07 april 2008

Madonnaen og havet

Da kameraet er hos reparatør på ubestemt tid...kommer det her en lite serie blogg-innlegg med bilder som ikke er helt nye...


Dette er som det forrige innlegget, bilder fra Tanzania. Jeg har vært så heldig å tilbringe endel tid i dette fantastiske landet og deler her etpar bilder som forteller om noen av stemningene fra den andre siden av verden.Denne vakre madonnaen finnes i Bagamoyo, en kystby nord for Dar es Salaam. Hun står plassert utenfor en bygning i 'Frihetens landsby'. Den ble opprettet av franske misjonærer i 1868 og gav frigitte slaver et tilfluktssted og hjem. Bagamoyo var en gang en viktig by i slavehandelen, mennesker ble holdt fanget her i påvente av båtfrakt ut til slavemarkedet på Zanzibar, hvor de ble solgt og deretter fraktet ut til andre deler av verden på de beryktede slaveskipene.

Men...Tanzania har også noen av verdens vakreste strender. Kilometervis med potetmelsand, uberørt, stille og ubeskrivelig ekte og vakkert. Dette er fra Zanzibar.

This beatuiful crumbled Madonna is standing outside Freedom Village, a earlier home for ransomed slaves, founded i 1868 by the French missionaries at Bagamyo. This once important dhow port in the trade of slaves is today a beautiful sleepy village on the northeastern coast of Tanzania. The photo overlooking the beatuful sea is from Zanzibar. Please kindly respect privacy agreement. Do not use any pictures without my permission. Thank you.

6 kommentarer:

Tove sa...

Så flotte bilder! Og så heldig du er som har vært i Zanzibar, det høres jo ut som et drømmested, iallefall naturmessig.., men med de toalettfasilitetene...

Og stilige bilder av lille Amalie lenger nede, måtte le da jeg så bilde hvor hele ansiktet er inni grøtbollen:D

klem

Tonje sa...

Den madonnaen var helt fantastisk nydelig...og så ble den jo enda vakrere når jeg leste historien om slavene og at den representerte håpet for mange av disse. Tansania er ett land jeg vet svært lite om så det var kolsig å få vite litt om det landet.

Ha en flott mandagskveld!

fru Pink sa...

Så nydelige bilder fra en annen verden. Hadde vært morsomt å se/høre mer fra tiden din der!

Krusedull sa...

Hei!
I innlegget hvor jeg fant skjeene, denne adressen:

http://douglasandhope.blogspot.com/2008/03/measuring-spoons.html

-der stod det at skjeene kostet $120. +frakt og toll da... Man kan jo håpe!?

Ha en topp dag, med veske! : )

Klarafina sa...

For en nydelig madonna, og for en nydelig strand!

Marie sa...

Vilken vacker madonna och vilken helt underbar strand!

Kram Marie