16 april 2012

nygammel kommode
Her ser dere maskeringstapen, litt av en jobb å klistre på alt, men da gikk jo malingen lett etterpå. Som dere ser målte jeg opp og laget streker med blyant først, for å få det beint. Deretter tre strøk med en liten skumrulle med nestensvart maling, og så av med tapen igjen. Da jeg dro av tapen fulgte også litt av gråmalingen med, men det får vi rett og slett skrive av på gamle møblers sjarm-konto. Og ser dere nyetrappen?


Nå når den nye gangen er (nesten) ferdig, trenger vi selvsagt litt møbler her. Oppbevaring-oppbevaring-oppbevaring, er langt på vei løsningen til en hverdag uten med litt mindre rot, iallefall her hos oss. Men nye møbler koster jo penger, og ikke er det bestandig så lett å finne det jeg liker innenfor et akseptabelt budsjett heller, så da gjorde jeg som jeg pleier, pusset opp noe gammelt vi hadde fra før.

Denne kommoden var opprinnelig en sånn gammeldags mørkebrun trekommode, slike det finnes i haugevis av på finn.no og som ofte er tilsalgs på loppemarkeder. Den manglet et av håndtakene på skuffene og var i tillegg blitt ganske stygg i lakken/ beisen, etter flere års oppbevaring i en langt fra tett låve. Klar for en make-over!

Jeg vasket den med salmiakk og pusset lett over. Deretter et strøk heftgrunn og tre strøk gråmaling, (hjemmeblandet farge av diverse rester). Etter at sjakkmønsteret kom på satte jeg den inn med bivoks for å få en matt overflate som er lett å holde ren. Lurt å være praktisk i en gjennomgangsgang med små sølete fingre som stadig er på farten. Håndtakene har vi kjøpt hos Molo a/s, et kjempefint sted for oss med gamle hus. De har dessuten nettbutikk (litt gratisreklame her!). Syns den ble fin, jeg. Også rommer den haugevis av sånt rot som alltid finnes i en gang! Oppå står blant annet den fineste Hagedornhagensommerfuglen, bildet jeg fikk i posten av søteste Sessan. Tusen takk, du er en skatt! God mandag til dere!22 kommentarer:

tinemor sa...

Aldeles nydelig ble den!!
Flink du er
Klem

Emmas hvite borg sa...

Hei Mali-mo :)
Du er så flink! Den ble nydelig :)
Vil du vinne et valgfritt plagg fra My Cinnamon Girl
kan du prøve lykken inne hos meg nå :)
Håper du får en fin uke ♥
Klem Anette

mona sa...

Utrolig fint det ble!! Skulle gjerne hatt de samme evnene til å se hva som blir fint og gjennomføre det :)

Magdalena sa...

så lurt, så flott, et smykke ble til...
klem og fin dag :)

Hem och Lycka sa...

Helt nydelig! Klem Mia

Anonym sa...

got style! even better than any new furniture. thanks for the advice, I'll try to apply the

englemor sa...

Så lekkert du!
Den likte jeg :-)))
FLINKA!
Å så fint det er i gangen da!!!!
Elsker de flisene.

Ønsker deg en herlig mandag!
klem fra Hilde

vår lille verden sa...

kjempefin ble den!Så flink du er:)Nydelige gang..
kllem
kathrin

Tina sa...

Det der ble tøft, så flink du er og kreativ! Flott inspirasjon:)

ralfefarfars paradis sa...

Så fin den ble, og så kreativ du er;) gangen ser bare heelt nydelig ut- gleder meg til å se mer!! Trappen var nydelig- får veldig lyst på ny trapp- vår ser grusom ut- men får leve med det inntil videre. Klem fra meg

Vanilj med lite rött sa...

Vad fin den blev!
Att den gråa färgen följde med när du drog bort tejpen gjorde ju inget...kanon läckert!
Trappan är också fin.

Ha en bra dag
Kram Malin

Snedig Snelle sa...

Guri så stilig! Digge sånn mønster, og det passa perfekt hos deg!

Marte sa...

God kveld i stua:)
Hvor TAR du alle ideene fra?? Du er i en egen klasse, altså! Denne var jo superfin! Jeg må satse på å henge mer med deg i fremtiden, håpe på at kreativiteten og tiltakslysten din smitter over på meg, hihi! Gangen og trappen ser akkurat så fin ut som jeg tenkte meg det komt il å bli hos deg!

Nå skal jeg snurre i gang en pavlovabunn, mamma har bursdag på onsdag så da må vi ha kake;)

Ha en strålende tirsdag fine du!
Klem fra meg:)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
Så fint det ble! En riktig god ide, var det! Men sikkert mye forarbeide med maskeringsteip!

Klem Cathrine :-)

Miamor sa...

RÅTT!!!!

Therese ❦ Fjellrosa sa...

Så tøft det ble :) Synes du er dyktig jeg. Å male sjakkruter bent er jammen ikke bare bare. Håper alt er bra med deg og den fine lille familien din :)

Ha en fortsatt fin uke ❤

Frøken Fryd sa...

Herlighet så fin den blei :) Eg er imponert over tålmodigheten din med taping, for eit arbeid. Men jammen vart det flott. Og flisene i gongen, og veggen og den nye trappa, og sommarfuglen, dufteliljene... Herlig herlig :)

Flott onsdag ønskas deg!

Klem Eli

Villa Wikan sa...

Kjempe smart med ruter! Ble utrolig fin. Flink er du =)
Klem Linn

Drømmeboden sa...

Kjempestilig med ruter, det skal jeg jammen ha i bakhodet når jeg skal pusse opp storgutten min sine malmkommoder ettehvert!
Klem Ranveig

Taubanevegen sa...

Så FLOTT kommoden ble! Og flisene i gangen deres er helt nydelige! Kombinasjonen av flisene og kommoden ble veldig fint!

Ha en fin og ny uke!

Aia:)

Svenngården sa...

Utrolig fint! Gangen deres blir så flott!! Jeg elsker flisene :)

Ha en fin dag!
klem

Silje Anette sa...

Fiint det ble!! Dette er noe jeg har tenkt på lenge også etter å ha sett det i et magasin en gang.. Jeg har et gammelt bord hvor understellet er så fint men bordplaten ikke så fin.. Tror jeg må prøve! :)
Nydelig blogg du har, er gøy å følge!

-Silje