28 september 2011

flisevalg


Oppussing fører som kjent med seg noen valg og akkurat nå vakler jeg over et av dem. I den en gang inn i fremtiden fine gangen vår har vi tenkt å ha varmekabler og fliser. Helt fra jeg første gang så at man kunne få tak i mønstrede betongfliser var jeg solgt. Det er nå halvannet år siden jeg fikk den første prøven i posten, men uten et gulv kan man som kjent ikke legge fliser, så fliseprøven fra Sverige ligger her ennå. Etterhvert har denne første prøven fått selskap av tre fliser til, for plutselig er det nå flere forhandlere i dette markedet. Med større utvalg og lettere tilgjengelighet ser jeg jo også at populariteten har økt veldig, og jeg er litt redd for at dette blir en sånn motereie som snart sees overalt og som jeg blir fryktelig lei av etter en stund. Samtidig er det jo disse flisene jeg har ønsket meg så lenge, og jeg jo ikke slutte å like dem fordi om de har blitt populære?

Jeg har som dere ser snevret valget inn mellom disse fire og jeg er veldig i tvil. Jeg har lyst på noe som er litt dempet, enkelt og nøytralt, og fremfor alt varig. Foruten flisene blir det brystningspanel/panel/tømmer her, og lys blågrønne vegger over brystningen. Jeg blir veldig glad hvis noen av dere lesere har noen synspunkter! Hvilken er din favoritt? Har noen av dere vurdert slike fliser, og hva tror dere om holdbarhet, sånn trendmessig? Hehe, det er når man i ukesvis sliter med slike verdensproblemer som dette at man virkelig kjenner at man er i mammapermisjon ;) Nå skal regntøy/regntrekk på her, før vi begir oss ut i det herlige Bergenske høstværet. God onsdag!

Tillegg: Her er link til flisene, trykk på navnet så kommer du frem:
Øverst til venstre: Ulfven, til høyre Historiske fliser.no
Nederst tv.Marrakech design, til høyre Historiske fliser.no


48 kommentarer:

2 engler sa...

Hei :)

Skønner akkurat hva du mener, blir ting for trendy går jeg fort lei. Disse flisen er utrolig fine, en gammel tradisjon som er tatt frem på ny... I et gammelt hus som deres tror jeg de vil være lekre i mange år frem i tid, jeg sier go! Min favoritt er den nederst til høyre(med en stripe tvers over) Lykke til med valget, gleder meg til å se resultatet. Hei fra Jorun :)

Casa Nyheimen sa...

ville valgt den øverst til venstre, men når badet skal pusses opp her snart(?) blir det nok hvit, lyst og ikke mønster! (nå er det STYGT med grønne fliser med noen blomster på enkelte og det ser ut som det er spruta 'noe' på hver og en flis....ææææsj! Tror de som bodde her før hadde fått kasta de etter seg!)

Good løkk ;)

Amelie78 sa...

Den øverst til venstre! :)

Therese sa...

Tror som "2 engler" at i et gammelt hus som deres får de ikke av moten - og du går ikke lei ;o)
Holder en knapp på den øverst til venstre, men syntes det er vanskelig når vi ikke ser hele mønsteret (det finner jeg sikker på nettet en plass :O) ).
Uansett; lykke til med valget, tror nok du/dere velger de rette flisene.
Klem

Therese sa...

.. de GÅR ikke av moten... :O)

linn sa...

hihi, eg slit med dei same verdensproblemene, men eg har og mammapermisjon, så då er eg vel unnskyldt ;)

eg vurdere dei franske flisene til Historiske fliser, syntes dei er kjempefine! men er redd eg skal gå lei...når dei er i gangen kan ein ikkje unngå å sjå på dei kvar dag.

eg trur nok at i ditt hus vil dei gli perfekt inn. vårt er/blir nybygg og i litt meir moderne stil, og kan då kanskje stikke seg for mykje fram...

stilig om du vågar!

eg likte godt dei oppe til venstre

ha ein fin dag i regnet :)

-klem

Karianne sa...

