18 oktober 2011

søndag: oppdatert, igjen


I halvannen uke nå har basillene herjet grundig i mali-mo familien. Idag er alle endelig feberfri, penicillinen virker og snilleste mali-momannen har latt meg få to sovemorgener på rad etter en uke med nattevåk. Vi er altså ved godt mot, klar for en ny uke. Jeg har naturlig nok ikke masse hjemlige interiørnyskapninger å vise dere, så det blir isteden et halvrotete søndagskjøkken og litt virkelighetsblogging med de tre beste i verden ;) Akkurat nå står rundstykkedeigen her og hever seg, hjemmelaget blomkålsuppe putrer i pannen og vi har planlagt Disneyfilmkveld med popcorn foran tv-en. Ønsker dere alle en flott søndagskveld!

...og en liten oppdatering mandag 17. oktober:
Huff, det er visst ikke lurt å senke skuldrene for tidlig. Etter en natt på legevakten ser det ut til at lillebroren nå har fått falsk krupp, og han er skikkelig dårlig stakkars liten. Vi har fått åpen innleggelse på sykehus, men er foreløbig hjemme. Blir kjempeglad hvis noen av dere har noen gode krupp-råd! Jeg gleder meg ikke spesielt til natten kjenner jeg. Stakkars lile vennen.

..og tirsdag 18. oktober:
Vi har tilbragt natten i dyne foran vinduet ;) Det vrker som om det går litt bedre med han nå, heldigvis. Etter å ha fått adrenalin inhalasjoner og en sprøyte kortison første natten (virket bra), klarte vi oss uten i natt. Tusen, tusen takk for at dere deler gode råd og erfararinger.For noen knallgreie jenter dere er!! Det er jo så fælt når de blir så syke, og da er det veldig godt å høre fra andre at det går bra tilslutt. Nå satser vi på bedring utover dagen!

61 kommentarer:

Frk.Virrum sa...

For et koselig bilde! Ordentlig bli gla` bilde!
Kos dere med film og gjærbakst!

KLem

Landcharm sa...

Ønsker deg en fin søndag videre, og en fin ny uke!

Jannicke sa...

sååå bra dere er friske og energien tilbake :o)

Koselig bilde av stolt pappa med herlige småtasser på fanget :o)

Klem J.

vibeke sa...

synes det var et herlig virkelighetsblogginnlegg kjære mali-mo : )

kos dere alle i hop,
klem

Frøken Fryd sa...

For ein deilig søndag da :) Me har også hatt gjærbakst i dag, fryseren var tom for boller og det måtte jo bøtast på. Og å samla seg med film og popcorn er jo så kjempekoselig, det pleier me også å gjera. Kjekt for dei små og kjekt for dei store.

Ha ei frisk og søvnrik ny veke :)

Klem Eli

-Mia- sa...

KOOSELIG! :-)

Svenngården sa...

For et herlig innlegg! Høres ut som dere skal ha en skikkelig fin søndagskveld. Det er så fiint :)

Vi har vært syke i en og en halv mnd til sammen! Fy så lei vi er av feber og innedager..
Godt å høre at dere er på bedringens vei :)

Klem
-Amalie

Mogi`s Cottage sa...

What a wonderful picture from your sweethearts.
You have a very nice family.
I send you my regards and wish you have a wonderful sunday evening.
Tina

PillePalle.... sa...

Søtt bilde! God bedring videre.
Klem, PiPa

Noralill sa...

Håpar de får ei fin veke i vente! Høyres ut som ein super dag og kveld! Kjekt med litt kvardagsblogging innimellom, godt å få kikke litt på kvardagane til kvarandre òg...

God klem til deg.

Millas hem sa...

Här har det också ätits popcorn ikväll och så har vi kikat på Pippi långstrump. =))

Kram Camilla

Sissel sa...

Herlig bildet!!

Høres ut som om dere får en fin søndagskveld!

Ha en fin kommende uke!

Rosemary and thyme sa...

Et veldig koselig bilde!
Ikke kjekt å være syk:(

Ønsker deg en koselig kveld og en fin ny uke:)
Klem Tove

HegeS sa...

For en nydelig familie du har! :)

Ramme Alvor sa...

Kjente sundagsstemningen sige på her. Vakkert og verekelg!

Klem!

Ramme Alvor sa...

..hm...;) verkeleg..

Mie fra Mies Mirakler sa...

et riktig herlig bilde! godt at dere er på bedringens vei igjen, slitsomt med sykdom og nattevåk. Disneyfilm og popcorn er alltid godt :) *♥*

Marte sa...

