18 desember 2013

Julekalender 2013: julelukt
Nyvasket kjøkken, fremdeles grønnsåpeduftende og juleklart. Den der blandingen av grønnsåpe og salmiakk er noe av det fineste jeg vet. En av min barndoms dufter, av helg. Eller enda bedre, av jul.  Kjøkkenet vårt hjemme. Mamma, som står på en krakk og skrubber dørene på de øverste kjøkkenskapene opp mot taket, der hvor hun ikke når opp uten å stå på noe. Lukten av tre som er omsorgsfullt vasket. Og følelsen av at nå var den her snart. Julen.  

Jeg vasker ikke slik som mamma gjorde. Toppen av skapene får stå i fred. Men alle kjøkkenskapene har fått en vask, og er ribbet for smuler, flekker og oppsamlet rusk og rask. Du vet, sånt som man putter ned i en skuff istedenfor å kaste. Fordi man skal reparere det. Eller man tenker at det kan komme til nytte en gang. Og det gjør det jo selvsagt aldri.  

I ovnen på bildene står knekkebrødene som skal bli julegaver til fine kolleger. Julekransen er kommet opp på ventilatorhetten og de hvite pyntehjortene tygger drøv ved azaleaen i år også. Bambabiene heter de her. Imorgen blir det gavehandel og pynting av pepperkakehus med de små. Og jeg skal kjenne litt ekstra på hjemmekosefølelsen før to jobbedager. To små dager på jobb. Og så er det straks jul.7 kommentarer:

Den gamle stil-de svunne tider...nytt navn : the sixtys - RETRO AND MODERN STYLE sa...

Totalt forelsket i det fine julestemte kjøkkenet ditt.. Er innom hvere dag..får så mye inspirasjon av deg...men det blir ofte med planene og drømmene for tidn strekker ikke til her i heimen..

Charlotte sa...

Åhh så fint køkken du har. Det ser vældig hyggeligt ud!
/Charlotte

Lena sa...

Ingenting slår et julevasket kjøkken! Borsett fra lukten av julemiddagen...

Glad jul ønskes!
;o)

Loppekassen sa...

Herlig stemning på bildene! Tenker barna dine vil få samme, gode barndomsminner fra julen på samme måte som du har:-) Litt sånn ute av det blå tenkte jeg å spørre om du vil fortelle hvilken farge/fargekode du har på kjøkkenveggen?

Pieni Unelma sa...

Ouuuh, you have such a beautiful blog <3 Ive been reading your blog suc a long time, but haven`t written ...maybe becauce of language.

I just wanted to wish you Merry christmas and Happy New Year <3

Your home is one fo kind, soooo homy and beautiful,.

Wishes from Finland, Nådendal

PS. welcome to my bloggstart aswell

Anonym sa...

Det kjøkkenet ditt er bare nydelig. Allerede ved første bilde gleder jeg meg til å bla meg nedover. Og så fint å se du blogge hver dag nå. Det er utrolig herlig hjem dere har. Jane

maria at inredningsvis sa...

MMM vilka härliga bilder :) alltid så mysigt här på din sida.

Ny post ute...Drömhus vid havet :)

Ha en fin vecka :)

LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)