Så fin blogg du har! *smilehull* Ha en fin dag!

Catje sa...

Jeg tror IKKE disse går av moten. Vi hadde sånn i trappa i den gamle bygården vi bodde i før, fra 1892, skjønt de var veldig mye mer fargerike, så dette er ikke noe motefenomen. Når jeg forhåpentlig med tid og stunder skal pusse opp et gammelt hus, blir det også med slike fliser i entré eller bad e.l. Jeg tror alle uten om den nederst til venstre blir bra. Den siste ser ut til å ha litt for mye farger.

Lykke til med valget!

krinkelkroken sa...

Jeg likte best de to til venstre, den øverste er lekker men syntes også den med fargene var spennende;)

Veronica sa...

I ditt hus vil nok disse type flisene være kjempe lekkert! Jeg har i flere år ønsket meg et slikt gulv, men siden vi kjøpte et typisk 60 tallshus, så tror jeg at vi må stå over. Selv valgte vi noen som ligner på betong gulv. Av de flisene du viser ville jeg tatt den øverst til venstre. Den virker mer nøytral i fargen..? hmm ikke lett, skjønner deg der:) Ha en fin dag og oppussing videre!

Kreative drømmer.. sa...

Veldig fine fliser!
Flott med inspirasjon da vi er å jakt etter fliser på kjøkkenet selv. :)

Giveaway inne hos meg for de som ønsker å være med:)

Ha en flott uke!

Kaoskontroll sa...

Jeg synes den øverst til venstre var utrolig vakker. Og når det gjelder popularitet... vel, slike fliser har jo overlevd i å være et godt valgt i minst hundre år, så jeg tror de overlever en stund til. :)

Klem

Anonym sa...

Nydelige, men ville nok gått for nederst til høyre hvis eg skulle ha valgt ;)Blir flott uansett ;)

Saras stove sa...

Jeg liker veldig godt norsk stjerne(nede til høyre) :)Lykke til!

Hannepanne sa...

Disse flisene er bare fantastisk fin.
Fransk blå/grå er min favoritt. Den skal jeg ha når vi evt bygger hus :)
Men skjønner problematikken din i forhold til at disse flisene er blitt så populær. Mitt problem er heller av den sort at jeg frykter jeg blir lei disse flisene, hva gjør jeg da??? Kan jo ikke bytte ut disse dyre evigvarende flisene etter bare noen år :)

Dette hjalp sikkert ikke deg noe men jeg syntes du skal kjenne etter hva magefølelsen sier :)

Hanne=)

Duse Pasteller sa...

Hei du!
Og takk for sist ja, selv om vi vel ikke fikk hilst... Fikk med meg først like før helga at du er en Bergensblogger, men så glemte jeg det i alt kreativt kaos på messa!!;)
Håper vi får hilst skikkleig neste gang:)
KLem

Og du; mine flise-favoritter, er nederst til venstre og øverst til høyre. Blir spennende å se hva valget faller på!

Snuffeldyret sa...

Jeg hadde valgt den nede til høyre. Den er litt roligere og jeg tror nok ikke den går av moten med det første. Kanskje blir man fortere lei litt bråkete mønster? Den har også færre farger å forholde seg til, noe som kan være en fordel?

Anonym sa...

Hei! Flisene er kjempelekre og jeg tror de vil passe veldig godt i ditt hus, ville som flere andre ser jeg valgt den oppe til venstre :-) Trude

Whitebite sa...

nydelig nostalgiske fliser!
jeg likte faktisk best den øverste til høyre...vakker..

Anonym sa...

Jeg likte de to øverste best. Hvor er flisene ifra?

ELLEMELL sa...

jeg likte best den over til vesntre, men det er jo mitt synspunkt. Tenker at de passer kjempegodt inn hos dere, isom pusser opp i "slik"stil:)

så må jeg takk for fint selskap på lørdag:) var kjempekoselig og møte deg:)
klem ellemell

Maria sa...

