29 februar 2012

anbefaling

Utsikten fra soverommet vårt på morgenen den dagen vi gravla lille Wilma. Blomstene er selvsagt til henne. Ved siden av blomstene utenfor bildet, står den lille kisten med jenten vår i.Ikveld starter en ny dokumentarserie på TV 2. Beretninger om begynnelser er en dokumentar filmet ved Observasjonsposten for gravide ved Ullevål sykehus.

Selv husker jeg veldig godt min tid ved Observasjonsposten for gravide her i Bergen, vi fikk et rom der og var der sammen med vår lille Wilma etter fødselen, så jeg har mange sterke minner derfra. Jeg var også inne på Obs-posten for oppfølging i svangeskapet med lillebror og husker hvor rart det var å komme tilbake igjen.

Serien handler om at livets begynnelse ikke bestandig er enkel, om kompliserte svangerskap, vanskelige valg, om håp, lykke og helt sikkert om sorg også. Den er i seks deler og første del vises på TV 2 ikveld kl 21.40. Anbefales!

25 kommentarer:

Maskinistfrua sa...

Takk for at du sier ifra, dette vil jeg få med meg. Historien deres er forferdelig trist. Man skal jo ikke gravlegge sine barn! Selv mistet jeg min lillebror for 4 år siden, han ble bare 19, men allikevell, ikke noe jeg unner noen å oppleve. Stor klem fra meg til deg. Mvh Veronica

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Så vakkert bilde, midt oppi sorgen er det sikkert godt å ha det minnet!

Ja, det er fint med tv-serie som forteller noe av virkeligheten for enkelte, og at ikke det å få barn er like ukomplisert for alle!

Klem Cathrine :-)

cissemosse sa...

Den serien skal jeg få med meg -fram med Kleenexen regner jeg med. De er ingen selvfølge disse vakre små.. Min beste venninne er på vei hjem fra Danmark med knust håp for ørtende gang. Min bror fikk håpet knust for tredje gang for få dager siden på Rikshospitalet. Takknemligheten for to ukompliserte svangerskap, greie fødsler og friske jenter er enorm. Tenker ofte på lille Wilma♥

cissemosse sa...

Den serien skal jeg få med meg -fram med Kleenexen regner jeg med. De er ingen selvfølge disse vakre små.. Min beste venninne er på vei hjem fra Danmark med knust håp for ørtende gang. Min bror fikk håpet knust for tredje gang for få dager siden på Rikshospitalet. Takknemligheten for to ukompliserte svangerskap, greie fødsler og friske jenter er enorm. Tenker ofte på lille Wilma♥

Anonym sa...

Kjære mali-mo. Du deler dine triste opplevelser men også dine vakre. Det er en gave til oss andre og en påminnelse om at livet er skjørt. Du bearbeider sorgen på en beundringsverdig måte. Stor klem fra Bjørg.

Marits Hverdagsgleder sa...

Det må være beintøft å miste et barn. Jeg har også mistet et barn, ikke i død, men har ei datter som har valgt bort sin familie, og det er også tøft.
skal helt klart se serien. En takk til Connie Barr for at hun har laget den.
Klemmer og tanker til dere som har opplevd det værste et menneske kan oppleve.

Emmas hvite borg sa...

Hei.
Jeg har nettopp sett seriens første episode på tv2 Sumo. Tårene trillet flere ganger.
Tenker på dere ofte, Wilma og!
Klem Anette

Velkommen hos indretning med farver. sa...

Sender mange tanker og knus til dig.

Knus Fra Susi

Hem och Lycka sa...

Många varma kramar! Mia

Helene og Henriette sa...

håper mange tar seg tid til å sette av denne stunda til tven.
Tror vi tar ting litt for gitt av og til, litt som en selfølge at alt går bra.
Det er desverre ikke sånn.. er vell mer som et under dei gangen det går bra.
Mali-mo du er en flott dame som deler skyggesidene i livet med oss, livet er skjørt. Vi må ta godt vare på det.

Tenker masse på dere som har gjennomgått denne sorga, har selv nære venner som har vert igjennom dette å miste sine kjære små.
Stå på Mali-mo du virker som en tøff dame:) varme klemmer sendes deres vei.

henriette

Lille vildand sa...

Jeg kan bare ane din sorg....

Ellen sa...

Fint bilde, rørende og sterkt å lese historien bak... Tenker på dere ♥

Jeg er spent på serien i kveld, har jobbet på nyfødt så jeg vet flere av mine tidligere kolleger er med. Fint med noe annet på tv enn all den søpla som vises hver dag.

Fin dag til deg!! Klem fra Ellen

små øyeblikk med cams sa...

