25 mai 2008

Mitt rede
På Frekhaug utenfor Bergen finner du den spennende interiørbutikken Mitt rede. Rett innenfor døren møter man først en samling vibrerede farger som gjør selv meg i all min hvite pastellverden lykkelig. Lenger inne har de et utvalg fattigmannssølv og andre vakre småting, både nostalgiske, retro og det som vel må klassifiseres som rein sjarm!
De to jentene som driver denne forretningen er så sjarmerende at en halvtimes handling her er rene vitamininnsprøytningen. Forleden hadde den ene av disse koselige damene en lengre ballkast-seanse med lillegull, mens jeg ruslet avslappet rundt og koste meg med hylle på hylle med et herlig vareutvalg. Ulempen med handling i ro og fred var jo at det førte til at jeg kom hjem med en betydelig mer slunken lommebok. Men hvem kan bebreide meg? Se på dette da bloggedamer:
Hva med en håndlaget Babushka dukke? Eller litt engelsk Pukka te? Som dufter så fantastisk at selv jeg som ikke er så begeistret for te blir fristet. Og som lover helse & skjønnhet (eller var det sunnhet mon tro?) ut av hver munnfull... Mitt rede selger også det jeg kaller stolenes svar på smeg: Tolix og de har et kjempeflott utvalg av Cath Kidston! Franske Mini Labo har fantastiske vesker og her er endelig en forhandler! Lillegull forelsket seg i de nydeligste kosedyrene fra danske Franck&Fischer. Og det gjorde jammen jeg også. Er det rart at jeg har falt for denne butikken?
Den selvpålagte handlestoppen gikk TOTALT filleveien. Sevsagt! Mine kupp fra denne handleturen kommer i et senere innlegg (må selvsagt holde noen av tingene skjult for mali-mo mannen en liten stund. Ta dem frem sånn litt etter hvert så han ikke himler med øynene og begynner å snakke om årets investeringer på restaureringsfronten...). Forøvrig et lurt tips for å opprettholde ro&lykke i heimen jenter!
Oida. Var visst litt rask på tastaturet der, så det snek seg inn en feil! Mini Labo finner dere til salgs i denne flotte nettbutikken. Et godt tips til dere som ikke bor i Bergen!

33 kommentarer:

Emmeline sa...

Å herliga London...Fristelser i kø skjønner jeg. UTROLIG flotte ting:) Jeg bare smiler og kjenner at denne butikken snarest skal besøkes. Besøket til Holmehuset har jeg enda tilgode. Mannen min satte seg plutselig inn i bilen da bunaden skulle hentes, og hva kan man si? Du kan ikke være med for vi skal innom Holmehuset??? Med andre ord holdt meg ( og datteren) munnen godt lukket og ble enige om å dra en annen dag...Og nå har vi dobbelt så god grunn. Polkadotter og Cath Kidston, det kan ikke bli bedre:) Tusen takk for tipset.

Håper uken blir like deilig som helgen har vært. For deg er det jo like før du er i havn med eksamen også----LYKKE TIL:)

LiNda:) sa...

åå..så mye lekkert da!! <3

Blått er flott sa...

Hmmm, du sier noe der. Har tenkt og grublet og grublet og tenkt - tror jeg tar den letteste varianten, nemlig å male hele gavlen hvit. Så kan jeg heller ta av rottingen og sette på plater når jeg en gang blir flink med hammer og sag ;)

Utrolig herlige bilder i forrige innlegg!!! I dette også, godt å se bilder av skikkelig friske farger innimellom :)

Ønsker deg en riktig fin uke!!

Evami sa...

Wow,for en fantastisk butikk.... Bra den ikke ligger i nærheten av meg.Da kunne lommeboka fort blitt slunken:) Her var det mye lekkert,og når servicen er topp,er ihvertfall jeg solgt:)

Vi har ikke hatt allverdens godvær i det siste.. Kan huske sist det regnet en dråpe eller tre og det var på fredag.... Men vi koser oss med de små dryppene vi får:)

Var det ikke i høst at dere hadde regn hver dag i over 3mnd,eller var det året før? Så litt godvær unner jeg dere:)

Ha ei flott uke:) Og nyt de lubne små føttene til frøkna de,det er så søttt med små hærlige baneføtter og hender:)

tinemor sa...

Så flott butikk!
Masse lekkert!

Kerstin sa...

Så masse flott. Skjønner jeg snart må en tur til Bergen :)
Kerstin

Tove sa...

