19 november 2013

blomsterløk og svar på spørsmål


Nå ser jeg at dette nesten ser ut som et reklameinnlegg for en viss hagesenterkjede, og det er altså helt utilsiktet, jeg er ikke sponset ;)
Bildene her ble tatt for etpar dager siden, da jeg omsider fikk plantet neste års vårblomstring. Jammen på tide, for idag snør det som bare det utenfor her. Som dere ser ble det Allium og tulipaner i forskjellige rosa-lilla-hvite nyanser, og i tillegg plantet jeg en del krokus under det store morellebærtreet. Håper alle klarer seg slik at vi får en kjempefin blomstring til våren.
Hagen tar litt mer form for hvert år. Rart å tenke på at da vi kom var det kun tuer og strå overalt her. Både gangveien til huset, steintrappen og blomsterbedene er laget de siste årene. Og neida, vi er ikke ferdige, som dere ser ;) Planene for neste sommer er allerede klare.
Jeg har lenge lovet en ny runde med svar på forskjellige spørsmål, så her kommer et forsøk på å svare alle. Er det noe du lurer på, så skriv spørsmålet ditt i kommentarfeltet under, så svarer jeg der. Here we go;

Bunad
Jeg får ofte spørsmål om bunad / bringeduk / bunadsøm. Jeg syr dessverre ikke på bestilling for andre. Materialer til bringeduk/ belte har jeg kjøpt på Husfliden i Bergen og Husflidstova på Lindås.

Tregulv
Våre gulv er i heltre furu. Vi har kjøpt dem ubehandlet og behandlet dem selv. Du finner mer informasjon i mine tidligere innlegg om dette. Se her. Vi har behandlet benkeplaten på kjøkkenet på samme måte. Se også tidligere spørsmål- og -svar runder.

Maling
De malte tregulvene er malt i fargen "Refleksjon" fra Jotun. Malirommet har fargen "Skumring". Begge trestjerners gulvmaling, vannbasert, ca 5 strøk. Våre hvite vegger er i fargen "Letthet" (Jotun). Badet nede er i N-1500. Veggene på kjøkkenet og den innerste stuen heter "Tidløs", også fra Jotun. Og nei, jeg er ikke sponset av Jotun ;)

Strikking
Denne strikkejakken til Nikko er strikket i Sandnesgarn Lanett babyull farge 6021 (se her). Jeg husker desverre ikke hvilket nr heftet har (mønsteret), men den er avbildet i hvitt på en baby som ligger på ryggen og sover, Marita.  Lillesøsterteppet (her) finner du garnopplysninger på i innlegget. Ja, jeg er kjempefornøyd med garnet og kvaliteten. Tynt, men har ikke nuppet. Har dessverre ikke nr på fargen, men dette garnmerket har kun en lys rosa farge.Det hvite og gule babyteppet har jeg dessverre ikke oppskrift på, men tar gjerne imot om noen av dere har!

Låvefest
Stolene til festen lånte vi fra et forsamlingshus, likeså noen av bordene. Duken er metervare, ubleket bomullslerret fra Stoff og Stil. Kan fint vaskes og gjenbrukes. Lyktene har jeg laget ved å surre ståltråd (Clas Ohlson) rundt barnematglass, som "hank". Samlet inn 50 glass fra snille jenter (takk M). Har telys oppi i blank plastkopp (Nille).

Bad
Lampen fra Molo (se her) gir kjempeflott lys, den litt ruglete glasset demper skinnet litt men den gir godt lys likevel. Vasken/ det gamle bordet er ikke for høy, den har helt akseptabel høyde på...cm (skal bare måle).

Betongfliser
Våre fliser er fra Marrakech design i Sverige (se her). Vi er 100% fornøyd. De var litt triksete å legge for oss med liten erfaring, men vi fikk det til. Tok bare litt tid ;) Vi valgte lys grå fuger. Det var ikke komplisert å importere dem, vi fikk hjelp av de hyggelige eierne av Marrakech Design. Vi har såpebehandlet gulvet (Flügger) og det er lett å vedlikeholde/ holde rent. Og jeg lover å lage et innlegg om gulvet ;)

Kjøkken
Kjøleskap og komfyr er fra smeg. Kjøleskapet er i fargen creme. Ventilatorhetten er malt hvit, Marit, mens veggen er grå.

Teflonformer
Teflonformene til sandkakene er kjøpt på Jernia!

Ønskeinnlegg
Jeg har fått spørsmål om å lage innlegg om betongflisene i gangen, og om de tredelte gulvlistene vi har laget flere steder i huset. De kommer, om enn ikke så fort... Er det andre som har ønsker er det bare å legge igjen noen ord i kommentarfeltet under ;)1 kommentar:

LIFESTYLE by Sessan sa...

Kära söta, kommer du hem & tar vår benkeplate og :)))

Jag har allt hemma till att setet igång, men giiiii vad lite motiverad jag är :P

Kramar till dig