01 desember 2013

Julekalender 2013: ventepakkerKalenderpakkene er i hus. Nesten. Bortsett fra fra etpar småbiler på tilbud hos lekebutikken (kjøpes imorgen), så ligger årets julekalender til de to største klar på kjøkkenbordet. Lillemor får vente et år til. Årets papir ble noteark, i natur og hvitt, med sløyfer på. Og et tall på hver pakke, så klart. Malien har englekalenderen jeg har laget til henne, og en litt veldig ivrig guttepjokk må ha sine i en kurv utenfor rekkevidde ;) Dagens gaver var undertøy med Minnie/ Lynet, og de ble tatt godt imot ;) Desember er igang!

Barnas julekalendere er jo noe som (også tradisjonene tro) er oppe i media hver førjulstid. Blir barna bortskjemte av å få så mange gaver? Setter de ikke pris på julegavene når de allerede har åpnet 24 små overraskelser? Bruker man for mye penger på julen? På gaver? Burde man ikke heller lære barna gode verdier og ha fokus på noe annet enn kremmerkommers og materielle gleder? 

Hos oss er julekalenderen blitt en tradisjon, og med det nivået jeg har på gavene synes jeg det går helt fint. Bortsett fra klær kjøper jeg ellers lite til ungene gjennom året og det er stort sett kun til jul og bursdag det blir handlet leker her hos oss, så da tåler de nok å ha desember som kosemåned

Jeg kjøper de fleste kalendergavene i sommerferien, på salg, også supplerer jeg litt fra apoteket nå når de har laget til førjulsutvalget. Da blir det ikke så dyrt heller. I tillegg til gavene er det også for hver helg en bakedag pluss en aktivitet vi skal gjøre sammen. Denne helgen var julepynting på rommene deres, og baking av lussekatter. Neste helg skal vi bake pepperkakehus, og så skal de finne frem noen leker de ikke lenger bruker som vi skal pakke pakke inn og levere på en frivillighetssentral. En tur i badeland, juletrehogst og julekonfekt og julekaker er også med i helgekalenderen.

Helt på tampen deler jeg gjerne noen kalendertips med dere. Jeg prøver å unngå massevis av sånne småting som jeg senere må gå og plukke opp fra gulvet hver gang det skal ryddes. Gavene er enten ting som blir brukt/ spist (tannkrem, fluortabletter, tannkost, badeprodukter, vaskekluter), ting som de uansett måtte fått (strømpebukser, undertøy, votter, pysjamas, klemmer, fine labber, finsko, lue osv), eller småting de har ønsket seg. Godteri i helgene og en julefilm og en julebok pleier også å bli med. 

Julekalenderen til ungene er igang, og her på bloggen satser jeg også i år på å ha en liten julekalender gjennom desembermåneden. Hvis du vil, må du gjerne kikke innom. Her hos meg blir det daglige oppdateringer fra førjulstiden vår, jeg deler etpar DIY tips, noen oppskrifter, litt interiørbilder, og forskjellige juleforberedelser. Jeg er tilbake igjen imorgen, med bilder fra julepyntet jenterom.4 kommentarer:

Anonym sa...

Heisan. Fint innlegg om gavekalender:-) Gleder meg til flere koselige innlegg i denne førjulstiden. mvh Karjis

Trine sa...

Så koselig innlegg, med mange fine smågaver.

Vil bare tipse deg om såpen med Grusomme meg på, Om du ikke har brukt den før, vær forsiktig. Jenta mi reagerte voldsomt på denne, og hele hodet klødde og flasset etterpå. Akkurat det samme skjedde med nevøen min da han brukte samme type såpe.

mali-mo sa...

Trine: Tusen takk for hyggelig kommentar, og tusen takk for tipset du deler! Skal jammen være forsiktig med den såpen, får teste den ut litt på huden først. Tusen takk for at du delte din erfaring!
Ingvild / mali-mo

mali-mo sa...

Hei Karjis!
Tusen takk for en koselig tilbakemelding! Blir så glad for å høre sånt!
Ingvild