27 februar 2012

v å r


Et lite tips er å plante vårløk sammen med stauder som senere vil vokse opp og skjule de visne løkbladene. Da får løkplantene visne i fred, og blir kraftigere og finere for hvert år. Her er det små minipåskeliljer og krokus som vokser sammen med en hosta. Jeg rydder ikke bort fjorårets blader før faren for nattefrost er over, så får heller bedet se ut som en komposthaug så lenge ;)


De siste dagene kjenner jeg at er vårfølelsen er på plass. Herlig! Selv om kalenderen fremdeles bare viser februar, er det små vårtegn overalt ute i hagen vår. Spirer av krokus, tulipaner og påskeliljer i bedet og snøklokker i blomst overalt på plenen. Jeg er selvsagt full av planer for våronna i hagen allerede, og har begynt å planlegge hvilke nye planter jeg har lyst på denne sommeren og etpar prosjekter vi kan sette igang med ;) Vi har jo 7 mål med villnisshage og der er det absolutt plass til både flere planter, trær og busker.

Igår var vi ute i hagen hele degen, vi brant bål av gamle greiner som har blåst ned fra de store trærne i vinter, og fikk ryddet rusket fra vedhogsten (som har blitt altfor liten i år, bør nok ta en økt eller to til med motorsagen ja...). Middagen ble pølser grillet på bål og bålet brant helt til kvelden. Håper vi får mange flere slike søndager fremover!

Veldig koselig at så mange av dere likte flisene vi har valgt i gangen. Jeg er snart tilbake med bilder av den nye inngangsdøren vår, som endelig er på plass. Der er så deilig at det går litt fremover her hjemme og selv om det er masse arbeid som gjenstår ennå, så begynner jeg liksom å få en følelse av hvordan gangen blir når den er ferdig. Skal love dere at det kjennes litt godt etter en veldig lang renoveringsprosess!!11 kommentarer:

ralfefarfars paradis sa...

Her våknet vi til snø....men jeg satser på at våren er på vei her også- så herlig med masse snøklokker,krokuser og annet i plenen- og bålbrenning høres veldig koselig ut- vi har jo også masse greiner liggende som vi kan brenne opp. Blir spennende å se gangen og den nye døra- så kjekt at det skjer så mye hos dere, satser på at det blir litt fremgang her også utover våren. Har såå lyst på drivhus- men tror ikke vi kan prioritere det nå- får vel fortsette å drømme litt til...har dere de ekle brunsneglene? Føler at de ødelegger litt av hagegleden- så denne sesongen har jeg tenkt å ta innersvingen på dem. God vårmandag til deg og dine;)

cissemosse sa...

Så herlig!! Hos oss ligger snøen tjukk enda... Damen som bodde her før oss fjernet alt som var av blomster i hagen, slik at det ble lettstelt -gress og stein... Men jeg fikk noen løker i jorda før frosten kom og er utrolig spent på dem!

silje-sin sa...

Åhhh, så koselige bilder! Her i Porsgrunn er det masse snø, og enda mer kom i dag! Huff:) Men om ikke så lenge er den vel vekk:)Håper alt står bra til hos dere! Mange klemmer fra Silje.

ANETTESHUS sa...

Voknet til masse snø her også i dag; gjett om minstemann var skuffet!!;) Sykkelen som sto parkert på utsiden. hihi, Men, men ... våren er så definitivt i anmarsj, vi har hatt noen deilige dager, vi også.

p.s. eeeelsker de fine flisene dine! Dette blir knall-fint! Følger deg videre:)


Ha en strålende, ny uke!

STOR KLEM
ANETTE

Petrine sa...

Herlige bilder ♥

Bolettes hus sa...

Vår er HÅP, NYTT LIV og FØDSEL! Jeg blir såååå glad av slike bilder!!
God uke til deg!

Kari

Mi familia sa...

Nydelig bilder!
Vår vår kon til oss!
klem,
Vicky

Therese ❦ Fjellrosa sa...

Heldig du er som kan nyte små glimt av våren allerede. Her har vi fått så mye snø den siste uken at jeg neppe tror vi blir kvitt den før til høsten ;)

Ha en fortsatt fin kveld søte du :)

vår lille verden sa...

Tenk og kunne være ute hele dagen og forberede seg til våren,heldig du er!:O)
Tusen takk for gode tips..
Gavedryss hos meg om du vil prøve lykken!
klem

Lang Rekke sa...

Åh, deilig med vårbilder!! Takk for at du deler :)

Så heldige dere er som har en stor hage, her har vi bare en liten flekk som er vår, det er vel det eneste savnet jeg har her vi bor nå. Alt kan man ikke få ;)

Klem!

mrs Sessan sa...

UNDERBART!!! Idag när vi var ute & körde såg jag hestehov längs vägen. Hade lust att bara brå bremse & kasta mig över dom med kameran.

Vi behöver verkligen VÅR nu :)) Även om det är väldigt tidigt.

Kram