04 juni 2011

Mamma, vet du?Mamma, vet du? Wilma er en fe, og hun har sånne nydelige vinger og flyr oppe i himmelen hos kjære Gud, sier lillemalien. Jeg er ikke helt sikker på hva hun ser for seg, eller hvor denne tanken kommer fra. Vi er ingen spesielt religiøs familie, og ikke tror vi vel på feer heller.

Men for meg er det et godt bilde, og et bilde jeg passer meg vel for å ødelegge. En smilende liten Wilma-fe, nesten to år gammel nå, med massevis av røde krøller, i en skinnende kjole, og med vinger og tryllestav. En fireårings tolkning av det å miste lillesøsteren sin, en fireårings tolkning av døden og en fireårings forsøk på å skape orden i det mest meningsløse som har skjedd henne, og oss.

Nå er det jo sånn at jeg er voksen, og egentlig ikke tror så veldig på feer. Heldigvis er lillemalien fremdeles bare fire år, og for henne er feer like hverdagslig og virkelig som myggstikk og saftis. Så jeg lar henne tro på feer. Og håper vel innerst inne at hun har rett.
.
De siste dagene har jeg felt mange tårer i medølelse med en nydelig bloggvenninne. Det å tenke på at at hun nå går igjennom det mest uforståelige og vonde er helt grusomt å kjenne på. Samtidig kommer min egen sorg over Wilma så ekstra nær igjen. Et lite hjerte har sluttet å slå, og et mammahjerte opplever nå en smerte større enn man kan forstille seg. Kjære, kjære Amelie. All min medfølelse til deg.

19 kommentarer:

Amelie78 sa...

Tusen, tusen takk, kjære Mali-mo. Jeg verdsetter hvert ord du har skrevet til meg. Jeg kommer til å kontakte deg snart via tlf eller mail. Jeg forstår godt at det jeg nå går gjennom, rører ved en sorg inni deg. Jeg har tenkt så mye på deg også. Sagt det til mannen min også: "Dette er jo akkurat det Mali-mo opplevde det året vi fikk Jesper." Jeg husker jeg ble helt nummen da jeg leste om din lille Wilma.

Dette er ikke til å forstå. Det er fullstendig meningsløst. Jeg sender gode, varme tanker til deg og din familie i dag - ikke minst til lille Wilma. Nå vet jeg så altfor godt hva du gjennomgikk for to år siden.

Gode klemmer til deg,
Am.

Ramme Alvor sa...

Eg trur på feear og englar og på at alle som har vore, framleis er. Eg syns lillemalien har teikna eit fantastisk bilete. Varme tankar går både til deg og dine, og Amelie med sine, som du her nevner.

Klem!

silje-sin sa...

Huff, det er bare så uforståelig og meningsløst at slikt skal skje... Jeg synes lillemalien sine tanker er kjempefine, og hun har tegnet et nydelig bilde av søsteren sin:) Jeg tenker så ofte på dere, og det var grusomt å lese om Amelie.

Ønsker deg en fortsatt fin helg, håper sommeren har kommet hos dere også! klem fra Silje.

RosMari sa...

Et sterkt innlegg som får oss til å stoppe opp og tenke over hva som er viktig i livet. Nydelig tegning som lillemalien har tegnet av Wilma med nydelige vinger og som flyr oppe i himmelen hos kjære Gud... Takk for at du delte dette med oss!

Unknown sa...

For en nydelig tanke og tegning fra Lillemalien ♥ Det er så herlig og høre hvordan de aksepterer og finner de fineste bilder;))

Jeg leste om Amelie i går jeg og, helt forferdelig trist... Kan ikke engang forestille meg hvordan det er ♥

Klem Line

Stines Hjem - Livet på landet sa...

Nydelige ord fra en liten hjerteknuser om en annen hjerteknuser :) Flott innlegg, som Amelie nok setter stor pris på.
Varme tanker til dere begge fra meg....

Klem fra Stine

Ellen sa...

Hei kjære deg! Jeg syntes du gjør klokt i å ikke forandre bilde lillemalien har av lille Wilma. Jeg har en snart 4-åring selv, og senest idag har hun løpt og lekt rundt i hagen kledd ut som en liten sjokkrosa fe ;-) Englevinger og brusende skjørt.
Jeg husker så inderlig godt den dagen jeg leste innlegget ditt om lille Wilma, husker hvor jeg var og alt ting. Hadde fulgt deg en stund før det og ble forferdelig trist da jeg skjønte hva som hadde skjedd. Jeg er jo mamma selv, men en kan likevel ikke forstå hvordan det er å oppleve å miste barnet sitt. Det må være veldig sterkt for deg nå å se hva Amelie opplever. Jeg har også fulgt henne i flere år, og noe av det første jeg tenkte på da jeg leste hennes innlegg var jo deg.
Sterkt og flott av deg og ville være der ved hennes side.

Jeg håper du virkelig nyter tiden med lillebror, han er så skjønn! Du har virkelig vakre barn. Det er jo ikke så rart så nydelig som du er ;)
Ta vare på hverandre! Klem fra Ellen

Franske drømmer sa...

