30 november 2008

Vi savner snøen!

Vi savner snøen! Disse bildene ble tatt en av de fine dagene vi nylig hadde her med ordentlig vinter og snø. Selvsagt kan en jente på snart 2 år kjøre rattkjelke....eller iallfall klore seg fast sammen med en mamma som kjente seg som en liten jente igjen hun også. Som dere ser har vi masse bakker utenfor huset. Perfekt for to fartsgale jenter på kjelken! Oooooooh, som vi råkjørte!


Eksamen er endelig vel i havn...eller ihvertfall innlevert! Deilig å kunne senke skuldrene og begynne med litt koselige juleforberedelser her hos oss også. Kalender skal lages ferdig (bedre seint enn aldri vel?), pepperkaker skal etterhvert bakes og ellers skal vi bare pusle på og kose oss. Ingenting som haster! Tusen takk for alle de utrolig koselige ordene om lillemaliens rom! Kommer tilbake med flere bilder når vi er litt nærmere innflytting ;)
Ønsker dere alle en kjempeflottflott adventssøndag! Og minner om at imorgen er det gavetrekning her hos meg! Har du meldt deg på?

27 november 2008

j e n t e r o mSom dere vet så bor vi på to rom og en gang i andre etasje for tiden, mens vi pusser opp i et tempo som iallfall ikke skaper stress eller tar nattesøvnen fra noen...jeg tror igrunn det bare er å slå fast at vi ikke liker å skynde oss! Rommet til lille mali begynner iallefall langsomt å ta form, og som dere ser har etpar elementer av jul kommet på plass. Bammabien, som hun kaller den, er vi glade i både hun og jeg og den passer jo godt inn nå til jul. Det lille lyseblå nattbordet er gammelt og har originalmalingen inntakt, og den gamle skoleplansjen er en av mine stoltheter... ;) Er ikke så mye jeg har fått gjort her inne nå i det siste, så dette er egentlig en liten dytt i ryggen til meg selv. For mali har snart bursdag, og da skulle jo det nye rommet hennes stå ferdig!
.
Lillemalien har sin første dag i barnehagen på en uke, og jeg har lungebetennelsen til å holde meg med selskap nå i eksamensinnspurten. Tusen takk for alle oppmuntrende kommentarer og god bedring hilsener...jeg blir så glad! Ønsker dere alle sammen en fin dag :)

26 november 2008

HjertevarmeNoen må streve med ting vi andre ikke engang fullt ut kan forstå. Tove som har bloggen Tankar frå ein kvardag har oppfordret oss lesere hos Molly til å sende henne et hjerte. En fin oppfordring synes jeg, og her er mitt: To Molly-with love.

24 november 2008

forberedelser


Hjemmeeksamenen har idag senket sitt klamme nærvær over mali-mo heimen. På fredag skal en stoooor oppgave sendes avgårde i to eksemplarer til Universitetet i Oslo....og eg forbereder meg til innsats ved å pusle med småting til mali-mo butikken. Noen synes nok kanskje at dette er en merkelig prioritering, men jeg jobber best under press og dessuten er det mye kjekkere å sy. Og no har eg bestemt meg: mali-mo butikken åpner i desember!

21 november 2008

s y k


Her er vi syke så det holder! Jag har karret meg til legen for andre gang på kort tid og har nå ligget under dynen og knasket på antibiotika en ukes tid. Full pakke, med betente bihuler, bronkitt og et snev av lungebetennelse. Lillemalien er også syk, og mali-momannen er sykepleier, selv om jeg aner at et rollebytte ligger i kortene her etterhvert som bassilluskene tar bolig i kroppen hans. Irriterende nok, så betyr dette 1 års utsettelse av den nest siste eksamenen min, men forhåpentligvis er jeg frisk nok på mandag til hjemmeeksamen iallefall.
.
Tusen takk for alle koselige hilsener, jeg kommer innom på besøk sånn litt etter hvert...må bare ned igjen under dynen en tur og hvile meg litt :) Skulle ønske gummistøvler og litt jus gjorde susen for meg også!

17 november 2008

Englelys
Vi har hatt en ny sykdomshelg her hos oss, lillemali og pappaen har puslet rundt for seg selv mens jeg har ligget som et gammelt slakt under dynen. Etter tre dager i feberland begynner influensaen endelig å slippe taket. Urk. Mali-momannen spurte igår om jeg kanskje hadde lyst til å blogge litt? Når jeg fra dynen pep frem et "nei, jeg orker ikke" slo han fast fakta; "du er jammen syk!" Syns jeg har vært i overkant mye sengeliggende denne høsten, så nå får det jammen være slutt!
.
Her i huset blir det tatt lite interiørbilder for tiden. Alt står jo på hodet her nå under oppussingen, og det knallgule rommet som fungerer som gang, stue, spisestue og kjøkken ER bare ikke fotogent uansett hva jeg gjør! Da kan det være kjekt med hobbyprosjekter, som selvfølgelig helst må være overkommelige i omfang når alt utstyr ligger nedpakket i forskjellige kasser rundt omkring ;)


Disse små lyktene har jeg laget av barnematglass, litt lim, servietter og noen glansbilder. Hanken er forskjellige perler jeg har tvinnet på en tynn metallsnor. Enkelt, raskt, og billig!!! Og koselig ;)
.
Bildene er tatt på soverommet vårt. Litt mangel på gardiner (vi har ikke noe innsyn) og vinduskarmene er bare grunnet, men det ser dere vekk fra, ikke sant?