Det var no bra de er på bedringens! Er så dumt for de når de er syke..
Koselig søndagsbilde:) Håper du får en fin uke!

Klem, marte

øyeblikk.net sa...

Du tar så flotte bilder :)
Hvorfor ikke henge deg med på vår fotokonkurranse denne uken??

Hilsen fra Øyeblikk-jentene

I mitt hjerterom sa...

For en nydelig 3 kløver <3
Og så stor lillegutt har blitt! Tiden flyr og de vokser så alt for fort.. Får lyst til å sette tiden på pause noen ganger bare så den kan vare litt lengre :)

~Natalie~

Rosa sa...

For ein fin gjeng du har, mali-mo :)

Høyres ut som den nye veka har stort potensiale til å bli betre enn den forrige. Og søndagen høyrdest nydeleg ut!

her har me rydda hage idag, og klargjort den for vinteren, før Toro hjalp oss med middagen, og me dura vidare til familieselskap hjå ein superfin 7-åring. Og brått er helga over!

God ny veke til deg og dine!

hjertemynthe sa...

Åh, for en rørende kommentar du la igjen inne hos meg! Den gav virkelig pågangsmot ja!
Ser dere har vært syke, men godt det går den rette veien nå, og hørtes jo deilig ut med hjemmelagde rundstykker, det er sikkert like bra som pencillin tror jeg ;)

Ha en strålende ny uke!

Franske drømmer sa...

deilig søndag med en skjønn familie!

Tove `blogg verden sa...

Sååå fint bilde :) Godt å høre at bassiluskene er på tur ut døra!! Kjipt mens det står på!!

Skikkelig hærlig med hytte ja :) Vi ønsker oss et lite anneks etterhvert så ungene kan ha venner med seg :) Blir veldig trangt på hytta vår med masse besøk, og vi har bare 2 soverom desverre :) Blogget om vårt rom akkurat nå ;)!
Men man kan jo ikke få alt med en gang ;)
Ha en fin frisk ny uke!
Klem Tove

ralfefarfars paradis sa...

Så skjønne- alle tre;) Håper dere holder dere friske nå fremover. A. hadde en ekkel hoste her, har vært hjemme fra barnehagen i dag og er han fortsatt snufsete får han bli med en tur på jobb i morgen. Tusen takk for mail, skal sende deg noen ord når jeg får roen over meg. Stor klem til deg og dine;)

liven sa...

Heisann

Falsk krupp er ikke noe kjekk opplevelse....tre av fire barn har hatt det her.
Jeg pleide å sitte med barnet godt inntullet foran åpent vindu. Synest det hjalp best med skarp uteluft.
Det er verst når barnet ligger, så dere får forberede dere på en natt i sittende stilling med barnet mellom bena.

håper det går fort over for vesle gutten :o)

Ulla sa...

Uff, falsk krupp er skikkelig ekkelt! Jeg har en 5-åring, som er hardt ramma når han får det, ikke virker det med kald luft heller... Er Lillemann for liten for tabeltter fra legen, oppløst i drikke da kanskje? Det hjelper iallefall for oss. ( og så ligger han med hodet høyt, under åpent vindu på natten da)

Lykke til!

Therese sa...

Uff stakkars liten og uff, så slitsomt og "ekkelt" for dere. Håper natten ikke blir for ille og at lillebror snart blir bedre!

klem

Marte sa...

Å nei så dumt!! Det der er ikke noe morro..Da forstår jeg godt at du gruer deg til natten... Men godt å vite at dere bare kan dra opp på barneklinikken om han blir dårlig da.. Jeg har bare hørt at du skal ta de ut i kald luft, evnt over damp - men det er gamle råd, håper det finnes gode effektive råd!

Jeg som tenkte på deg i dag når jeg gikk på tur, at vi kanskje skulle fått til en trilletur før vinteren! Nå må dere ha masse god bedring til skjønnasen, håper på en rolig natt!

Klem fra Marte

Anonym sa...

Falsk krupp er forferdelig! Jeg anbefaler homeopat. Min mellomste ble kvitt falsk krupp av homeopatmedisin. Har også anbefalt det til alle som har fått det i hus, alle har kommet smilende og takket etterpå. Håper at dere kommer dere fort!

Hilsen Heidi:)

ELLEMELL sa...

