20 september 2013

...og innimellom strikker jeg jo litt

 
Ull, silke og perler i støvete nyanser. Love it!
 
 
 
Jeg er en sånn en som ikke klarer å slappe ordentlig av foran tv'en hvis jeg ikke gjør noe annet samtidig. Ikke noe ukjent fenomen det, tenker jeg, for jeg kjenner en del andre som har det på samme måten. En litt sånn småpussig jenteting, det der. Å skulle gjøre flere ting samtidig. Jeg har i alle fall til gode å se en mann se på tv mens han gjør hobbyting. Hihi. Hvordan er det med dere? Strikker dere ivei mens dere ser tv om kvelden?
 
 
 
Nå er ikke jeg noen sånn skikkelig strikkedame. Mønsterstrikk, huller, to farger samtidig og sånn, det blir for mye når oppmerksomheten min også skal være på mordmysterier eller renovering av gamle hus i England. Derfor blir det veldig enkle ting, som jeg ikke trenger å tenke på. 
 
Teppet begynte jeg på da jeg hadde en liten guttebaby her hjemme. Nå er han toogethalvt, men teppet passer helt flott. Det ble tilslutt litt over 1,5 meter hver vei, i tynn silkeull (garn for pinne nr2, strikket på pinne 3 for å gjøre det luftig). Jeg hadde ikke noen liten modell her for øyeblikket, en på skole, en i barnehage og en sovende utenfor. Lille Våffvåff, den veldig kjære maileg kaninen til Olivia er med isteden.
 
Luen er strikket med en tråd lilla babyull, og en tråd lilla silkeull (to ulike nyanser). På silkeulltråden tredde jeg på noen perler jeg hadde liggende fra en bringeduk jeg broderte for en stund siden. Etter hvert som jeg strikket dro jeg frem perlene på tråden med (u)jevne mellomrom. Ble det ikke ganske fint da? Luen skal bli  en julekalendergave til Malien (jepp, lurt å starte tidlig, så jeg er igang). Mønsteret er et tilpasset FWSS design. Du finner en oppskrift her.
 
 
 
 
Det har hopet seg opp med forskjellige spørsmål om dittogdatt i innboksen. Jeg tenkte derfor å ta en spørsmål-og-svar runde her igjen. Er det noe du lurer på, så skriver du bare spørsmålet i kommentarfeltet under her, så svarer jeg så godt jeg kan i neste innlegg. God fredag!
 


 
 

7 kommentarer:

by Vero sa...

Fine strikkerier! Lua er nydelig. Jeg holder på med et sånt teppe, har det liggende på jobb så det blir ei rille i lunsjen i ny og ned. Evighetsprosjekt ;)

Kari sa...

Tusen takk for koselig kommentar inne hos meg. Og for en nydelig blogg du har :)

May Bente sa...

Nydelige farger og søte ting:-) Smart å tre på perler underveis i arbeidet, det skal jeg også prøve en gang;-) Ingenting er som å strikke mens man ser på tv, og det er alltid deilig å føle man får gjort noe nyttig;-)

Rosehagen sa...

Hei;)
Nydelig strikketøy hos deg;)Her er det også strikketøy foran tven;) Føler at jeg kaster bort tiden om jeg ikke gjør noe mens jeg ser/hører tv. Har tilgode å se at mannen gjør noe annet enn å se tv når han ser tv;)) Tenkte på det i kveld da vi så fotballkamp. Jeg blogget, strikket og skrev ukas ukeplaner;) Han så fotballkamp! Rart jeg får med meg det som foregår;))
Ønsker deg en fin uke;)

Klem fra Ann-Mari

Tina sa...

Så vakkert strikk, og fargene er virkelig fine:) Ja det er nok flere som strikker forran tv'n. Mariusgenser er på gang. Oppdaget nettop at jeg har et nøste for lite, liten krise her nå :) Ønsker deg ei god helg, det er jo fredag.

LIFESTYLE by Sessan sa...

Å himmel vilka vackra färger!! & for en strikk, i LOVE :D
Skulle gärna gått med den där luen i vinter & virat in mig i teppet om kvällarna.

Jag har haft så lust att prøve mig på att strikke ett skjevt, litt hullets & grovt ull teppe till soffan (läs mig), men jag må nok inse att mina händer som knappt klarar skriva denna kommentaren utan att det bränner i lederna, ikke hade klarat ett teppe....
Ibland blir jag så arg över hur kroppen begränsar kreativiteten (inte att jag är flink att strikke alltså). Som jag säger till maken -Så länge jag klarar att fota, så är jag djupt tacksam över livet!! Bättre att fokusera på det jag klarar än inte klarar :P

Massa goda klemmer till favorit tjejen

Anita Cecilie sa...

Flotte strikkerier :)