11 april 2008

Tanzania

Da kameraet er hos reparatør på ubestemt tid...kommer det her en liten serie blogginnlegg med bilder som ikke er helt nye...

Flere av dere har spurt om mitt opphold i Tanzania..så her kommer noen smakebiter som viser litt mer enn bare "turistbildene". Har valgt å ikke vise bilder av voldsom nød, fordi det er det nok av på nyhetene-og Afrika er så mye mer enn det!


Jeg var i Tanzania 3-4 mnd i forbindelse med praksis i min utdanning, og deretter på egenhånd i noen uker til. Reiste endel rundt i landet, både på fastlandet og Zanzibar. Ble kjent med mange vidunderlige mennesker, som jeg fremdeles har kontakt med. Fikk sett både Kilimanjaro og alle dyrene i Afrika! Mali-mo mannen tok et fly ned han også, og vi hadde 3 fantastiske ferieuker sammen. Det gjorde godt etter å ha jobbet så tett på sult, nød, ekstrem fattigdom, hiv/aids og vold. Tiden jeg hadde i dette vidunderlige landet kommer nok alltid til å sitte sterkt i hukommelsen min. Ubeskrivelig.

Mye av tiden jobbet jeg direkte mot/ i familier som hadde ulike problemer; av sosial/medisinsk art. Men jeg jobbet også i klasser på skole. Bildet under er fra en barneskole jeg besøkte.


Sanseinntrykkene er evigvarende etter et møte med dette landet. Fargene; sterkere enn noen farge jeg noengang har sett her hjemme. Det vibrerende sterke lyset, den ekstreme varmen og luftfuktigheten. Alle lydene; tidlige morgenlyder utenfra vindusåpningene. All trafikken, ropene fra gateselgerne, avisguttene, tiggerne inne i byen. Den jevne duren fra daladala guttene som roper ut stoppesteder før neste avgang. Tuting fra bilhorn, ustanselig tuting. Mennesker alle steder, hele tiden, som går, løper, stanser, roper, prater, kjefter, hilser, vinker. Så landsbygda, kveldene med stillhet og et mørke så enormt at bare himmelen med alle stjernene og lydene fra nattdyr er det som er virkelig.


Vil du oppleve en annerledes verden og har muligheten: reis!

Pictures from Dar es Salaam and Morogoro, Tanzania. I stayed here for some months during my training as social educator. Kindly respect privacy agreement. Please do not copy pictures without my permission. Thank you.

21 kommentarer:

Den gode feen sa...

Ja, Plantasjen her hadde tatt inn ein del :) Håpar dei har tatt til fornuft i Bergen også. I fjor fekk eg tak i Dronning Ingrid i blomsterbutikken like ved busstoppet til Haukeland sykehus (den som er nærast Rema1000). Kanskje dei har i år også i tilfelle du ikkje finn på Plantasjen :)

Hulda sa...

Kan tenke meg at det må ha vært en sterk opplevelse å tilbringe flere måneder i Tanzania. Du sitter igjen med store opplevelser. Minner for livet.

Så koselig med gelehjertene! Artig at mine ideer lever sine egne liv rundt omkring. ;) hi hi..

Marie sa...

Flott innlegg i dag også. Kan godt forstå at eit slikt møte gjev minne for resten av livet.

God helg :)

MeyBiMe sa...

Her er nok mye minner på godt og vondt ja...
Men du er nok blitt et rikere menneske på disse inntrykkene her!
Ha en fin helg!!!

Anonym sa...

Vi har sett Etiopia og Madagaskar på nært hold- både nøden og det fine landene har å by på.Kan kjenne luktene og høre lydene når jeg leser innlegget ditt her. Egentlig skulle jeg bare gjøre deg oppmerksom på at geranium er ei staudeslekt som på norsk kalles storkenebb.At pelargonier av noen blir kalt granium (merk at det skal være uten e),kommer av navneforvirring i England.Besøk gjerne hjemmesida vår -http://magnar.aspaker.no

fru Pink sa...

Så heldig du er som har fått oppleve dette! Både for opplevelsens skyld, og fordi det nok setter livet i perspektiv på så mange måter. Man klager kanskje ikke over været eller postmannen eller noe annet trivielt med det aller første i hvertfall! Fantastiske bilder. Takk for at du delte de!

BLAFREBLOGGEN sa...

