04 desember 2012

Julekalender 2012: førjulsbaksten


Innlegget er laget i samarbeid med nettbutikken BoNordisk.Pepperkaker er liksom ikke helt ordentlige julekaker her hjemme hos oss. Mer førjulskaker, igrunnen, for når julen kommer er pepperkakenes boks forlengst tom. Men med jevnt påfyll, så holder kanskje innholdet over jul i år ;)

Min fine Mali har tidlig-fri fra skolen kl 12 hver tirsdag og da er det fast kosedag for oss to her hjemme mens de små sover. Og kosedag, det blir veldig ofte litt bakedag også, og dermed en ekstra god lunsj (akk, mammaen med babykiloene burde vel strengt tatt være ute og trimme litt etterpå...). 

Uansett, idag ble det en kringle med eplefyll og dessuten altså litt pepperkakebakst. De fine skålene våre er fra det danske merket Ib Laursen og kommer fra nettbutikken BoNordisk som du finner her. Veldig fine skåler, til en veldig fin pris også. Ikke dumt det altså! De passer veldig bra inn her på kjøkkenet, så de blir nok stående fremme på hyllene når de ikke er i bruk Jeg liker så godt å lage mat i stentøy istedenfor plastskåler, det blir liksom en litt mer ordentlig matlagingsfølelse over det da.

Pepperkakene har nå kommet på plass i den halvfulle boksen sin, og kringle har blitt mumset til både lunsj og kvelds. Joda, det var det med trimmen. Jeg kjører nyttårsløfter i år!
6 kommentarer:

Hanne Mette sa...

For en fin liten pepperkakebaker. Veldig flotte bilder. :)

Hilde sa...

Så koselige bilder! Ordentlig førjulsidyll!! Nyt tiden.

Anonym sa...

Så koselig :)

Må også spørre deg om den fine lysestaken - kan den bestilles et sted? ( nå føler jeg meg litt frekk og nysgjerrig..)

Ha en finfin adventstid!
Marit :)

Frikvarteret sa...

Åh, idyll!!! Nå fikk jeg lyst til å sette i gang med pepperkakebaking sporenstreks... Fikk litt jul-i-Astrid-Lindgrens-univers-følelse..!

kristinvald sa...

Hi

I just love your pictures of the pepperkakebaking :-) I also have some pictures of our Christmas baking on my blog.

Love your blog
Kristín

mali-mo sa...

Hei Marit!

Det er da ikke noe frekt i det hele tatt ;)

Lysestaken er laget av en dansk keramiker, jeg mener fornavnet hennes er Nina, og hennes produkter selges bla. hos Hjartholm her i Bergen. Håper dette var til hjelp! Sender du meg en mail kan jeg forsøke å sjekke det nærmere!