02 september 2012

e a m e s

Bloggemammaen tar bloggebilder, og som alltid lever livet rundt sitt eget liv. En tube makrell og en brødskalk kommer på bordet- store Malien min dekker til lunsj på sin måte, for mammaen tar jo bare bilder! Litt blogging altså, og litt virkelighetsblogging som sniker seg inn i det nyryddete kjøkkenet. Noen, dvs. meg, har vært så heldig å få tilbake akkurat nok skattepenger til tre nye Eames stoler. Kjøkkenet begynner å bli slik jeg ønsker meg det. Jippi. 

En ting jeg imidlertid ikke er helt sikker på, er spisebordet. Det er gammelt, og bordplaten var blitt veldig stygg. Ikke sånn sjarmernde-gammel-stygg, men bare rett og slett stygg. Så jeg har pusset den, og beiset den, for få tilbake fargen den har hatt og som fremdeles er på bena. Jeg liker veldig godt kontrastene mellom alt det lyse og det mørke treet. Men...blir det bra? Jeg har veid for å imot alternativene i tre måneder nå, og man kan vel trygt si at jeg har kjørt meg fast. Har du lyst til å hjelpe? Alternativene er:
  • jevne beisen i bordplaten litt til, olje den og vokse slik at den blir litt blank (som bena)
  • eller skal jeg heller slipe ned hele bordet og beina og hvitlute/olje det?
  • eller male bordet lys grått? 
Hortensiaen er fra hagen, deilig luksus å kunne ta inn blomster fra egen hage! Her venter ny uke med høstens første svømmetrening for malien og litt høstfølelse med ruskevær utenfor og tente lys inne. God ny uke til dere alle ;)

24 kommentarer:

Loppeline sa...

Liker kontrastene i det brune treverket mot alt det hvite jeg også, så stemmer for å forsøke å bevare det slik det er:)

Vakre bilder hos deg, som alltid! Veldig fine de bildene du har på panellisten din:)

Klem

salige lavendel sa...

Jeg hadde nok også forsøkt å bevare det røffe treverket istedet for å male. Det finnes et slags voksmedium i noen malerbutikker som gir treverk litt patina + beskyttelse. Det heter Liberon. Kanskje en mulighet?? Det smører man rett og slett på med en fille og kan gjøres i flere lag hvis man vil ha mer effekt. Nydelig kjøkken du har og fantastisk kjøkkenvindu, skjønner godt at du er fornøyd med det!

Anonym sa...

Hei :)
Jeg er ikke i tvil, ville pusset ned og HVITOLJET bordet :) så lyst og lett du har det inne, vil det bidra mer til en helhet føler jeg!! Liker stilen din særs godt ;o)
Mvh fast leser uten egen blogg, Maria

Anonym sa...

Det ser ut som Syrinhortensia!Bordet,pusse og lakke på nytt!

evalevabo sa...

Underbart vackert. Vilken fin blogg du har.
Kram Eva

ynde sa...

Heisann ☺ fine stolar og kjempefint bord du har!! Blir vel ikkje noko lettare for deg å ta eit valg etter dette, mange ulike råd ser eg... men eg trur det ville blitt fint viss du malte det lyse grått. Uansett er min erfaring at om du lar det ligge ei stund i bakhovudet, kjem løysinga til deg av seg sjølv. Klem Kjersti

Marte sa...

Ser bare så fint ut! Slitan med nye stoler, søren meg lurt å bruke sånne penger på noe slikt, før de går i det store dragsuget.. Elsker bildene dine, og interiøret, sånn erdet med den saken! Jeg er liksom rett og slet stor fan:)) Nydelige storesøsteren med lilla i håret under her! Overlater kloke råd ang bordet til andre, jeg vet ikke hva jeg ville gjort..spent på hva du velger:)

Jeg klarer rett og slett ikke å få knipset noe som helst til å knote ned et lite innlegg, var inne på noe i dag - men så plutselig var det alt mulig all over the place her..jaja:O)

Ha en fin uke!
Klem til deg:)

Anonym sa...

Heeei her var det jammen lenge siden jeg var innom - tydelig at jeg ikke er innom bloggen så mye som før jeg heller da!!
Gratulerer med enda ei jente!!!
Jeg ville beholdt den brune looken med det fine hvite kjøkkenet og enda finere eames stolene!!!

Har en drøm... sa...