Hei!
Jeg har også et gammelt hus og har lenge ønsket meg slike fliser. Jeg tenker at de mønstrene som er mest marokkansk-aktige kanskje fortest blir umoderne? Jeg ville gått for noe som er enkelt og virker mest mulig autentisk her i Norge, det ville jeg ikke så lett blitt lei av. Så jeg stemmer for den med stripe rett over som danner stjerne- og rutemønster. Nummer to hos meg er den bakerst til høyre. Men det blir nok kjempefint uansett, du har jo så vakker stil :)

mali-mo sa...

Hei Anonym;
flisene er fra tv. øverst: Ulfven, Historiske fliser th. Nederst Marrakesh design tv, Historiske fiser th. Skal legge ut link jeg.

mali-mo sa...

Nå ligger det link til forhandler/ produsent i innlegget ;)

Lang Rekke sa...

Historiske fliser har jeg vært inne og siklet på også! De har veldig mye fint. Til gulvet ditt stemmer jeg enten på den øverst til høyre, eller den stiliserte rosen. Disse tror jeg neppe går av moten, et godt valg!

Klem

Anonym sa...

Hei.
Skjønner godt at det er vanskelig å bestemme seg når det fins så mye fint. Du havner vel på den DU kjenner passer best, men JEG ville gått for en av de historiske flisene;-)
Veldig koselig hus dere har - og får!
Hilsen Laila S.

Anonym sa...

Nydelige fliser:) jeg ville gått for en av de til høyre. Dette fordi det litt mindre "dill" på de og da blir du ikke lei av de så fort:) lykke til med valget:)
Klem fra Anja

Anette {foreldremanualen} sa...

Disse flisene er så lekre! Skjønner at du sliter med å velge. (og synd at de er såpass kostbare...). :-)

Anonym sa...

Fine fliser! Når du har likt dem så lenge, vil du sikkert fortsette å like dem en god stund til. Skjønner hva du mener om at de kan bli altfor populære, men tenker det er viktig ikke å la seg styre for mye av sånt. Jeg likte best de to øverste, og aller best den øverste til høyre. Men det er egentlig ikke relevant. Det viktige er jo at dere velger de dere synes blir aller finest! Lykke til.

Tonebone sa...

Sett flisene herfra: http://far-far.no/ ? :)

Anonym sa...

Skjønner deg - har også sett på dem lenge .. tenkt å importere..men er veldig i stuss nå som de "finnes overallt".

Men jeg tror slik som en del andre har skrevet..at i ditt fine hus blir de fint ...selv bor jeg litt mer moderne..og er derfor fortsatt i stuss.

Lykke til!

mali-mo sa...

Tusen takk for alle innspill!

Joda, vi velger jo selv, men vi vakler fælt, og da er det alltid godt å høre andres innspill, så jeg er kjempetakknemlig for at dere tar dere tid og engasjerer dere! Tusen takk!!

Har lagt ut link for dem som ønsker å se flisene på forhandlernes sider.

mali-mo sa...

Tonebone;
Joda, jeg har sett dem, men synes det er vanskelig å bedømme dem når det kun er grafikk og ikke foto å se på. Men skal jammen innom dem og se en gang til, for sikkerhets skyld. Tusen takk for tipset!

Anonym sa...

Eg synes den flisa øvderst til venstre var finest.Tror også at i ett gammelt fint hus som deres ,vil det passe veldig fint med sånne fliser:) Lykke til, gleder meg til å se resultatet:)

A sa...

Jeg har ikke sett på noen av de andre kommentarene, men jeg elsker den flisen som er øverst til høyre!

Lykke til, Andrea

Anonym sa...

Ååååå så lekkert! De øverst til venstre falt jeg pladask for. Lykke til med valget :)

ha en super bra helg!

Kikki

Kristina, Nord i bygdo sa...

Den øverst til høgre er min favoritt. Lykke til med valget :)

-Mia- sa...

