11 juni 2008

Lekestue!

Denne vesle dukkestuen bygget min far til meg da jeg var 4 år gammel. Hver sommer og de fleste helger ble i min barndom tilbragt på hytten, hvor dukkestuen står, og gjett om jeg har hatt mange gode øyeblikk her! Jeg husker at de to kaninene mine ble ikledd dukkeklær og puttet til sengs i hver sin dukkevogn. Stakkars! Lydige som de var lå de i alle fall en liten stund! Et annet høydepunkt var en liten komfyr jeg hadde av metall. Med to små lysestumper inni stekte jeg ordentlig omelett og laget havregrøt, og det ene familiemedlemmet etter det andre måtte komme på "kaffislaberas". Gjett om jeg følte meg stor, med eget hus og mat på bordet!

De røde hjertekloggene er et annet minne fra denne tiden. De SKULLE være på, jeg tror til og med jeg sov med dem! Gode minner fra deilige bardomssommere, hvor solen alltid skinte og himmelen var blå!


Det har blitt noen år siden sist jeg lekte her (tro det eller ei hehe) og lekestuen min hatt en trist tilværelse som redskapsskjul. Nå skal den imidlertid vende tilbake til sine glansdager som alle småjenters drøm og tas i bruk igjen av gullungen! Men som dere ser må den pusses opp! Morfaren skal snekre og jeg skal være hjelpejente, og så satser vi på stor innvielsesfest til ferien. Med havregrøt på menyen kanskje?25 kommentarer:

fru vims sa...

så koselig med lekestue! jeg husker vi lekte mye i lekestua til naboen. brente hjemmelaga telys som vi lagde av lysstumper som va tagg fra naboer...
spilte mye kort der inne, det var skikkelig stas :)
gullungen din er bare helt nydelig!! og du tar vakre bilder av henne! :)

klem

Hulda sa...

Så nydelige bilder! Virkelig vakkert det første bildet, så fint å se lekestua der i bakgrunnen, og blomstene i forgrunnen. Kan tenke meg at du har mange fine minner herfra. Søte klumper også, hadde noe lignende da jeg var lita. :)

Fru Fjeldhammer sa...

Kule tresko!!

Spennende med lekestue da, jenta mi ønsker seg et... maser på bestefar hvar dag! (han har nemelig lovet å snekre en!!)

silje-sin sa...

Lekestue må man ha ja:) Det er så koselig! Har selv masse gode minner fra min lekestue, pappa er en skikkelig handyman, og søstra mi og jeg fikk hver vår lekestue i hagen! Husker så godt at bestevenninna mi og jeg drepte en veps som var inne lekestua, for så å angre bittert, og begrave den på skikkelig vis etterpå. Den ble lagt i en eske med bomull, gravd ned og vi sang og alt.. Håper våre barn også får mange fine minner fra lekestuene sine! Vi skal få en i hagen (mannen min er snekker, så det burde jo gå greit) men vet ikke om vi rekker i år. Ha en flott kveld! klem fra silje.

jorunnslilleverden sa...

Lillesøsteren min og jeg hadde også dukkestue da vi var barn. Husker godt at det var stor stas! Så når jeg fikk ei lita tulle selv så ville jeg at hun også skulle få sin egen lille dukkestue. Stua ble kjøpt og oppført, men tror du noen ville leke i den? Nei! Selv om jeg hadde satt inn en liten komfyr, bord og stoler, og alt som hører med. Er dessverre ikke mange timene som er blitt brukt i den.. Nå er jenta 16 år denne sommeren, så da er det vel ikke håp lenger..
Ha en fortsatt fin kveld, og lykke til med oppsetting av dukkestue!!

tinemor sa...

Så utrolig flotte bilder du har tatt!
Spennende å få satt istand lekestuen igjen. Blir nok til mye lek og morro framover. Blir spennende å få følle med på prosjektet!
Lykke til!

Marianne sa...

Ja heldige er vi som har gode barndomsminner! Herlige bilder, kjempefint portrett av lillejenta, skjønner godt at hun er fornøyd, ja : )
God kveld til deg!

lillemor sa...

Du har fotografblod i årene!om det er noe som heter det. Skulle være et kompliment ihverfall.he.he. Dukkestue er så koselig.Vi har en bak huset med en liten veranda på. Den sto der når vi kjøpte huset.Nå skal vi flytte den nærmere huset, og jeg gleder meg sånn til å finne frem malingskosten..Ser for meg små blomsterkasser som henger på verandaen..sukk. Håper det kommer noen bilder av den ferdig oppussede dukkestuen da:) Utrolig søte tre sko:) Husker hele familien kjøpte tresko på ferie i sverie en gang.Det var stas!
Ha en fin kveld:)

♥ H@rmoni ♥ sa...

Helledussen for noen søte klogger. Så flott at du/dere har tatt vare på de! Kjekt med et lite lekehus. Vi har et stående i hagen som ungene har hatt festligheter med vanner i, og til og med overnattet i. Ja, har hatt et innlegg om det tidligere.
Blir sikkert flott når far og datter får ordnet og fixet.
:O)

Marie sa...

Herleg med gode barndomsminne! Dette ser ut som eit paradis på jord! Skal bli kjekt å sjå leikestova ferdig!

Kos deg med arbeidet :)

Marie sa...

Kopp og skål som eg kjøpte er laga i England.

Maria / Frøken Fryd sa...

