07 september 2013

låvefest


 
 
 
 
 
Og tilslutt så ble det fest. I denne fine grønnsåpeduftende gamle låven vår. Med den vakreste steinveggen, som ungenes tippoldefar har bygget med nøyaktighet og tålmodighet. Stein for stein. Den vakre låven, med tre etasjer under taket, hull i veggene og mus jaget på flukt ut i den fine, varme sensommerkvelden.
 
Og selvsagt ble det travelt, selv om snille bonusjenter hjalp til å passe de minste og dekke bord. Jeg begynte å lage mat klokken 8 om morgenen, og var akkurat ferdig med det da gjestene ankom klokken 17. Type Hei, velkommen, så kjekt å se dere, jeg skal bare ta en dusj... Noen ganger er det bra jeg ikke er sånn at jeg føne håret, sminke meg og dolle meg så veldig igrunnen.
 
Og selvfølgelig laget jeg altfor mye mat. Man er jo redd det skal bli for lite? Hjemmelaget fiskesuppe, hvitvinsdampede blåskjell, marinerte scampi (som gjestene grillet selv utenfor). Reker, reker i massevis. Mango- og avocadosalat med chili og lime. Hjemmelagede reke- og skalldyrsauser etter oppskrifter fra greie jenter. Nybakt, duftende focaccia, og olivenbrød fra den snilleste jenten. En del vin. Og kaker. Kaker i fleng, noen bakt av meg og noen fra snille damer som gjerne ville bake. Og en isbuffet til barna. Med sjokolade og sauser og iskjeks og sukker og kliss. Såklart. Vi spiste oss langt inn i natten.
 
Og så den fineste mannen. Som blåser ut femti lys på den store sjokoladekaken formet som et femtitall. Som tar på seg kongekrone og kongekappe mens ungene jubler og vi synger Bamsefars bursdagssang. Som snakker. Ler. Som synger for gjestene sine. Smiler. Blir feiret. Fordi han er verdens beste ektemann. Og far. Og venn. Og fortjener akkurat det. En fest.
 
Og selvsagt skulle jeg tatt flere bilder. Og bedre bilder. Men sånn er det. Noen ganger er det rett og slett for travelt, og for kjekt, til at den der Canonen får bli med og henge rundt halsen. Men dere kan jo forestille dere, sånn omtrent?
 
 28 kommentarer:

Ulla sa...

OJ Så fantastisk! Selv har jeg bakt en sjokoladekake i dag, som skal taes med ut av huset for å feire eldstemann på 7... bøyer meg i støvet for at du klarer å planlegge, gjennomføre og håndtere all den maten:)) Høres ut som en veldig koselig fest:) Ha en fortsat fin fin helg:)

Amelie78 sa...

Så UTROLIG og imponerende flott du hadde stelt istand! Fantastisk! Tenk at dere har dette stedet! (Kanskje dere må begynne med utleie?) Inspirerende innlegg - og rørende og fint skrevet. Og den maten.... Wow!

Lørdagsklem fra meg

Ulla sa...

OJ Så fantastisk! Selv har jeg bakt en sjokoladekake i dag, som skal taes med ut av huset for å feire eldstemann på 7... bøyer meg i støvet for at du klarer å planlegge, gjennomføre og håndtere all den maten:)) Høres ut som en veldig koselig fest:) Ha en fortsat fin fin helg:)

Guttemamma sa...

Fantastisk!! Gledet meg sånn til å se etter forrige innlegg, og tar av meg hatten!! Så utrolig flinke dere har vært! Kanskje starte utleie med låvefester...??
Klem♥

Bente sa...

Så herlig :) fantastisk flott låve, bord, pynt, alt!!

Kristine sa...

Wow så flott det ble!
Kjempekoselig!
Du burde jo ta på deg å arrangere selskaper/bryllup i den låven!

krinkelkroken sa...

Så lekkert !
Flink du er som steller istand fest, både ser og høres fantastisk ut :)

Photo-Me-Life sa...