Å ja, her vsr det mye ( alt) jeg likte:) Den rosa krakken...perfekt! Og som vanlig har du tatt nydelige bilder:)

klem

Aina sa...

Er nok bra den butikken ikke ligger her, hadde nok ikke klart å holde lommeboken lukket jeg heller.

Godt tips med å ta fram kjøpene litt etter litt så mannen ikke merker noe, eneste hinderet her er at hvis jeg legger det ut på bloggen så ser han jo det lell, for han leser jo bloggen min *fnis*

Babushka dukkene var jo så søte, og skulle gjerne hatt slike søte hånduker med prikker, gleder meg til å se hva du kjøpte.

Ha en finfin uke du også:0)

Hulda sa...

Åh, det var en HERLIG butikk!! Jeg kjøpte meg nettopp ei slik toalettveske fra Cath Kidston, samme fasong som de på bildet, men med blomstermotiv. Den er bare så skjønn. Kjøpte den fra Sweet Memories. Gleder meg til å se hva du har kjøpt!

Midnattsola sa...

Skulle gjerne besøkt den butikken! Koselig blogg du har, kommer igjen en annen dag!

liven sa...

Det er visst i Nordhordaland det skjer......to flotte på Frekhaug og så Farmors hus i Isdalstø!!
Her så det nå ut til å være riktig så mye fint!!
Det er ikke så lett å styre seg hvis man er på sånne steder uten mannen nei:)
Ha en fin dag:O)

Karna sa...

Så mye fint, det er dukket opp flere flotte interiørbutikker som bare må besøkes, får ta meg en lørdag og reise rundt og se tror jeg...

Anine sa...

Heisann,
Så mye flott hos deg også :) Jeg har bloggtørke fortiden, eksamen tok mye lesetid, fortiden har jeg 3 jobber som jeg sjonglerer mellom, pluss mann og barn.
Jeg må derfor mele pass med blogging for en liten stund...
Lykke til med eksamen og all syingen, jeg gleder meg til å se de flotte klærene til lillegull :)
Anine

Miamor sa...

Hvor på Frekhaug er denne butikken da? vet hvor Holmehuset er, Der har jeg vært maange ganger....

Kanskje best å ikke vite det....utrolig lett å gi seg helt over her inne kan jeg levende forestille meg...

Kjører fra Trondheim til bergen i dag med hele gjengen min..

Greit med 3g kort på pcen så jeg kan blogge litt..det er miamormannen som kjører altså...

Lykke til med eksamen...

mali-mo sa...

Hei Miamoren! Den ligger i første etasje på de butikkene som blir til venstre for Holmehuset. Innefor sporten. Kjør fint!

Marie sa...

Her var det mange freistingar gitt. Nydeleg ting, nydelege fargar.

Kjekt å lese litt om deg også :)

Bransje ja, hehe. Eg har berre ungdomsskule og masse realkompetanse eg + "tusen" kurs i alt mellom himmel og jord.
Har vore mjølkebonde i mange år. Me skal sege mjølkekyrne og ha ammekyr i staden. Mannen min jobbar mykje utanom garden og mykje mjølking og dyrestell fell på meg. Nå er eg lei av å jobbe så mykje åleine (han er med så sant han er heime). Eg ønskjer å jobbe saman med andre. FEg starta "karrieren" som praktikant/hushjelp, sidan jobba eg på konfeksjonsfabrikk ei lita stund. Eg hadde gode karakterer på skulen, men av ulike grunnar blei det jobb i staden for skule vidare(først og fremst det at eg måtte flytte heimefrå og bu på hybel og at det var lite pengar heime hos oss). Nå er eg femti år og synest det er seint å begynne på skule, dessutan treng me inntekt. Så eg kan ikkje velge og vrake nei. Søkte i barnehagen her på assistent stilling, men fekk ikkje jobb. Får sjå etter kvart, eg får "legge meg inn" på nav sine sider og søke på det eg trur eg kan meistre. Kan nok ikkje vente på å bli "head hunta", må stå på sjølv. Skal ha kalving til hausten før me sel kyrne.
Kanskje eg finn draumejobben, hehe

Marie sa...

TUSEN TAKK for god motivasjon :)

Blåbærpai sa...