Så fint du skriver! Og mange nydelige, stemningsfulle bilder. Skjønner at dette har satt spor. Ønsker deg en god og avslappende helg.

Aina sa...

Takk for at du delte av minnene dine, det hørtes ut som et utrolig opphold.
Kan tenke meg at det gav mange minner for livet, og sikkert som andre sier, mulighet til å se ting i litt annet perspektiv.

Vi har det egentlig veldig godt i lille Norge, håper jeg en gang får muligheten til å ta med ungene og oppleve kontrastene og en annerledes verden:0)


Ha en fin helg videre!

Klem fra Aina.

Tante Mimmi sa...

Så fint for oss at kameraet ditt er hos doktorn slik at me kan væra med på ei fantastisk reise!
Utruleg flotte bileter!
takk!

[morgrethe] sa...

Hallo hallo.

Så fine bilder og minner fra Tanzania. Takk!!

Anine sa...

Tusen takk for veldig hyggelig hilsen til helgen :)

Kontrastene fra bildene dine er store til livet vårt her i Norge.
Takk for reisen og mange flotte bilder!
Likte også bildet av toalettet og standarden, det er vel heller sjelden noen av pestinnslagene her hjemme kan måle seg med det!
Minner meg iallefall om at jeg ikke har noe å være misfornøyd med selv om malekosten av og til må frem :)

Fortsatt god søndag Malimo

Therese sa...

Å det må ha vært utrolig spennende!!!
Sikkert vondt og se all nøden også..
En sånn erfaring er nok noe du bærer med deg resten av livet.

Ha en fin søndag :o)

Shamu sa...

Det ser helt ubeskrivelig ut å tilbringe så mye tid i ett fremmed land. Få se alt på nært hold. Jeg kan tenke meg at du sitter med noen voldsomme inntrykk på godt og vondt.

Ha en flott dag, jeg kommer garantert igjen. :)

min sin lille tue sa...

Hei, nå har jeg kost meg en lang stund inne hos deg. Koselig å lese om Tanzania-turen din. Hm, man skulle visst reist mye mer enn jeg har gjort merker jeg. Kanskje en vakker dag?
Men først skal jeg kose meg hjemme et års tid med lille snuppa mi, og kanskje innføre grøtdag;) Ha en fin søndagskveld.

chatrine sa...

Heihei!
Ja tenk så forskjellig det er rundt om i verden. Her har du jo fått fanget opp hverdagsbilder, flott!
Ønsker deg en kjempefin søndagskveld!
Klem fra chatrine:)

Bo med barn sa...

Danmark-tips... Hm...Skagen er jo nydelig da. Der går det i rolig tempo tiltross for mye folk.

Med barn liker jeg bedre østkysten. Dit vi skal. Det er det ikke så store blger og vind så det er mye bedre for barn å bade der. Dit vi skal, ved Fjellerupstrand er det helt nydelig. Det ligger mange småsteder langs en laaang strand som er like flott som i syden på en godværsdag. I tillegg er det kort vei til Ebeltoft som er en kjempkoselig by med mange små spesialbutikker. Ved dårlig vær ligger Djurs sommerland rett i nærheten. Kort og godt mange tilbud.

Vi skal bare nyte lange, late dager, uten noe stress og da er dette stedet perfekt!

Tone sa...

Så fine bilder, og så mange spesielle minner du må sitte igjen med. Tror vi alle hadde hatt godt av å se nød og fattigdom på nært hold. Håper du får en fin uke, klem :-)

Hulda sa...

Takk for veldig koselig kommentar hos meg igjen, så artig at du likte kortet. :)

Annettenett sa...

Må ha vært en stor opplevelse ja, flotte bilder du viser her. Du får vel et annet perspektiv på ting etter å ha vært der, kan jeg tenke meg.

Lena sa...

Så mange flotte bilder du har lagt inn! er det ikke fantastisk å kunne ha muligheten til å oppleve litt annet enn bare storbyer??? Dog har jeg ikke vært på såå spennende reisemål, men de har vært spennende nok for meg. Kjenner meg godt igjen i beskrivelsen din av lukter og lyder...
Igjen - flotte bilder!!! Takk for titten!

Pia sa...

Herlig å lese om Tanzania! Jeg har bodd både i Dar og i Morogoro - stas å se bilder! Jeg har skrevet et par Tanzaniainnlegg i bloggen min jeg og, får se om det blir flere - må få scanna flere lysbilder!