19 juni 2012

t u s s i


 Tussi- på fregnenesen. De fine rosa gummistøvlene er fra Bisgaard.


Selv om den store sommervarmen glimrer så til de grader med sitt fravær koser vi oss hjemme i hagen, sammen med myggen og diverse annet småkryp. Som dere ser er noen av oss litt ekstra glad i disse små, og denne ble døpt Tussi ;) 

Ved det gamle eldhuset vårt vokser ulike stauder (storkenebb, lammeøre, salvie og akeleier), to ulike sorter klematis (alpina og montana), samt en nydelig lys rosa klatrerose (New Dawn). Denne siste dekker plenen med dalende roseblader litt seinere på sommeren. Nydelig! Jeg laget dette bedet og plantet her for fire eller fem år siden, og nå begynner plantene å bli så store at de virkelig er flotte. De får ikke spesielt mye stell, litt kugjødselkompost og fullgjødsel, og ellers en dusj hjemmelaget lusebrygg iblant for å holde bladlusen på rosene sånn noenlunde i sjakk.

Tusen takk for alle gode ord og oppmuntrende hilsener her inne etter det forrige innlegget mitt- dere må være verdens beste blogglesere! Jeg setter så stor pris på omtanken og sender en stor sommerklem til dere alle sammen!
7 kommentarer:

Tina sa...

Flotte bilder og så vakkert og nostalgis det er ved eldhuset:) oooog vakreste fregnenesa, ei lita tøff ei hu der!

Saras stove sa...

Så flotte bilder fra den koselige hagen deres! :)

VillaVanilla sa...

Nydelig! Så deilig dere har det! Og så skjønn jente med fregnenese ;)

Klem fra Mariann

Bratte Bakka sa...

Nydeleg! Og sommarleg og herleg med ungar som likar småkryp :D

New Dawn er fantastisk flott når den veks seg stor og vakker!

Klem!

Ida sa...

Hei vennen!
Først av alt, gratulerer så myyye med den fineste babymagen! Så utrolig kjekt! Jeg visste ikke at du ventet en til, har du fortalt det tidligere på bloggen, eller har du klart å holde det hemmelig helt til nå??
Håper du har det fint, og at formen er bra :)

Fineste lille store søte jenten som utforsker disse dyrene som jeg hyler når jeg ser..hihi.. husker vi likte å pille på dem når vi var små.. ! Før frykten kom ;-D

Nyt sommeren.. solen kommer snart :-)

Klemmer

Pink lady sa...

Så herlige bilder!! Og så kjekt å se at du har en voksende mage!! Krysser alt jeg har for at det går riktig godt! :)

Klem

Nooria sa...

Tusen takk for koselig besøk i bloggen min! Jeg ser at du har mye av de samme plantene som meg :-)

Tusen takk for koselige kommentarer. Det er så hyggelig å se at noen er innom :-).

Når det gjelder Heritage trenger den vel bare en god vokseplass, rikelig med gjødsel og kanskje at man dekker over den om vinteren. Jeg plasserte den først et sted hvor det ikke var nok sol og i tillegg ikke dypt nok i jorda. Jeg ble lurt av noen som mente at den ikke skulle så med onkelstedet under jorda. Nå har jeg satt den dypere og lagt en god del jord rundt beina på den på høsten. Ja og flyttet den til et sted med mere sol. I år kommer den endelig fint. Det er også godt, for jeg plantet den noen få dager før datteren min ble født og er liksom hennes rose på et vis.

Så stort, vakkert og fantastisk at du venter enda en liten. Jeg gleder meg med deg og regner med at alt går fint.

Må til slutt si at det er en spesiell varm og god stemning på bloggen din. Jeg trives her!