26 desember 2012

en god jul og to-års-bursdag
Julaften morgen, tre små unger som lukter julebadet i pyjamasene sine. Nybakt kringle og varm sjokolade med krem. Lang frokost og masse tente lys. Så begynner det jammen meg å snø, og Askepottfilmen er på tv, det svømmer svaner på vannet nedenfor huset og alt er bare så himla perfekt.

Så blir det endelig Julaften hos oss og det store gamle huset fylles med folk. Med mine foreldre, min bror og hans kone og de to guttene. Og mat. Uante mengder med mat. Dere vet jo hvordan det er, man er redd det skal bli for lite, så da lager man litt mer. Og enda litt mer. Og tilslutt har man igrunnen nok til å spise frem til påske. Minst.

Og så blir det første juledag og det er tid for bursdagsfeiring av den fineste gutten i verden. Såklart. Og den nå to år store lillebroren jubler og skratter og sender små flørtesmil med mykt blikk og hodet på skakke til oss alle. Og spiser sjokoladekake og river papiret av enda flere gaver og sier oj oj oj

Og jeg kjenner på hvor godt vi har det. Hvor heldig jeg er. Rik. Som har alle disse fine folkene her hos meg. Og som har verdens fineste lille myke toåring å nikysse på, mens han spreller og vrir seg og vil ut av armene og ned til den nye traktoren sin på gulvet.

Og nå er det andre juledag, gjestene har dratt hjem og en bunke nye gjester kommer imorgen. Men idag er det middag med bare oss fem rundt bordet. Og nye hauger med godter og kaker. Og når vi snart har spist altfor mye av alt og ungene sover i sengene sine, så ligger nok meg og den fineste mannen på sofaen foran en julefilm og holder hender. Mette på uanstendige hauger med multekrem men likevel istand til å stappe ned litt konfekt. Og er enige om at dette var vel sånn cirka den beste julen man kan ha.

♥ 

Ønsker alle dere som er innom bloggen de aller beste romjulsdagene.23 kommentarer:

Linda sa...

Gratulerer så mye med vesleprinsen, for en vakker sjarmør:)

God romjul til dere alle:)

Klem Linda

englemor sa...

Høres ut som en fantastisk flott jul!
Gratulerer så mye med 2 åringen.
Skjønnassen!
Kos dere videre i romjulen og nyt dagene sammen!

Juleklem fra Hilde

Fam.Gab sa...

Ååå for et varmt og hyggelig innlegg, fylt med positiv glede! Det er så viktig å være takknemlig for hvor godt man har det :-)
Nydelig hus, nydelige unger og nydelig juletre!
Ha en fortsatt fin romjul!

klem fra meg!!

Anonym sa...

Heisan. For et nydelig innlegg. Fikk tårer i øynene. Du har så rett så rett - mye å være lykkelig og glad for!!! Ha fortsatt fin rom jul. Mvh karjis

A-H sa...

For et herlig innlegg;) jeg har fulgt deg hele desember, det har vært så fint ;)
Gratulerer til 2åringen:)
Klem

Fru Andersen sa...

Hørtes ut som en kjempekoselig jul og romjul. Jeg merker jeg savner familien min som bor på en annen kant av landet. Nydelig pyntet tre og artige bilder. Og julekortet under her må være det fineste jeg har sett, noen gang!

Nyt dagene!

liven sa...

Gratulerer med gutten!
Ønsker dere en fin romjul :)

Living Four Seasons sa...

Gratulerer! ♥

Gode ønsker,
Vicky

Maria sa...

Åh hvor er det godt skrevet !
Jeg deler fødselsdag med din fine charmerende 2-åring :-)

Sådan som i har valgt det, ville jeg ønske vi også kunne. Med familie og festivas juleaften og 1. juledag, og så pause den 2. juledag. I stedet bliver det fremover pause 1. juledag / min dag, og SÅ er der plads til lidt mere 2. juledag.
Forvirret ? Jeg også egentlig. Men det det hele handler om, er vel at alle skal nyde juledagene og de mest af alt skal være for børnene.
Og så selvklart, at der skal være plads i maven til mere god mad og godterier :)

Ha nogle fortreffelig gode juledager med din familie.

