29 april 2013

mammaperm mot slutten (og vinnere av DUPLO)
Men altså, mandager. Og særlig mandager der regnet kommer sidelengs i bøttemengder. Og enda mer særlig mandager med regnvær som er aller siste mandag i mammapermisjonen. Denne mandagen, altså. Kjipeste mandagen på lenge.

Men. Det er bare å ta tak i dagen, kle på seg regntøy fra hode til tå og være pigg mamma (etter ennå en natt med nattevåk og lite søvn). Trosse høsten våren og springe som en gal ut i bilen mellom vindkastene med en unge under hver arm. Vi kan jo ikke bare sitte hjemme og offe oss over været heller, liksom. Ikke på den aller siste hjemmemandagen.

Så vi gjør det de to små liker best. Går på den butikken som har små biler istedenfor vanlige handlevogner. Kjøper favorittyoghurten. Går i åpen barnehage og kjører pukybiler superfort, mens jeg skråler bæææbuu bæbuu og lager politibillyder, litt svett og andpusten mens de mammaene som har smykker og pene klær uten flekker av barnemat ser på meg. Søren heller.

Koser oss hjemme. Fyrer i ovnen (selv om det snart er mai på kalenderen) og spiser sjokoladepudding uten grunn. Fordi. Klemmer ekstra på de to små. Leser favorittboken en ekstra gang. Fordi. Det er søtten meg ikke lett å skulle bli sånn vips klar for arbeidslivet igjen. Men jeg vet, det går seg til.Idag blir det to av dagens bilder som også ligger på Instagram her på bloggen. Små og utydelige. Men der er de da, pukybilene. Gull, altså. Kikk gjerne innom Instagram, du finner en blå boks øverst til høyre, der er jeg malimoren. Objektivet til kameraet mitt er desverre blitt ødelagt, og da blir det lite nye bilder her hjemmefra.  Håper å få kjøpt et nytt snart (og at lottokupongen går inn).

De to heldige vinnerne av DUPLO ble trukket ut via Random, det ble kommentar nr 3, Hege og Silje fra Namsos (uten blogg). Gratulerer så masse- mail er på vei til dere begge!

6 kommentarer:

ralfefarfars paradis sa...

For noen skjønninger;) Ikke bare bare å skulle jobbe igjen, har angret endel på at jeg begynte så tidlig...men sånn ble det...jeg som satt på barselgruppe på helsestasjon og la ut om at jeg skulle være hjemme i minst to år;) Vet ikke om du har sett mail fra meg...vi er i Bergen hele formiddagen nå fredag som kommer, men hvis du har begynt å jobbe så blir det vel vanskelig...
Håper nattesøvnen bedrer seg-her har jeg glemt hvordan det er å sove en hel natt- men trøster meg med at det er for en periode. Stor klem til deg;)

Maria sa...

Uha. Der fik jeg helt sug i maven. Tænk sig, mammaperm som er slut. Jeg har akkurat siddet og udregnet min perm, skal melde ind til chefen inden et par uger, om hvornår jeg kommer tilbage på jobbet. Det er jo bare et par uger siden jeg fødte, og det varer næsten et år inden jeg igen skal have de høje hæle og pæne nederdele på igen, og tjekke ind på kontoret. Det virker så fjernt, men tanken om at dagen jo oprinder blev jeg lige påmindet nu hvor jeg læste dit blogindlæg.
NYD de sidste dage, det ved jeg du gør - det lyder til at have været en dejlig mandag, regnvejr til trods.

KLEM Maria.

Anonym sa...

Kjenner igjen følelsen der jeg ser på de andre mødrene som har sminket seg pent og har smykker og klær oppdatert etter siste mote. Får det ikke helt til, jeg. Men god mamma kan man være uansett. Kos deg med de siste dagene. Kanskje blir det litt deilig å komme i gang igjen også?

Guro sa...

Er det lov å spørre hva du jobber med?
Håper i alle fall at det blir ok å begynne igjen!
Klem

Anonym sa...

Åh, eg fekk heilt vondt i magen av den følelsen der... Du skildrar så godt! ERfaringa mi er at det er aller verst til ein kjem i gang - og så går det seg til att (sjølv om det kjennest heilt urimeleg i starten). Eg synest du er den tøffaste mammen!
Klem frå Janne

Anne sa...

Hei! Åh, sug i magen, kjenner SÅ igjen den følelsen du sitter med nå. Permisjon som går mot slutten, er så vemodig. Gråt mine modige tårer da jeg reiste på jobb etter permisjon nr to. Gjorde det noen dager og faktisk, før jeg liksom vente meg litt mer til det. Overgangen er stor. Men så venner man seg jo til det og det går seg til. Lykke til, skal sende positive energitanker din vei :)