å nei!
Jeg kan jo ikke huske dette, men mamma har fortalt at jeg hadde falsk krupp da jeg var liten. Da "puttet" hun meg oppi fryseboksen, på en eller annen måte.. så jeg fikk puste i skikkelig kald luft.
Høres jo veldig forferdelig ut, men det hjalp visst:)

lykke til og god bedring til lillebror:)
klem ellemell

Frøken Fryd sa...

Å kjære verden, stakkars liten venn. Me har vore så rå-heldige og sleppt unna falsk krupp. Men veit at det er mange som tuller gulla inn i dyne og teppe og setter seg ut på trappa så dei får kald og frisk luft å pusta i. Ønsker dåke så mykje lykke til med natta.

Klem Eli

jordbærpiken sa...

Heisann! Falsk krupp er ikke noe gøy. Vår eldste jente hadde det noen ganger da hun var liten. Legevakten mente at det aller beste var å ta med seg ungen ut og sitte i en halvtime i kald luft. Pakk dere inn i tykke klær og pledd. Det har hjulpet hver gang for oss, og barnet sover søtt og godt etterpå.

Lykke til! Håper det går fort over. :) Klem!

Pafrika Og Belkini sa...

Ikke bra, dette heller! Efedrin mikstur er mitt beste tips, det har du sikkert fått resept på? J hadde masse falsk krupp, og fikk både Efedrinmikstur og adrenalininhalasjon på legevakten med god effekt. Etter det dro vi ingen steder uten Efedrinflasken ;) Varm/kald damp virket ikke på henne, men noen har visst effekt av det. God, god bedring!

krinkelkroken sa...

Uffda Ingvild...Håper på rask bedring for lillebror!
Har ikke vært borti falsk krupp med våre barn , men husker lillebroren min hadde det, mener min mor holdt ham over varm damp, men ser du får råd om kald luft her og det er sikkert bedre og nyere råd;)Klemmer til dere

Ellen sa...

Hei! Håper dere får en rolig natt uten andfall! Det er skikkelig skummelt, men heldigvis ikke så farlig. Vår eldste har hatt det flere ganger, og da har jeg kledd på oss dyne og ulltepper og lue og satt oss ute på trappa. Det har hjulpet vær gang for henne. Har også hørt om at det kan hjelpe med vanndamp, feks fra dusjen, men det har jeg ikke erfaring med selv.
Ønsker dere masse god bedring!!! Klem fra Ellen

Anonym sa...

Håper dere blir snart friske.

Vår eldste datter hadde falsk krupp noen ganger når hun var liten, og det beste var å la henne få kald og frisk luft; enten fra et åpent vindu, å holde henne over fryseboksen, eller å pakke henne godt inn og ta hun med ut.. Fikk også efedrin når hun var blitt litt større, men det ble hun rett og slett hyper av (noen barn kan reagere på efedrin på denne måten!) litt greit å vite...

God bedring!


Hilsen fast leser

Hegeshjerte sa...

Hei.
Huff falsk krupp er vondt å ha for en liten kropp.
Min datter har hatt det flere ganger. Ingen gamle kjærringråd har hjulpet. Det er blitt et sykehus opphold og flere legevakt besøk. Det eneste som har hjulpet er Betapred. Medisin som skal smeltes i litt (3-5 ml) vann og tas i munnen med sprøyte (smaker litt søtt). Vi fikk dette på legevakt. Vidunder medisin mot falsk krupp!

God bedring og klem til dere.

Stine sa...

Uff da, jeg husker lillebror hadde falsk krupp, og da var det bare å pakke på han dyner og det som var og ta han med ut i frisk og kald luft.
Det er vel et tips du har hørt allerede. Jeg husker jeg synes det var så ekkelt at jeg begynte å gråte, så redd ble jeg. Heldigvis gikk det fort over når han fikk frisk luft.

Lykke til..ikke noe moro...

Klemmer fra Stine

Lang Rekke sa...

For en fin familie, herlig bilde!! Mellomste vår har hatt falsk krupp en del ganger, man blir jo så redd :( Ikke noe kjekt! Frisk og kald luft som de fleste her sier er jo det beste trikset.

Mange klemmer herfra

MineBlom sa...