For en jobb du/dere har gjort og for en fantastisk flott ide. Hva er bedre enn en låvefest? Det så rett og slett superkoselig ut der inne.

Anonym sa...

Så utrolig koselig :)

Hilsen Heidi

Anonym sa...

So utruleg koseleg! Og for ein jobb dokke må ha gjort! Det rommet blir nok kjekt å ha i framtida òg. Fantastisk godt jobba.

Helsing Hanne

Anonym sa...

For en jobb dere har gjort! Kjempeflott ble det, både låven og bordet! Hørtes ut som en perfekt kveld! :-D

Hilsen Heidi R

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Så stemningsfullt og vakkert!!! Helt nydelig:) Den steinveggen var jo bare råååå og kjenner jeg er litt misunnelig;-)

Ønsker deg en fin søndag!

Cat:)

Bratte Bakka sa...

Både såg og høyrtes heilt fantastisk ut!!!!!

klem og Godt val!

Rosehagen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Rosehagen sa...

Nydelig;)
Låven virker jo som en drøm å ha fest i;) Som du har stelt istand;)Maten du har laget,nesten så jeg blir sulten langt uti natten. Isbaren til ungene;) Sånn skal en ordentlig bursdagsfest være;) Tenk kongekrone og kappe;) Bare så herlig:) Skjønner godt at kamera ble glemt for noen timer.
De beste minnene er de man har inni seg;)


Fin septemberuke til deg;)
Klem fra Ann-Mari

Anonym sa...

Hei
For ein fantastisk jobb dåka har gjort, det ser jo ut som ein drøm å ha fest der!!
Ha ein flott kveld
Gina

ralfefarfars paradis sa...

Så utrolig fint det ble- og maten hørtes bare helt-helt fantastisk ut- og mannen også selvfølgelig;) Utrolig hva du får til altså!!!

Englepappa sa...

Dette vart jo veldig stilig! Alt ein kan få ut av ein gamal låve... Godt gjort!

Fruen sa...

F a n t a s t i s k
FOR en låve, FOR en stemning, FOR en meny!! Du er dyktig! :) Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min. Klem til deg!

Anonym sa...

Så fantastisk!

Villa Hemma sa...

Åååh, vad gullig du är! Jag hinner inte blogga lika mkt som jag skulle önska, tycker att Instagram (jnyst) är sååå mycket lättare och snabbare :)
Ska se om jag sparkar igång bloggen igen :)

Kram på dig

kolegotka sa...

Wow, its magic and beautiful

Anonym sa...

Heisan. Det fineste, koseligste, kjekkeste og imponerende innlegg jeg har lest på lenge på blogger. Gu...for et sted, og kor flinke dokker har vært. Og kor stas !!! Masse masse jobb men måtte være en deilig følelse "dagenderpå"
mvh Karjis

hobbyvimsa sa...

Hei høpp!

Så flinke dere har vært..Kjenner grønnsåpe lukten gjennom skjermen:)

Så store deres skjønne barn har blitt denne sommeren...

Nyt morgen dagen!

Klem Linda

Åshild sa...

Dette ser fantastisk hyggelig ut. Det blir en helt egen stemning i en slik bygning.

Anonym sa...

Hei !
For ei stemning dere hadde fått til på den flotte låven!
Ble imponert over den smarte "lysekrona " av syltetøyglass. Hvordan har du arrangert den/ hengt den opp? Stolene var superstilige og utrolig stilrene mot alt det rustikke! Hvor kommer de fra?
Hilsen Bjørnhild fra nord

LIFESTYLE by Sessan sa...

UNDERBART!!! Både låven, pyntinga, kärleken till din man & barnen. Du skildrar så underbart <3

Stor kram

maria at inredningsvis sa...

WOW vad snyggt:) jag blir glad av att hälsa på hos dig....heja Norge

Kolla in min blogg om du vill mer ha inrednings-inspiration:)

Ha en härlig slutet på veckan

LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)