Nederst til høyre er min favoritt, og disse flisene fra historiske fliser er vel laget etter gamle fliser, så de er vel ikke en sånn motegreie som går over igjen? Lykke til med valget! Klem

Villblomsten sa...

Jeg vet ikke hvilken jeg ville valgt :-)
Men flotte - det var de :-)

Cathrine sa...

Jeg likte den øverst til venstre (ulfven.

Linnesen sa...

Hei! Flisene er bare fantastiske, jeg har selv voltaire høst II i gangen min; Linken til de her;

http://www.marrakechdesign.se/sortiment.html?app=2&product=voltaire---hst-ii-24326

De er jeg superfornøyd med, da vi la de for to år siden. Da var det ingen forhandlere i norge, og vi reiste til sverige for å hente de. Hadde MANGE fliseprøver den gangen, men valgte en som ikke er så hvit da de ikke er så lette å holde rene som glaserte fliser. Du vet, sementfliser er litt "tørre" i overflaten og selv om de er impregnert vil våre to små som tramper inne i gangen med til dels sølete føtter gjøre flisene fort skitne.

Skjønner hva du mener med populære. Året etter vi hadde lagt de var de plutselig å finne i Ikea sin utstilling... Da ble jeg litt sur ;-) Men for å være ærlig tror jeg ikke det er så mange som tørr å velge såpass vågale fliser at det blir noe problem. De utgjør et skikkelig spennende innslag i huset vårt, og jeg synes om det er noe sted man kan være litt vågal er det gangen. Morsomt siden det også er det første som møter folk. Om du har lyst å se de hos meg legger jeg link til bloggen min her:

www.linnesen.blogspot.com

Lykke til i valget!!

Hilsen fra Linnesen

Linnesen sa...

Skrev en kommentar i stad, men ser den ikke her... Hmmm... Må den bekreftes av deg først kanskje. Glemte i allefall å si at når vi skulle bestemme oss hvilken vi ville ha så var størrelsen på mønster også avgjørende. Vet ikke hvor stor gang du har, men dersom den ikke er så stor, eller om det er mange vinkler etc der så er nok en flis med mindre mønster best. Jeg holdt lenge en knapp på et mønster som krevde 4 fliser for å bli helt, og det hadde nok blitt feil i vår gang som har en del vinkler så det hadde blitt veldig få hele mønster.

Vet ikke om min kommentar fra i stad forsvant, så legger til min bloggadresse her om du vil se gangen vår med flisen voltaire høst II fra marrakech som vi er blitt veldig fornøyd med. Ser ved døra at det hvite blir fort misfarget til tross for impregnering OG stor dørmatte, så med andre ord, de er ganske vare for skit de lyseste flisene.

www.linnesen.blogspot.com

Ha en fin lørdag!

Hilsen fra Linnesen

Skrenten sa...

Fin blogg du har!

Disse flisene er såå lekre.
Jeg ville gått for Marrakech design, og JA disse holder seg lenge i stil. Nøytrale farger, og jeg vil tro at din stil er konstant.

Lykke til!

bohemian girl sa...

Veldig fine fliser, vakre, spesielle og annerledes. Det liker jeg! Koselig blogg du har. Jeg skal følge med. Tusen takk for kjempehyggelig kommentar hos meg. Det betyr veldig mye. Ha en fin kveld!

bohemian girl sa...

Superfine fliser! Særlig fint var det også mot den grå veggen bak. Utrolig koselig blogg du har, med fine bilder....Jeg følger med! Mvh Bente

små og store drømmer sa...

Har sett på disse selv. De er sååå fine.
Om (og forhåpentligvis når) jeg en gang i fremtiden skal velge fliser ville jeg valgt en av de på venstre siden.
:)

AC Home sa...

Den øverste til høyre var superfin og min favoritt!
Lykke til med valget:)
AC

www.Far-far.no sa...

Hei alle fliseelskere, vi i Far-far selger slike fliser, og kan etter ønske fra kunden endre alle farger i alle mønstere uten pristilegg!!

Sjekk ut www.far-far.no

mvh Lasse