Hei
Jeg har Sittet mye med min sønn på nettene. Fyring med ved og varme rom er noe av det verste. Det lønner seg for dere og heller kle på dere, slik at rom tempraturen heller er litt kald. Ingen blir syk av det, bare en er kledd. Ellers er alternativ medisin det som reddet oss. Vi har nesten ikke noe problemer i dag. Hvis min mann eller mor plutselig fyrer for mye, forde de syntes det er kalt, ja da dukker problemet opp igjen ;O(
Da LUFFFFFter VI!!! ;O)
Melk, Banan er to ting som vi kuttet ut i maten og...det slimer !
Ta kontakt om du føler for mere info ;O)
Lykke til!
MineBlom

Anonym sa...

Hei, har god erfaring med å stå i kjøleskapsdøren med minstemann. Han har hatt det det med jevne mellomrom siden han var 7 uker. Heldigvis vokser de de av seg. Hvis de voksne klarer å beholde roen hjelper det god(det kan være svært så vanskelig) eller er barneklinikken det beste stede å være når det blir for tøft for liten og stor. Lurt å få fatt i medisin som dere kan ha på lur. God bedring. Hilsen Nina, mamma til 2 krupp barn som heldigvis ser ut til å ha lagt det bak seg.

ralfefarfars paradis sa...

Huff- det gjelder å ikke glede seg for tidlig...storebror hadde en hoste som kunne minne om falsk krupp- og da tok jeg han ut på verandaen- det hjalp faktisk- et kjerringråd jeg har fått- men ikke prøvd- er å presse saft fra sitron og gi når anfallet starter...godt dere har åpen innleggelse- kan være greit å være på sykehuset også når det røyner på. Stor god bedringsklem!!

Herlig blanding sa...

Vil bare ønske dere alt godt og god bedring!

Kathrine 'Glimt' sa...

God bedring...
Vi satt mye på verandaen ifjor. Pakket inn i dyna. Det hjalp.

ingjerd sa...

Hei! Her i huset har alle podene arvet fars falske krupp. Var nokså stresset med eldste frøkna som startet bare 3 mnd gammel. Men ble skikkelig "proff" etter vært.
Det siste jeg har hørt, er at de har sluttet å gi effedrin til barna....må nok innrømme at vi benyttet det mye de første årene uten at noen av ungene ble hypre av den grunn.
Etter vært ble vi så tøffe at vi skjønte når det var et anfall i emninga. Da var det på med lua og vinduene på vid gap....så krøyp vi godt under dyna alle mann ...og sov godt.

mali-mo sa...

Tusen, tusen takk for alle råd og tips alle sammen, jeg er så takknemlig for at dere vil hjelpe meg og deler erfaringer med meg!

Kald luft hjalp litt, og jeg vil be fastlegen om å få tabletter så vi kan ha det klart om det blir flere slike anfall. Vil absolutt vurdere alternativ behandling om dette gjentar seg. Har jo forstått at dette er noe som kan komme tilbake, desverre. Jammen bra de vokser det av seg tilslutt! Ønsker dere alle en kjempefin dag, og tusen takk for alle innspill!

Anonym sa...

Hei på deg, så du hadde fått tips om å bruke sitrondråper. Det er er veldig enkelt og godt "kjerring-råd" når det gjelder falsk krupp. Sitronen gjør at de hovne slimhinnene trekker seg sammen, sånn at barnet får puste bedre. Det hjalp iallefall for mine krupp-barn. Jeg har alltid en sitron liggende til "medisinsk bruk". Smaker litt surt da, men ganske ufarlig, hvis man ikke har sitrus allergi. Ha en fin dag :-)
hilsen Siri fra Rissa

Magdalena sa...

falsk krupp har alle mine tre barn hatt, jentene hadde det noen ganger sønnen mange ganger.
kjenner den ekle følelsen i hjerte om kvelden, når man aner det blir en falsk-kruppnatt...

sønenn min fikk det første gang 6 mnd gammel, vi var på haukeland og han lå i med telt over sengen, m kald damp.det ble ettrehvert stres å tenke på å dra til haukeland, v, det ble behov for å prøve sove.. og vi kjøpte en luftfukter på elkjøp, et apparat som tutet damp bort på lillegutt mens han sov,
. det førte til fuktighet så vi la ektsra teppe over dyna, håndkle over putetrekket og lue på lillegutt... måtte gjerne skift ei løpet av natt, men å sette på luftfukteren når vi skjønnte at dette kunne bli kruppanfalsnatt, hindert det han å få anfal,denn etistoppingen av pusting, hosten løsnet av fukten..
jeg sov selvsagt på ank i samme rom ...
Falsk krupp er svært guffent, vi som foreldre går på ank...
noe som er viktig er at barnet ikke begynnet gråte, vær rolig og syng litt, barna mine var trøtte og gråt om vi tok dem ut, eller holdt dem over frysen... sånn midt på natten er det unaturlig.. men om man må så må man1 hadde etterhvert som ungene ble større en bok på lur eller en ny leke, for å avlede gråting, og få barnet til å rose seg, etterhvert som de blir større kan de bli redde av selve kruppen også. men særlig om de merker vi blir redde itillegg. da låser alt seg.
sønenn min fikk bricanyl mixtur, det følte eg hjalp.( 15 år siden siste krypp) astma-medisin.
men det viktigste behold roen!!
lykke til føler virkelig med dere... (så blir man så sliten...)