15 november 2008

God helg!

Inngangspartiet vårt lider fælt under oppussingen. Store hauger med gammelt gulv, tak og vegger danner nærmest en allè fra parkeringsplassen og bort til inngangsdøren. I tillegg kommer dunger med løv som jeg absolutt SKULLE ha raket vekk, men nå sitter det jo innimellom alt rotet som skal kastes så da synes det kanskje ikke? Spesielt vakkert er det ikke, det kan jeg love dere! Fremdeles er det mer inne som skal rives og kastes ut, men vi får nok ryddet opp etterhvert, slik at det kan bli litt koselig utenfor her igjen...og helst før jul!

.

Det eneste jeg kan vise dere, uten å avsløre rotet, er dette: Kransen jeg knyttet av buksbommen vår tidligere i høst har blitt gul nå, men jeg syns igrunn den var litt fin sånn, så den får henge en stund til. Velkommen-skiltet malte jeg i sommer, etter å ha sett skilt av denne typen rundt omkring på så mange blogger måtte jeg bare sette meg ned og lage et tilslutt. Det ble selvsagt gjort i full fart, så skriften heller i utforbakke hehe ;) Sånn er det når man vil ha det ferdig. NÅ!!!!

.
Ønsker dere alle sammen en riktig god helg!

14 november 2008

Frøken Fugl


Vil dere se en annerledes missekåring? Ta dere en tur inn her, og stem på Frøken Fugl 2008! Min kandidat over her, Frøken Freia, er som dere ser en jente av den naturlige typen. Kanskje ikke billedskjønn akkurat, men hun har nå sin sjarm, eller hva? ;) Syns dette var en kjempemorsom og helt uhøytidelig konkurranse, et artig initiativ av deg Anne! Og den skjønnheten som ligger best an til å bli miss i år, er knipset av denne damen! Et blinkskudd!

12 november 2008

Tidlig morgen...Blek vintersol, litt skodde og frost i hagen vår da vi sto opp idag. MAMMAAAA, NØØØØØD!!!! ropte lille mali min. Hun håpte på at snøen var på vei....men jeg venter gjerne en stund til jeg da ;)

.

Tusen takk for alle koselige hilsener og en stor ♥ -klem til deg Liv Elin, for alle råd og tips om ovnsoppussing og for alle de fine ordene. Jeg blir sånn barnslig kjempeglad hver gang noen skriver at bloggen min kan være til inspirasjon! Takk! Her hos meg fortsetter eksamenslesingen, om ikke akkurat med friskt mot...hehe. Ønsker dere alle en flott dag!

10 november 2008

KUUUL!


.
Disse bildene gav seg sjøl!!! Lillemalien leker med noe av det kuleste JEG vet, nemlig kulerammen. Samtidig strever hun litt med det kuleste HUN vet, nemlig solbrillene sine. For denne jenten trenger ikke sol nemlig!!!! Bare solbrillene er på er allting strålende likevel, syns lillemalien!
.
Ønsker dere alle en kjempeflott uke! Her hos meg regner det sidelengs og blåser verre, så det er liten sjangs for at JEG trenger solbriller de nærmeste dagene. Prøver å ta været like kuuult som lillemalien...
.
Kommer til å sitte med nesen ned i en pensumbok resten av denne måneden...kryss fingrene for meg jenter ;) også blir jeg mer synlig rundt på bloggene når eksamen er over ;)


09 november 2008

Pappa er best!Farsdag er ikke lett for oss som har et vimsete hode og laber hukommelse. En eller annen søndag sånn i november en gang liksom? For noen år siden lå jeg bra an. Var kjempestolt over meg selv da jeg laget kake og pakket inn gave. Snirklet meg avgårde med bløtkake i passasjersetet på vinterglatte veier, hjem til mine foreldre for å overraske min far. En uke for tidlig! SUKK. Det er ikke lett når butikker og aviser starter reklamene så lang tid i forveien! Men min far var kjempefornøyd, for han fikk bløtkake og pakke to søndager på rad....
Idag serverte lillemalien og jeg marsipankake på sengen, sang vår egenkomponerte "pappa er best sang" og gav mannen i våre hjerter en t-skjorte med tittel. Noen ganger får man jo full klaff!
(og de fine pappa t-skjortene kan kjøpes her! Det gjorde vi!)

.

