06 juni 2013

ferieforelskelseSå fine dager vi har hatt! Lange, late timer uten planer for annet enn å være sammen. Ingen vekkerklokker, men tidlig oppe likevel. De to små våkner alltid i grålysningen, ferie eller ei. Smilende, klare for en ny dag. 

Bading,  selvsagt. I vanntemperaturer som ifølge barna ikke var det minste kalde. Og uansett iallefall mye varmere enn den norske sommeren. Sol. Plutselige regnbyger. Også alt det som er sydenferie for barna. Ubegrensede mengder is. Ferievenner. Minidisco. Lollo og Bernie, som for en toåring er både skumle og kjekke på en gang. 

Og maten da. Duftende oliven, saftig lam, hauger av luftig brød med skorpe så sprø at det knaser i hele hodet når man tygger. Med mye smør, for de som liker sånt. Og det gjør jeg jo. Paella. Og noen små deilige mallorcanske kaker. Herlighet. Ingen slankekur, akkurat.

Også turene opp på høydene over den vesle byen. Til en vakker olivengård jeg straks følte at jeg egentlig burde eie. Faktisk i den grad at jeg tilbragte kvelden surfende på mallorcanske eiendomsmegleres nettsider. Og planla å ta et spanskkurs kommende vinter. 

For tenk å våkne til denne utsikten hver dag. Til varmen. Lydene. Lyset. Se nedover gyldne marker, med bølgende kornaks og ildrøde valmuer. Klappe den flekkete hesten som dovent slår etter fluene med halen.   Hilse på bonden med den blå skyggeluen og ansiktet fullt av sol, vind, levd liv. Sette seg i en vinduskarm. La øynene søke utover havet, drikke sterk, glovarm kaffe og tenke kloke tanker. Man kan vel drømme.


10 kommentarer:

Heidi sa...

Ja, kvifor ikkje drøyme og følge ein draum?

Fin ferie!

Lykke i mitt hjerterom sa...

Høres ut som en herlig drøm,og drømmer er jo for å følge.
Ha en fin kveld.
Klem Christina

Lykke i Jordbærveien sa...

Tusen takk for koselig hilsen:) Nydelige bilder ferie er herlig vi teller dager til vår 14 dagers ferie tur til Nerja (spania)
Ønsker deg en fin kveld♥
Klem Mari

Vicky Holmedal sa...

Så mange fine bilder av deres fantastisk Spanske ferie. Jeg ser frem til en Norske ferie i år. Vi jobbe utenfor huset og det skal blir godt å bli ferdig :-)

Takk for hilsen :-) Vi hadde kjempegøy på sommerkos. Jeg ønsker å arrangere en treff her oss meg, kanskje du er list å være med?

Klem,
Vicky.

Pink lady sa...

Det ser og høres helt nydelig ut!!
Vi har fortsatt ikke bestemt oss for sommerferie, det blir spennende å se hva vi velger! Litt sørlandsferie blir det i hvert fall!

God helg!

Kine sa...

Herlig innlegg!

ralfefarfars paradis sa...

Det er lov å drømme;) Ser ut som en deilig ferie;) Vi hadde en overnatting i Sverige-mini-mini-ferie;)Håper det er litt ferievær i Bergen også. Gleder meg masse til å ha ferie selv også- skal bli såå deilig...kanskje jeg får gjort litt i hus og hage også;)
Herlig ministar under her!!!

Anonym sa...

Tenke kloke tanker. Elsker det! Høres herlig ut :)

Martes atelie` sa...

Drømmer skal man ikke spøke med. Har også lyst til å reise til Mallorca. Fikk ikke mindre lyst av dine bilder. Fine bilder og veldig søte barn. Det skal du ha ;)
Marte

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.