Koselig med hverdagsblogging:)
Fint på kjøkkenet ditt, elsker Eamesene ♥
Jeg syns bordet var en flott kontrast til alt det hvite, så jeg tror jammen jeg hadde beholdt det slik jeg:)

Ha en fin fin dag:)

Katla sa...

Jeg hadde absolutt bevart brunfargen på bordet. Jeg synes kontrastene gjør stilen din så varm og behagelig samtidig som den er røff og tøff.

Koselig med reality på interiørbilder, barna i bevegelse og mat er jo tross alt det viktigste som skjer i huset :)

Anonym sa...

Hei hei:)
Å elsker alt hos deg. Så fint dere har det, kunne flyttet rett inn altså. Ville beholdt bordet brunt, fint mrd kontrasten. Har mørkt indiabord selv men det meste andre er lyst.

Klem

Heidi sa...

Går for punkt 1, bevare brunfargen! ;-)

ralfefarfars paradis sa...

Gratulerer med nye stoler;) Håper jeg får tilbake noen penger også;) får så veldig lyst på et sånt kjøleskap du vet- men da får mannen hetta;) Synes det bordet er heelt nydelig, kanskje du kan male bordplata sort med shipolin eller bengalack? Trenger å male mitt spisebord også- ingenting varer evig-tiden setter sine spor;) Herlig med liv på kjøkkenet;)

Therese ❦ Fjellrosa sa...

Like it a lot. Kjempetøft med kontrastene mellom det gamle bordet og de nye stolene. Skjønner godt at du er strålende fornøyd jeg og vel anvendte skattepenger ;)

Ha en fortsatt fin mandag søte du :)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Jeg stemmer for å beholde brunfargen - det er en sånn fin kontrast mot alt det lyse! Gratulerer med nye stoler!

Klem Cathrine :-)

Katrine sa...

Herlige bilder, og særlig makrell-i-tomat-tuben og brødskalken som kommer på bordet. Det blir ikke bedre hverdagsblogging enn dette. ;-)

Kjøkkenet ditt er nydelig. Jeg forstår godt at du "begynner" å bli fornøyd. Jeg tror ikke jeg kan komme med det endelige rådet til bordet ditt for jeg klarer ikke bestemme meg for hva som blir best. Du har tre veldig flotte alternativer.

Ellers er bittelillesøster en alldeles skjønn liten baby der hun ligger helt inntil mammen sin og koser seg stort. Babylykke.

Jeg håper dere nyter de første høstdagene! :-)

Fru Andersen sa...

Utrolig flott hos dere. LIKER kjøkkenet deres så godt. Har lyst til å prøve å få til noe av den samme romfølelsen og kontrastene nå når vi skal gå i gang med kjøkkenet vårt.

Jeg stemmer for å beholde bordet brunt. Punkt en ;-)

Ønsker deg en fin-fin kveld videre!

Camillas Romantiske hjem sa...

Så herlige bilder, og nydelig hjem du har!! Masse inspirasjon å hente hos deg, så jeg følger deg videre:)

Anonym sa...

Hei !
FOR et nydelig kjøkken !!! Og supertøffe stoler! Jeg hadde nok malt bordet i en eller annen lys nyanse. Behøver jo ikke dekke det helt, men la litt av treverket skinne gjennom, evt. stryke av litt på strategiske steder for å få ett litt slitt uttrykk..
Uansett, blir det flott med en slik flott "ramme" som du allerede har med kjøkkenet! Lykke til ! Jeg følger spent med !!!!

Kanutten

INNENANSICHTEN sa...

Hei!
Jeg finner kjøkkenet bare flott. Nettopp på grunn av bordet og stolene jeg står fast på bloggen din. Jeg tror bordet og stolene er en perfekt match. Gratulerer til stolene! Jeg har det samme problemet med mitt bord. Han er ikke gammel. Jeg har alltid polere den med olivenolje. Da vil han skinne vakkert. det fungerer veldig bra!
Kram,
Uschi

Elisabeths idyll. sa...

Så fint kjøkken . Elsker blandingen av nostalgisk og moderne!!
-elisabeth

Anonym sa...

Hvor har du kjøpt dine eames stoler? =)

Emmas hvite borg sa...

Hei Ingvild!
Lurer på hvor du har bestilt/kjøpt dine Eames stoler fra?
Klem Anette

mali-mo sa...

Hei!
Jeg har kjøpt Eames stolene her i Bergen på Tit, tror jeg de heter, og på nettbutikken rom til rom!