27 juli 2012

b a r s e l
Sykehusdager...amme-bøker og strikketøy, en liten lue i ull/silke, størrelse bittebitteliten. Sprøytene til mating er nå heldigvis pakket bort, for godt. Bittelille skatten vår blir litt større og litt sterkere for hver dag. Vi synes faktisk det, at vi nesten ser forskjeller hos henne for hver eneste dag. Så godt når det er forandringer til noe bedre


Her har vi vært hjemme noen dager, men bildene her viser noen stemninger fra tiden vår ved barselavdelingen på sykehuset. Vi var jo innlagt litt lenger enn det som er vanlig, siden Bittelille er født (såvidt over) i svangerskapsuke 35 og derfor har hatt litt startvansker nå den første tiden. 

Jeg vet det er mange som synes tiden på sykehuset er et ork, og som bare lengter bare etter å komme hjem. For meg var disse dagene med fred og ro til å bare fokusere på å bli kjent med vår Bittelille, uten å måtte tenke på hverken hus eller heim ganske så deilige. En liten husmorferie, rett og slett! Også så herlig det er å komme hjem når man har vært savnet! (kanskje jeg burde dra vekk litt oftere?).

Langsomt begynner vi nå å komme inn i nye rutiner her hjemme både liten og stor. Store-lille Malien vår begynner på skolen denne høsten, mens jeg gleder meg til å få være hjemmemamma med de to små. Jeg holder på med planer for nytt felles barnerom for de to minste, og ingenting er vel kjekkere å innrede enn nettopp barnerommene, så dette kommer jeg til å kose meg med lenge ;) Den aller fineste tapeten, som jeg faktisk har drømt om i flere år (!), er allerede kommet i hus, og jeg gleder meg til å vise dere planene. 

Akkurat nå her hos oss ser Malien Pippi på DVD, Lillebror sover ute i vognen og Bittelille skal ha mat. Deretter venter en (rask) tur på IKEA og så; fredagskos med laks og pasta her hjemme. God helg til dere alle sammen, og tusen, tusen takk for alle gode hilsener i anledning Bittelillesøsters fødsel. Jeg skulle jo så gjerne ha fått takket dere hver enkelt, men der strekker ikke tiden til, med over 100 hilsener! Sender derfor her en god klem og en varm takk til dere alle  !
17 juli 2012

bittelillesøster

Verdens nydeligste. Helt objektivt. Selvsagt!


Så er hun her! De siste ukene har vært alt annet enn gode. Siden dette har vært et risikosvangerskap har jeg hele tiden hatt oppfølging fra spesialister. Etter at alt har sett bra ut, fikk vi for snart tre uker siden beskjeden vi har fryktet; noe er galt. Etter dette har dagene blitt tilbragt på Obs. posten og poliklinikk for gravide. 

Da svangerskapsuke 35 var igang kom vår bittelille til verden i et akutt, planlagt keisersnitt. Så liten. Men fantastisk og helt i orden. Ventetiden er slutt, vi senker skuldrene, flere meter kjennes det ut som. Så er hun her, og vi er firebarnsforeldre. Så takknemlige. Verdens lykkeligste.

Nå er du her, hos oss. En uke gammel allerede. En uke sammen, og det kjennes jo ut som om du har vært med oss alltid? Elskede lille skatt. Endelig.

05 juli 2012

prinsesseteppeStrikke-strikke-strikke. Bittelitt grepet av strikkebasillen, og det passer jo egentlig greit når bekkenløsningen krever sofapause om kveldene. De som ser nøye etter på det øverste bildet ser gjerne at foringer på vinduet i gangen mangler, sammen med noen lister. Ferdig-bildene av gangen lar altså vente på seg ;)


Prinsesseteppet til vår bittelillesøster er klart. Det danske prinseteppet er rett og slett det fineste babyteppet jeg noensinne har sett (se her). Uoverkommelig håpløst vanskelig, tenkte jeg. Men så tok jeg en liten kikk på oppskriften, og bestemte meg for å prøve iallefall. Jeg er jo absolutt ikke noen sånn strikkeproff, så når jeg klarer dette tror jeg det er langt lettere å få til enn det ser ut som. Det eneste som trengs er å kunne strikke rette masker, lage et kast/felle, følge oppskriften nøyaktig, og å hente frem en god porsjon tålmodighet.

Jeg har strikket det i den lyseste rosa babyullen (Rheuma Thermal Wolle fra Coats, se her). Klarer ikke i farten å huske hvor mange nøster jeg brukte, men tror det var fem. Dette har blitt det letteste, mykeste babyteppet jeg kan tenke meg. Perfekt til ♥ bitteliten ♥ .


Her er link til forhandler av oppskrift og originalgarn
Her er link til oppskriften
Her er link til garnet jeg brukte