Synes tegningen lillemalien har tegnet av lillesøsteren sin er uendelig vakkert- nydelig å tenke på hvordan små mennesker danner seg bilder og oppfatninger om hva som skjer.. Liker tanken hennes på at lille Wilma er en vakker fe med englevinger!

Da jeg leste om Amelie her om dagen, tror jeg hjertet mitt stanset et øyeblikk. Jeg fikk flashback tilbake til da jeg leste ditt innlegg om lille Wilma, og synes det hele er bare såå meningsløst og tragisk at jeg ikke finner ord engang..

Jeg tenker på både dere, og Amelie med familie om dagen.
Tapre, herlige mennesker!!

Gode klemmer til dere!

ralfefarfars paradis sa...

For en vakker tegning, dyrebar er den..og du er så god til å sette ord på ting!!her snakker storebror en god del om lillebror- og det har han ikke gjort før...siste nytt er at Jesus har gravd opp lillebror og tatt han med seg opp til himmelen...uansett så vet jeg at barna våre finnes et annet sted...det er noen rare sammentreff som skjer av og til...som bare er litt for merkelige..Så synes jeg det er så fryktelig vondt å tenke på at andre skal måtte gå gjennom det samme som oss, men livet e r skjørt..
Utrolig skjønn uro under her- lille-Malien er virkelig flink til å perle;) Klem fra meg;)

Marte sa...

Så vakkert og trist på èn gang, rørende tolkning fra storesøster..

En god klem til deg i kveld..

Marte

hobbyvimsa sa...

Heisann!!

Syns lillemor hadde et godt og vakkert syn på døden..

Disse små trollene tenker på mye:)

Har vært inn å lest hos Amelie,trist og meningsløst..Skulle ønske dette ikke hadde skjedd får noen av dere..

Sender en god varm klem!!

Klem Linda:)

Anonym sa...

Nydelig tegning! Barna har de rette øynene å se med:-)
Minner meg om dette bibelverset:
Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?» Da kalte han til seg et lite barn, stilte det midt iblant dem og sa: «Sannelig, jeg sier dere: Uten at dere vender om og blir som barn, kommer dere ikke inn i himmelriket. Den som gjør seg selv liten som dette barnet, han er den største i himmelriket.

Fru Fly * Heidi sa...

Jeg har tenkt så enormt mye på dere og Wilma, det gjør jeg ennå. Bildet lillemalien har tegnet er helt nydelig. Det er rørende hvordan barn lager forklaringer som er til å leve med. At en annen familie nå opplever det samme som dere, er ufattelig og uendelig vondt. Jeg sitter her med noen dager gammel baby og kjenner på en enorm takknemlighet. Samtidig gråter jeg for dere som ikke har deres små hos dere. Livet er noen ganger helt uforståelig, det er vanskelig å finne noen mening i alt dette. Sender en ekstra god og varm klem

frk.B sa...

Rørt!
Barn er små mennesker med store tanker!!!
Takk for at du deler!

Minner strømmer på fra høsten vi fikk jentene og et vennepar mistet lekevenninnen dems 3 dager før termin. Umenneskelig smerte og sorg.
Mange varme tanker til dere og Amelie78...og andre som opplever det samme.
Godt og se at tanker og følelser kan deles mellom mennesker med liknende erfaringer.

Anonym sa...

Åh, jeg har akkurat blitt oppdatert på hva som har hendt med Amelie, og det første som slo meg var at hun måtte komme i kontakt med deg. Så klikket jeg videre inn på din blogg og fikk lese om Wilma-feen! Nydelig! Tenker masse både på deg og Amelie i dag...Stor klem fra Mette

InstatreffNorge sa...

Jeg har grått meg gjennom ordene Amelie har skrevet.. det er så utrolig urettferdig og helt uforståelig..vet ikke om det er en smerte jeg hadde taklet, for det må være den verste sorg man skal bære..miste sitt eget barn.
Så kom jeg inn på din blogg og gråt en hel del her også. dere er så sterke som skriver så åpent om det. Hjelper sikkert mange i samme situasjon.

Håper det er greit at jeg tipser om de utrolige fine smykkene du skriver om. Falt helt for dem:)

Varm klem Lise

nadja sa...

Jeg vet at vi er blitt for voksne til å tro på feer, men når slike menigsløse hendelser inntreffer, tenker jeg at det ikke så urealistisk. for det er jo ingen logikk i det at ett lite hjerte skal slutte å banke, helt sånn uten videre. Og da blir feer ikke så utenkelig. Jeg er glad at lillemalien klarer å minne oss på at det finnes en annen verden, en som er mer rettferdig, der små barn som Wilma leker og ler. En fe verden. En fin tanke det. God klem.

ak sa...

Dette var et vakkert innlegg, helt forferdelig at dere må gå igjennom dette. Håper at dere kan finn styrke i hverandre i denne vanskelige og tunge tiden.
Er mor selv og kjenner dette har vikelig gått inn på meg.

God klem

Camilla Simone sa...

<3