Åhhh, SÅ fantastisk herligt. Sommerminder der bare er til at smile stort af :-) :-)

Jeg havde også en lekstue (legehus på dansk)i haven som barn. Ogsp min far havde bygget den, og der blev brugt utrolig mange timer derude.
I morgen skal min far og min mand hente en lekstue til Andrea. min far skal hjælpe med at samle og bygge den, og jeg skal indrette den. jeg glæder mig som et lille barn. Det blir SÅ fedt, jubiii.

Så har du ideer og tips til indretning / decoration må du meget gerne fortælle om dem hvis du har lyst.

Klem Maria.

mali-mo sa...

Maria: Ja, jeg regner med at det blir innlegg om innredning av lekestuen på bloggen her hele sommeren hehe.

liven sa...

Så gøy med lekestue for jenten din!! Og for deg som har så gode barndomsminner herfra!!

Drømmen var jo nettopp en lekestue da vi var små.....
Skjønn liten gullklump du har:O)

Ha en fin kveld:O)

Rosa sa...

For ei nydeleg lita stove - og så stas å kunne gjere den fin på ny, etter alle dei gode minna du sjølv har frå leiken der. Gler meg til å sjå resultatet.
Ho er utruleg søt, ho som skal få glede av den, òg!
Takk for kosleg kommentar hjå meg :)

Blåbærpai sa...

ÅÅÅ, kor fine bileter du har teke! Og snuppa di er nyyydelig!
Eg drøymde alltid om ei dokke stove men fekk det aldri.Ei venninne av meg hadde ei snill bestemor som forsynte hennar dokkestove med alskens rare ting som me "laga mat" av, upoppa mais, potetmos flak, ris og slike "turre" varer.Ho hadde alltid helt dei over på små søte glas med lok på og me elska å kokkelera med slike vanlegvis "forbudte" varer!
Kloggene vekkjer gode minner! Eg hadde lyseblå!
Det vert kjekt for både stor og liten å pusse opp att det vesle huset! KOS DYKK MED JOBBEN!

Min verden sa...

Nydelig jenta di er! Blir spennede med lekestuen. Godt å leke litt igjen ikke sant? Jeg hadde også noen sånne tresko. Ser dem for meg - det var masse blomster på dem (selvfølgelig). De har ikke jeg tenkt på på mange år...

Tove sa...

Skal bli morsomt å se hvordan resultatet blir, har ingen tvil om at det blir bra:) Og den lille søte frøkna kommer til å få en masse flotte minner derfra det er jeg helt sikker på. Men det er kanskje noen år til..Jeg ordnet også lekestua til Hannah da hun var ca 18 mnd.. og var først i fjor hun viste noen særlig interesse for den. Men unger er jo helt klart forskjellige, og det er uansett en morsom jobb:D

klem

Donnas verden sa...

HEI hei

Så fin lekestue:) Holder på å planlegge det til vesla. Godt at du er ferdig med eksamen, kan bare tenke meg hvor stress det er med små barn, jobb og skole samtidig:)

Ha det fint:)

I eit hus i ein dal sa...

Kjempesjønn leikestove!!
Hugsar at systrene mine og eg hadde i pittelita ei hjå besto mi. Den er boretevekk forlengst. Godt at nokon tek vare på ting... Sant?
Blei inspirert av kloggane, Kansje eg skal måla hjerter på mine raude?
Takk for fin helsing:)

Huset på toppen sa...

Så koselige og fine minner du har fra lekestuen, og at dere har tatt vare på hjertekloggene, de må være ekstra koselig:-)Et minne jeg har fra barndommen, er et porselens koppe-sett!!

God helg!!

Bo med barn sa...

Jeg blir med i kurv-klubben din:)

Og jeg kommer gjerne på te-selskap i den nydelige lekestuen! Så herlig!! Og det var et helt nydelig bilde av datteren din foran lekestuen!

Du, jeg husker sånne tresko. Er de fra du var liten? Tror jeg hadde noen lignende... Faktisk var hele rommet mitt tapetsert i tapet som var helt lik skoene dine. Bare hvitt med røde hjerter, også hadde vi rødmalt køyeseng. Stakkars broren min som delte rom med meg. Rart han ikke ble helt kjønnsforvirret:))

chatrine sa...

Heihei!
men så idyllisk da:) Tenker det lille røde huset får sin sjarm igjen.
De små røde treskoene var nydelige!

Tusen takk for alle gode råd til buskene mine. Jeg venter i spenning på noen knopper, men tempraturen er så lav så det kan nok ta sin tid. (6grader bare)
Tror det hadde gjort godt med noen varme uker nå. Men skal man stole på yr.no så ser det dårlig ut.
Det er faktisk ganske grønt i alle andres hager, men ikke i min nysådde..hmm.. Neste år blir det nok mye finere tenker jeg:)

Ha en super helg, og lykke til med oppussingen;)
Klem fra chatrine:)

Anonym sa...

Så kjekt at me får sjå detta vesla skjønna fjeset! Nydelig lito snuppa! :-)
Kjekt med leikehus...men mine minner om det er denne kattetiss/bæsj eimen, som var i det dukkehuset eg leikte av og til...
SÅ steng dørene for firbeinte!
Goa natto!
Bodil-BO

Drømmefangeren sa...

Så koselig å pusse opp lekestuen som du brukte selv da du var liten, stilige tresko.
Tror nok ikke lekestuen til tuppene her er så mye større, den er bare 1,75 x 1,75 så det er ikke stor plass der.
Alle møblene skal sitte fast i veggen for da blir de ikke flyttet rundt på, da har de en tendens til å havne midt på gulvet i en haug .. haha.. gleder meg til å se hvordan det blir når dere har pusset opp lekestuen :)