OI oi oi! Der var det mykje fint ja! Ikkje lenge sidan eg sa til mannen at eg må ha ny toalett veske..Her har eg eit påskudd til å besøkje butikken!Hi hi
For ein levande og fin blogg du har! Takk for koselig kommentar hjå meg.Kjem innom deg att eg!Håpar det er ok at eg Lenkjer til deg?

prinsessa1976 sa...

Ja! Begynte på søndag men er over det nå....håper jeg. for dette har jeg rett og slett ikke tid til. he he
Men det kunne vært værre....jeg kunne fått det som spysyke og da hadde ikke denne dama vært så kjepp høy:O)

Kerstin sa...

Takk for hyggelig hilsen:=)
Ja jeg ser at jeg ikke har oversikt over fine butikker i Bergen. Så masse fint, jeg tar turen en dag jeg. Får ta med ei venninne å kjøre utover.

Koselig blogg. Kommer innom igjen en dag jeg:=)

Ha en strålende dag:=)

Fru Fjeldhammer sa...

Oi for en "perfekt" butikk, der kunne jeg handlet mye... *S* Skjønner at du glemte deg litt der ja!!!

Lykke til med eksamen og kos deg på oslo tur.. selv om jeg bare bor 10 min med bil fra oslo sentrum så har jeg ikke vært på noen av disse shabby butikkne på majorstuen og omvegen!

klem

Synnøve sa...

Tusen takk for kjempekoselig kommentar om nettbutikken :) Dette blir spennende! Du har helt rett i det du sier, og derfor er jeg så glad jeg snart får inn en leverandør jeg er alene om i Norge, hurra! ;) Men for en butikk det her...! Blir glad bare av å se på bildene og fargene :D Skulle gjerne hatt fingrene i de babushkaene, så flotte! Jeg vil samle, men har ikke kommet lenger en to, hihi... (Og det tipset med å vise litt og litt av hva man har shoppet bruker min mor også ;) Ha en fin dag! Synnøve

a home far away sa...

Hej! Första gången jag besöker dig o jag måste säga att du har en gudomligt fin blogg! Jag blev direkt glad när jag kom in hit:_)

Vilken fin butik med massor av vill ha saker!
Kram från Singapore

Sessan&Prinsessan sa...

Oj oj oj, tur att det är långt till Bergen *sparke*
Vi hade konkat annars....

Heldige du som är vän med symaskinen.
Jag må nok ty till butiker jag alltså..

Önskar dig en skön tisdags kväll & hoppas
att ni har strålande sol

sol&bolig sa...

Her var det utruleg mykje fint. Eg får prøva å finna den butikken neste gong eg er i Bergen. Trur eg skal setta dattera mi på saken, ho bur i Bergen. Takk for hyggelig kommentar i bloggen min. Ha ein fin kveld.

Maria / Frøken Fryd sa...

Fine og rigig glade billeder der ja. det ser ud som en rigtig god butik. den eneste ærgerlige ved den... Jeg bor jo alt for langt væk, hi hi

Klem Maria.

Dans på roser sa...

Så herlig butikk!
Helt etter mitt hjerte. mmmm...
Den pukka teen som alle snakker om, må jo prøves snart... sikkert god.

Søte bilder av lillegulls tottelotter=)

Lykke til med eksamen.

Kathrin.

Pulsatilla sa...

Oi, og i dag er det onsdag... Håper det har gått bra med deg!
For et herlig vareutvalg det var hos de damene, du :-)

Kerstin sa...

Hei Igjen

Kosleig hilsen du la igjen. Malingen jeg bruker heter Bengalack. Det er maling for jern og tre som skal stå ute.

Lykke til:=)

Klem Kerstin

silje-sin sa...

FOR en butikk sier jeg bare! Tror jeg kunne kjøpt alt:) (eller hatt lyst til altså:)) Gleder meg til å se hva du har kjøpt! Og neste gang jeg skal til Bergen (har ikke vært der på 10 år, så det er vel på tide:)) vet jeg hvor turen går:) Ha en FLOTT kveld:) klem fra silje.

Annettenett sa...

Ah...for en drømmebutikk!!! Synd det er så langt unna meg:)

Tante Mimmi sa...

Mmmmm! Her trur eg at eg må rasa fort fort forbi! Er inni lommeboktørke!!! Teller ned på dagane til lønn!:)
Kva har du shoppa deg! -eg har sete på ein slik rosa krakk(berre grå stol) likar den sååå godt, ville hatt den i stova eg! Men mannen meinar ein blir så kald i r.. enden!
:)

Fru Fjeldhammer sa...

Du har blitt tagget...