Herlig bilde!
Velkommen inn til meg, jeg har min aller første GiveAway gående nå, koselig om du vil delta :)
Ha en fin kveld videre.
Klem
Camilla

cathrines hjerterom sa...

Skal få med meg serien, kommer nok til å bli litt tøft men det er utrolig å se hvor sterke personligheter som finnes. All ære til dere som har mistet et barn og som deler historiene deres. Det er tøft gjort. Fint bilde, blir rørt av å se det.

ESpeCiaLmente GaSPaS sa...

Lovelly :)

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

ja denne serien må også jeg få med meg! takk for at du sier fra om noe så viktig, Klem Anna

vår lille verden sa...

Du er så modig og god som deler det tyngste i livet..Har en liten krabat i magen nå og det er bare 9 uker igjen,og det er vanskelig og tenke seg at noe skulle skje med han...
Takk for tips,skal følge med:)
Du er god..
klem fra meg

Marte sa...

Hei på deg!

Å, denne serien har jeg merket meg, jeg sitter benket når den begynner...
Du, så spesielt, fint OG trist det bildet er...Fikk liksom en fornemmelse av dagen når jeg leste det du skreiv om det..Åh, det er så vondt at dere måtte oppleve dette!

Ellers er stikkordet travle tider og hurramegrundt! Kom på ( litt for seint) at jeg skulle jo hukket en trilledeal med deg I DAG! Josefine var på "vinterferie" hos morfar, så meg og mini var aleine for første gang på mange uker...Men det var litt uplanlagt - som vanlig - og vi endte opp med både morfarbesøk og oldemorbesøk hele gjengen:O)

Kanskje vi kan treffes i Knarvik en (vakker) dag, nede v vannet...Var der på søndag - så fint der!

Håper du nyter dagene, tenker ofte på deg! Klem fra meg:)

Marta - litt mitt sa...

Her står tv'en på, og jeg venter på programmet. Ser for meg at det kan bli tårevått... Jeg gråter så lett over slike dokumetarprogrammer. Selv om jeg ikke kan sette meg inn i hvordan det er når gleden over et svangerskap plutselig blir snudd til bekymring og i verste fall sorg, så kan jeg som mamma forestille meg hvor forferdelig det må være....

Jeg tenker ofte på dere og lille Wilma. Jeg er ikke alltid så flink til å legge igjen spor etter meg, men jeg ser innom bloggen din. Og jeg har felt mange tårer her inne...
Da dere mistet Wilma, var jeg selv gravid med andremann. Derfor føltes det ekstra spesielt å lese deres historie.

Jeg håper dere for det meste har gode dager nå.
Selv om dere alltid vil bære på et stort savn.

God klem til deg:)

Lang Rekke sa...

Mange klemmer til deg. Da jeg fikk min jente i 2011 som vi har vært så heldig å få beholde så lå jeg på rom på obsposten ved Ullevål sammen med en annen mamma som mistet begge tvillingguttene sine. Vi lå begge inne med for tidlig vannavgang og strengt sengeleie. Det var veldig sterkt og noe som jeg alltid kommer til å bære med meg. Ikke minst har jeg selv en søster for lite.

Så takknemlig for våre små.

Klem igjen.

Lang Rekke sa...

2008 lå jeg på obsposten, feiltasting på auto der.

krinkelkroken sa...

Heisann I

Vakkert bilde....tenker ofte på dere og lille Wilma.

Så programmet og det var veldig fint, skal følge med videre, ble grått noen tårer ja. Har jo også erfaring fra obs posten fra min siste graviditet, heldigvis gikk alt fint, men var skremmende når det stod på.

Kommoden er på vei til deg i posten, ble jo aldri til at vi treftes så da sender jeg den likegodt.

Klemmer fra meg:)

Grønsdal Gård sa...

Kjære deg. Kom over bloggen din ved en tilfeldighet. Syns du skriver utrolig bra, og får fram følelsene på en veldig fin måte. Jeg kan selvfølgelig aldri forstå hverken din eller andres sorg når det gjelder å miste et barn på den måten, men jeg kjenner igjen sorgen og følelsene etter å ha vært gjennom 3 spontanaborter det siste året. Sender deg varme tanker og klemmer!

Anonym sa...

Ingen kjenner dagen før solen har gått ned ♥

Mrs Sessan sa...

Så vackert foto, med så massa smärta :( Men ändå VACKERT!

Jag ser också på berettninger om begynnelser, lott & väldigt gripande program. Jag gråter mig igenom varje avsnitt, men måste se för att beröras.

Förstår att det tar fram minnen för er.

Miljarders av kramar till dig