17 desember 2013

Julekalender 2013: blått

En-de-lig. Endelig! Det siste halvåret har disse putene ligget halvferdige og ropt hånlig mot meg med lett hevede øyenbryn hver eneste gang jeg har åpnet døren til vaskerommet. Iallefall har det føltes slik. For man skal jo bare, og bare, og bare...også blir det aldri tid. Til akkurat de der tingene som jeg har så lyst til, men som liksom ikke gagner andre enn meg selv og som dermed blir nedprioritert. 

For skal jeg først sy, så er det bestandig noen klær som skal repareres. Kranglete glidelåser, hullete bukseknær, sømmer som er raknet. Og da er den tilmålte sytiden over lenge før putene har funnet veien ned fra hyllen. Jeg vet jo at jeg som for det meste er hjemme liksom ikke har lov til å klage over tidsmangel. Men jeg er jo hjemme med barna, da. Og med en ettåring og en (snart) treåring på hvert sitt kne er det fint lite rom for kvalitetstid med symaskinen. Og som regel er jo det helt greit. Men jeg har jo så lyst på nye puter

Disse to her, de første to, skal få følge av fem til. Den store er i et stoff fra Panduro, den minste har jeg trykket selv, linoleumstrykk på hvit bomullspercale. Jeg har også laget noen i lin, og i silke..som nesten er ferdige. Det kan altså fort gå et halvt år til før de er helt ferdige og havner på bloggen. Bare sånn at jeg har sagt det. Ballongene er rester fra gårsdagens bursdagsfest- en perfekt fargematch i mine øyne. 
Putene er nok temmelig chhatwal & jonsson inspirerte, men disse er mye mer passende for mitt budsjett. Jeg tror de kom på ca 70 kr pr. pute, inkludert glidelåsen på baksiden. Putefyllet hadde jeg fra før. Kjenner du inspirasjonen komme over deg nå kan jeg bare anbefale å sette av nok tid. Alt utstyret får du på Stoff og Stil og Panduro Hobby.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei og takk for inspirasjon. Dette er det lenge siden jeg har gjort, men jeg har laget en del stoff trykk tidligere. Nå skal jeg finne frem alle blokkene mine og sette igang. Kjempegøy.
Bjørg.

Anonym sa...

Kjempefine! Inger B.

Anonym sa...

Kjempefine! Hvordan trykker du? Hva lager du strmpel av? God jul! Kristine