21 august 2011

sofa


At jeg er glad i gamle ting og gamle møbler, kommer vel ikke akkurat som en overraskelse. Hjertet banker litt ekstra når jeg kommer over noe jeg ser et potensiale i, gjerne noe ingen andre vil ha og som koster en slikk og ingenting. Etter timer med oppussing, maling, omtrekking, pussing eller polering, blir disse tingene mine. De har blitt noe annet, og finner sin plass her hjemme.

Det siste året har jeg imidlertid nesten sluttet å gå på Fretex. Dette skyldes delvis at huset her hjemme rommer mer enn nok av gamle ting, og jeg må innrømme at svært mange av dem i tillegg har et kønummer for oppussing og make-overering. Samtidig har det blitt stadig lengre mellom de store fretexkuppene, både fordi prisene på godbitene har økt og fordi stadig flere jakter på gamle møbler.

For litt siden kom jeg likevel ut fra Frelsesarmeens utsalg med ekstra lette skritt og et stort smil i ansiktet. En kjempefin rød liten sofa ble min for 295 kroner. Jubel! Her hjemme ble lillemalien minst like begeistret. Den viste seg også å være overraskende god å sitte i, og perfekt for godnatthistorielesning. I løpet av vinteren blir den nok trukket om og får ny stopp i setet. Blir den fin i rosa lin kanskje? Eller i ruter? Jeg gleder meg allerede!

(Jeg vet veldig godt at det idag er en nasjonal minnedag. Jeg trengte likevel å skrive om noe positivt idag. Noe enkelt og ukomplisert. Noe som gjør meg glad. Sånn er det).

11 kommentarer:

Marte sa...

Så fin sofa! Gøy når man kommer over godbiter, og ekstra gøy å sette personlig preg på det - det tror jeg du er veldig flink til! Jeg har ikke plass til mer her i huset, da må i alle fall noe ut:o)

Fin søndagskveld til deg!

jordbærpiken sa...

FANTASTISK sofa!!! Likte den rødfargen veldig godt jeg. :) Men den blir nok flott oppusset også tipper jeg. Klemklem!

Sweet Memories sa...

Så nydelig liten sofa.Den passet jo perfekt:)
Det er et knallfint barnerom.Lillemalien er heldig:)
Ha en fin ny uke.
Klem fra Monja

Room of karma sa...

Men oj vilken fin blogg jag hittade här! Och vilket fint barnrum!!!

Önskar dig en fin kväll!
kram CC

ralfefarfars paradis sa...

For et kupp!!! Lenge siden jeg har kjøpt noen møbler brukt, har et skap som jeg aldri blir ferdig med...men nå skal det til pers igjen. Synes sofaen var nydelig nå også...har så lyst på en liten sofa/benk i gangen nede.....når den en veldig vakker dag blir ferdig;) Tapeten min er desverre ikke oppe på veggen enda, bare rullet den ut på gulvet..soverommet vårt ser ut som en slagmark;)Rommet til lillemalien er nydelig, håper på flere bilder fra lillebror sitt rom, syntes det ble så fint med den tapeten.
Tenker ofte på dere nå.
Stor klem fra meg.

Sommerlyst sa...

Nydelig, og for ett blikkfang!!

Klem

Magdalena sa...

skjøner godt, det kan bli for mye av det triste! man skal leve også... tenker å deg, ver hva du har gått gjennom,- i tillegg denne nasjonale minnedagen!
takk for hilsen, det er minstejenta mi som er på bildet, tok noen feriebilder, hadde behov for å legge ut dette diktet idag....
goklem,magny

vår lille verden sa...

Hei:)Så søt sofa altså!Syns det er flott og kunne fokusere på positive ting,det betyr ikke at noe er glemt!Nyt kvelden:))Klem kathrin

SNILLPIKE♥ sa...

Herlig sofa, blir spennende å se hvordan den blir til slutt.

Det er viktig å bevare hverdagen midt oppi det hele, og finne positive ting å glede seg over.

En fin ukestart til deg, klem.

Pink lady sa...

Nydelig!! Jeg stemmer for rosa lin. Har du sett den rosa linen de har på IKEA? Knallfin farge til 69 kr meteren om jeg ikke tar feil!

Klem Pink lady

Regni sa...

Hei! Kom over bloggen din via en monas mammablogg, og bare måtte kommentere på denne søte sofaen. Helt skjønn. Har gjort mange kupp på fretex selv, og klarer ikke å holde meg unna favoritt-fretexen mer enn et par uker før jeg må tilbake på skattejakt. Leste også innlegget ditt over om lille Wilma og mammahjertet mitt gråter for deg. Jeg kan ikke forestille meg å miste det vakreste man har, men jeg sender deg en god klem på en tung dag.