15 april 2008

Serengeti

Da kameraet FREMDELES er til reparasjon (blir de da aldri ferdige??? Hvordan kommer denne regningen til å se ut?) kommer det her enda en del i serien "bilete frå Afrika":

På Tanzanias "tak" ligger de tilsynelatende uendelige slettene; Serengeti.


Dette er en av Tanzanias nasjonalparker. Hvert år vandrer sebra og gnu i flokker fra Serengeti i Tanzania og over til Masai Mara i Kenya, før de snur og vandrer tilbake. Årsaken til denne lange reisen er selvsagt jakten på mat, friskt gress som følger regntiden.Flokkene er enorme. Anslagsvis er det mer enn en million gnu, og over 200 000 sebraer. Litt av et syn! Mellom de voksne dyrene gikk de små kalvene. Det blir vissstnok født opptil 9000 stk pr dag i høysesongen, men ikke mer enn halvparten overlever- både den tøffe vandringen og rovdyrene som følger flokken gjør sitt innhogg for å si det sånn. Ikke så moro å se på, men det er jo en del av livet det også.


Å kjenne jorden riste av tusener og tusener av hover som treffer bakken samtidig, høre prustingen, og faktisk kjenne pusten av dyrene og få støvskyene som følger dem midt i ansiktet er helt ubeskrivelig. Til å begynne med var jeg var jammen ikke høy i hatten! Etterhvert som jeg forstod at de neppe kom til å trampe meg ned, og at de nok ikke hadde noen spesielll interese av å drepe meg i det hele tatt, var det bare å la seg rive med av synet. Storslagent!


Serengeti National Park, Tanzania. Annual migration of wilderbeasts and zebra. Picture is taken in march, before the big rain set in. Please do not copy any pictures without my permission. Thank you!Tusen takk for kommentarer dere legger igjen til meg, det blir jeg virkelig glad for. Ellers rusler livet sin vante gang her hos oss. Jeg har blitt skadet på jobb og går litt og småhangler, og Amalie er også syk, så det blir ikke gjort så mye ;) Koser meg isteden på alle de kjekke bloggene! Bra med sol og deilig vårvær iallfall! Ha en fin kveld (eller natt blir det vel, ooops var klokken SÅ mye..) alle sammen!

4 kommentarer:

Tante Mimmi sa...

Hei!
skada på jobb??? Høyrtes ikkje mykje bra ut....
Det 3. siste bilete var heilt fantastisk! Der sebrane kjem springande i mot deg! hjelp!
Er du og slik som "mister" tida når ein stikk innom bloggverda...det er rart kor tida fyk!
ha ein god veke vidare!!

Hulda sa...

Helt utrolig at du ikke har fått tilbake kameraet enda, det tar lang tid med de reparasjonene.. Kjedelig.

Må ha vært litt av en opplevelse å se alle disse "ville" dyrene. Kanskje litt nifst også. ;)

Tove sa...

For noen opplevesler du har hatt!! Det ser jo helt fantastisk ut.

Skada?? Hva har skjedd?

Og du oppgaveskrivning er veldig tungt dersom man ikke er godt inni det. Dvs lesing i det hele tatt er tungt om man ikke er inni det. Husker godt i fjor da jeg tok opp skole etter en del år at det var tundt å komme i gang, men da juleferien kom og jeg var ferdig med fem eksamner fikk jeg helt leseabstinenser, og etter bare tre ukers ferie følte jeg meg helt kake i hodet, utrolig vansklig å komme i gang igjen.. Utdanning er utfordrende og givende, men jeg har sagt stopp for en stund! vil heller bli butikkdame jeg:)

Det var virkelig lang tid de brukte på å få fikset kamera ditt, men det er flotte bilder du viser frem da så det er jo ikke så farlig for oss som besøker bloggen din iallefall:) Men skjønner at det er kjedelig

klem

Anemone sa...

Nydelige bilder av det som virker til å være et eventyrlig landskap.

Den som hadde kommet seg en tur til Afrika en gang du... bare sett lyset og landskapet, DET hadde virkelig vært drømmen det. Frister meg mye mer enn Østen faktisk.