NIB sa...

Kjære Mali-moen:)) Sender deg en stoooor klem! Stakkar dere! Håper du får sove litt, og at du får hjelp med lillemann!

Solveig

cissemosse sa...

Huff! God bedring til lillebror! Det er så forferdelig når det er noe med barna.

Det verden trenger... sa...

Uff, god bedring til minstemann! Jeg har bare ett råd: BETAPRED! Vidundermedisin for vår del. Noen leger er skikkelig kjipe når det gjelder å skrive ut så man får med hjem... Håper dere har en grei lege som ikke har problemer med det.
Lykke til :-)

Magdalena sa...

hei igjen.. beklager alle feil isted, leste ikke gjennom kommentaren før den ble sendt... tenker på dere , det værste av alt er når det er noe med barna, de er så dyrebare...

og så vedr servise; dte jeg synest er spennende er å lete etter servise på ebay eller qxl, der kan det dukke opp flotte servise, - som ikke alle har...
eller er villeroy&boch sitt pent, tror det heter vieuc luxembourg , (eller burg til slutt) søk på det og se om det dukker opp bilder...

tidligere har bloggen Brocante solgt serviser.. kanskje noe der.. hvis ikke du nettopp vil ha et helt NYTT! spennende..
klem,magny

Sommerfuglen sa...

Så koselig bilde!

Og fryktelig trasig med krupp. Jeg har lært at damp fra dusjen skal være bra. Skru på varmt vann på full guffe og la dampen samles på badet og sett dere godt til rette.

Anonym sa...

Hei godt å høre det går bedre med han, hadde bare lyst å fortelle at min minste datter (er 10 år nå..) var plaga med falsk krupp og astma lignende pust særlig om høsten og vinteren. Men vi gjikk til en naturmedesiner og det hjalp veldig er verdt å prøve om det dukker opp igjen;)
Go bedring og lykke til!

lavendel mio sa...

Huff, kjenner til dette. Har hatt 5 gutter , og alle har hatt krupp fra de var 6 mmd og noen har hatt det helt opp i 12 års alderen. Har prøvd d meste, sykehus, sitte på altanen o kulden , åpne fryseren, sitron, sitte i senga med full lufting, alt dette har hjulpet på mine, men i kjøleskapet står det alltid efedrin som virker med en gang. Nå er det minstemann på 7 år som får krupp med en gang han blir forkjølet. Håper det går bedre med lillegutten deres, krupp er ikke gøy.
Ønsker deg en fin uke, Hanne

Jannicke sa...

...huffda, stakkers liten - og stakkers dere. Vi har hatt falsk krupp i hus også... og gikk til slutt til innkjøp av luftfukter. Dette kombinert med at barnet sov i kaldt rom hadde effekt. Jeg gav også alltid paracet supp (i endetarmen) når anfallene var på det verste. Mulig innbildning : men jeg syntes det hjalp.

Efedrin virker også - og dette bør du fra nå av alltid ha i hus (dette har en lei tendens til å komme igjen, særlig når barnet blir forkjølet). Eneste ulempe med Efedrin er at det virker "oppkvikkende", dvs det øker puls - noe som kan gjøre barnet litt urolig (hyper).

Prøv gjerne alternativ behandling - men det tryggeste er å ha skolemedisinen som base...

Lykke til og god bedring!

Klem J.

krinkelkroken sa...

Godt å høre at han er litt bedre, krysser fingrene for at han snart er helt frisk! klemmer

Hjem Kära Hjem sa...

Huffs...høres ut som noen skikkelig harde netter, godt å lese at siste natten va litt roligere!!

Kos deg med dagen, håper rundstykker og film var toppers!

klem Anna

Alicia P. sa...

Oh dear! Please feel better soon!

Villa Wikan sa...

God bedring til dere!
Flott familie du har der =)
Klem Linn