07 november 2008

NovemberblomstTusen takk til deg Astrid for awarden;) Ble glad for at du hadde lyst til å gi den til meg, takk skal du ha! Har fått to utfordringer i det siste, så her kommer den første. Sessan har utfordret meg til å fortelle 7 ting om meg selv, så...
  • jeg er et listemenneske. Lager lister over alt jeg skal gjøre, lage, handle og huske...for så å lete som en gal etter listene som alltid forsvinner, slik at jeg må lage nye...
  • da jeg var liten gikk jeg rundt i nabolaget og tok halsbåndene av naboenes hunder og katter for så å ta dem med hjem og presentere dem som hjemløse. Mine foreldre måtte levere tilbake mange kjæledyr før jeg omsider fant to katter som faktisk var uten hjem. Og som de første i rekken av haugevis med dyr, ble de boende.
  • jeg er skikkelig kaffeavhengig. Ikke snakk til meg om noe komplisert før jeg er et godt stykke nede i morgenens første kopp....
  • jeg tror virkelig på at det aller meste er mulig...hvis man bare ønsker det nok ;)
  • som inngangsmarsj i bryllupet vårt ønsket jeg meg "Jon Blund"-temaet fra barne-tv. Mali-mo mannen syntes det var en knallgod ide, så min svoger spilte Jon Blund så veggene vibrerte og håret reiste seg! Et flott minne ;)
  • frem til for to år siden trodde jeg i fullt alvor at når Åge Aleksandersen synger "Lys og varme", så handler det ene verset om "fuglan som vi svei". Jeg har vært ganske så irritert på han for at han måtte ta med en linje om dyremishandling i den sangen. Unnskyld Åge!
  • og hvis du nå lurer; jeg er ikke blond ;) hehe
Denne lille orange solen trosser kuldegrader og frostnetter og står og skinner ute i hagen. Vinteren har ennå ikke helt festet taket her hos oss.
.
♥-takk for alle kommentarer dere legger igjen ;) Det er også inspirerende å se at stadig flere besøker bloggen min! Selvsagt hadde det ikke vært så gøy å blogge uten dere! Ønsker alle en god helg!

05 november 2008

Panel på kjøkkenet
Det går fremover på kjøkkenet! Og for de som tror at vi gjør alt selv...neeeei, det gjør vi ikke! Vi har en kjempeflink snekker i huset for tiden! Med bihuler, eksamen og møter og reiser og barnehage og studier og jobb...så ble i oppgaveboken til slutt i overkant full for både meg og mali-mo mannen. Vi vrengte derfor lommeboken og ansatte den triveligste snekkeren man kan tenke seg. Dagens høydepunkt er å komme hjem og se hvor langt han har kommet i arbeidet!
.
Vi har valgt en smal perlestaffpanel som en høy brystning. Syns det ble kjempeflott og at det passer inn i dette gamle huset. Målet vårt er jo at dette nye kjøkkenet skal se ut som om det alltid har vært her! Litt jobbing blir det på oss likevel ;) Vi har begynt å grunne panelen og taket har fått maling på...og sparkel og veggmaling er på gang også. Må bare finne den rette veggfargen først!

04 november 2008

Et hvitt rom med hage

.
Annekset lukker dørene for vinteren. Vi kom i mål..nesten! Som dere ser har det blitt lyst og fint her nå, et herlig lite feriekrypinn for den lille mali-mo familien!
.
Det nye gulvet og panelen er malt, og taket har fått noen strøk med glans 80. Vi har fått på plass listene nå i helgen, men litt småplukk gjenstår ennå. To kasser med nips har også blitt sattt inn og skal få stå og vente på at hyttesesongen vår starter igjen til påsketider eller deromkring. Så når julen er unnagjort begynner jeg å glede meg tenker jeg...
.

.
Tusen takk for alle koselige kommentarer som dere legger igjen hos meg! Og en ekstra takk til deg Kerstin for awarden! Her er det travelt med en ny eksamen like rundt hjørnet, så jeg er ikke så mye rundt på bloggene for tiden. Knallharde prioriteringer må til iblant! Kommer snart tilbake for å gi dere en liten oppdatering på kjøkkenet!
.
PS: Har du stemt på din ovnsfavoritt? Se konkurransen øverst i sidefeltet!
.

01 november 2008

Vinterhus

Høsten tok plutselig en bratt sving mot vinter her hos oss. Den store heggen vår har forlengst gitt slipp på alle bladene, og på jordet foran huset har det kommet isroser innimellom hjortens fotavtrykk. Jeg er nok ikke et vintermenneske, men synes likevel at den skarpe luften og lukten av kald høst, frost og våt jord er deilig.
Bihulene mine er på bedringens vei, tusen takk for alle gode tips og oppmuntrende ord! Hos oss blir denne helgen full av eksamenslesing og innekos med tente stearinlys og kakao. Imorgen drar vi på hytten en tur. Det er en stund siden sist nå, og jeg gleder meg til å kjenne på høsstemningene der ute også. God helg til dere!
(og tusen takk for hjerte-hjelpen fra deg eplejenten ♥ )