KH Maria.

Sissel sa...

Herlige, stemningsfulle bilder, det er nesten som man kan kjenne lukten og høre lydene..

PS! Nydelig juletre!

Fortsatt fin julefeiring!

Anita Kristin sa...

Høyres ut som den perfekte jul, og veldig koselig å lese. Gratulerer so mykje med 2-åringen. Fortsatt fin romjul.

Anita Kristin

Vivian sa...

For et herlig innlegg!! Du skriver så fint og tar nydelig bilder. Takk for fin kommentar på bloggen min:)
Og PS et alldeles nydelig julekort her under. For noen skjønne barn.

Fortsatt god romjul til dere.
Klem Vivian

Marens Kristine sa...

wow høres ut som en riiimelig perfekt jul!!! Herlige stemningsbilder, og gratulerer til lille store gutten din !!!

Ønsker deg ei fortsatt fin romjul !!

-Maren-

Tove `blogg verden sa...

Fantastisk bra skrevet :) Ble helt rørt her!!!! Nyt dagene med hverandre og gratulerer med 2 åringen ♥
klem Tove

Stines Hjem - Livet på landet sa...

Så herlig skrevet! Ble faktisk litt rørt her jeg sitter :)

Stinemorღ sa...

Du skriver så varmt og vakkert - jeg kjenner stemningen helt hit :)
Nyt resten av romjula!

Liv Elin sa...

For en utrolig herlig stemning du skildrer ! Herlig familiejulekaos ! <3 Godt å lese at dere koser dere med det skjønne trekløveret deres !
Blitt bittelitt blogging på meg og gitt - spørs hvor lenge det varer , om det bare blir med denne gangen ! ;)
Ønsker deg og søte gjengen din - er fortsatt GOD JUL videre !
Klem <3 Liv Elin

Linda sa...

Hei,hei!

Så godt og så flott å sette pris på disse dagene, menneskene og tiden man har med hverandre! Det er de små tingene som er viktig!

Fortsatt GOD JUL til dere.
Jeg gleder meg til å følge med bloggen og dere i det nye året! :)

Anonym sa...

Hallo dere.
Tenkte på dere, alle fem. Har jobbet hele julen, men husker meget godt dn for 2år siden! Ønsket dere alle et flott og godt nyttår! Klem Siw, hun du vet....

Anonym sa...

Hej
Oj villken mysig blogg du har:)
Får jag ställa en fråga? Din pojke har en super fin tröja vit med röda traktore på. Den skulle min gosse älska:) Vad har du köpt den?

Gott nytt år!
Mvh Johanna

mali-mo sa...

Hei Johanna!

Godt nyttår, og takk for en hyggelig hilsen! Genseren du spør etter er fra det norske merket Småfolk!

Den selges i mange nettbutikker, sikkert i endel svenske også, om du googler merkenavnet så kommer det nok opp endel treff på forhandlere. Jeg er litt usikker på hvor jeg kjøpte den, tror det var i sommerferien...

nadja sa...

for et nydelig innlegg. dere er fine! jeg ønsker dere alt det beste i året som kommer. det virker i alle fall som om dere virkelig vet å verdsette de gode tingene.

Anonym sa...

Hei :)
Jeg er en anonym leser som har lest bloggen din ganske lenge nå. Jeg nyter hvert innlegg med nydelige bilder og stemningsfulle beskrivelser! Jeg liker veldig godt stilen din i interiøret, dere har gjort en utrolig jobb og fått en vakkert hus etterhvert! Selv har vi overtatt et gammelt småbruk og holder på å pusse det opp nå. Jeg har dessverre ikke blogg, skjønner ikke hvordan dere klarer å få tid til det, men jeg nyter å lese ;) Jeg lurer veldig på hvor dere har bestilt ytterdøren deres, og hvilken fargekode den har - vi har ikke bestilt noen dør ennå, har liksom ikke funnet den rette...men den som dere har satt inn er jo aldeles nydelig, og akkurat i en fargenyans som jeg ønsker meg (ser iallefall sånn ut på bildet :)) Kunne du gitt meg et tips? Hilsen Randi