25 februar 2011

tøfft 

Med mammapermisjon får man jo innimellom plutselig litt ledig-tid (når snilleste babyen sover mye lengre enn man trodde), uten at man har så mange ferdiglagede planer for å fylle den. Deilig! Jeg surfer på nettet (altfor mye) og drømmer meg vekk på finn.no og i fine nettbutikker. Desverre (for lommeboken) blir det ikke bestandig bare med drømmingen.

Dette leder meg inn i et lite dilemma. Samtidig som det er kjekt å vise bilder på bloggen av mine siste nyanskaffelser er jeg opptatt av å ikke la bloggen min utelukkende bli til et utstillingsvindu for mine siste innkjøp. Nå skal rett være rett, det hadde nok blitt en ganske stusslig utstilling da, for som de faste bloggleserne mine nok har registrert så handler jeg ikke så mye nytt at det stadig er noe å skrive hjem om liksom ;)

En gang hørte jeg om en jente som hadde sluttet å blogge interiør fordi det ble for dyrt. Etter min mening bør interiørblogging ikke handle utelukkende om tjukke lommebøker og kjøpeevne. De mest spennende og kreative bloggene jeg vet om, er absolutt ikke de med de dyreste hjemmene målt i kroner og øre, men har en bolig med massevis av hjemmelagede ting, og en høy grad av gjenbruk i møbler og øvrig interiør. Det er jo det som skaper sjarm, og den lille personlige vrien som gjør et interiør til noe spesielt, iallefall etter min mening.

Når det er sagt, så er det jo mye fint man kan kjøpe for penger også. Mine siste innkjøp er iallefall jeg godt fornøyd med, uten at de på noen måte kan kalles store investeringer. Jeg er nemlig ikke helt klar for pastell-vår innendørs ennå, så på kjøkkenet går vi våren i møte med litt mørke detaljer. Lysglass fra TineK, og tavle med god leveregel fra Kremmerhuset. Den blå tripp trapp stolen er et bruktfunn, og jeg syns den knallblå fargen var så flott at den skal få bli slik, for en stund iallefall. Jeg synes det ble tøfft!

Tusen takk for alle koselige tilbakemeldinger på bildene i forrige innlegg. Alltid litt skummelt å legge ut bilder av meg selv..urk, man blir så innmari selvkritisk ;)  Nå venter hjemmelaget pizza, en fredagsfavoritt her hos oss ;) Deretter blir det en stooor skål med fredagsgodteri og beina godt oppi sofaen foran gullrekka ;) God helg til dere alle sammen!21 februar 2011

hallo?


"Hadde det ikke vært kjekt med et bilde av oss to på bloggen da lille venn?"
"Joda,  mamma, men du er jo ikke akkurat noen sånn moteblogger da... Klarer du å ta et fint bilde av oss begge to da?"
"Selvsagt, ille venn. Hvor vanskelig kan det være da,liksom? Hallo?"
"Prøv å få med begge to da mamma...samtidig."
"No problem."

 

"Hmmm, kanskje et der vi ser litt mer pigg ut liksom..."
"God plan."" Jeg synes kanskje at jeg ikke var helt heldig på dette mamma..."'
" Nei, du sier noe der lille venn. Jeg har sett bedre bilder av meg selv også igrunnen...det hjalp ikke noe særlig at hårstrikken løsnet og det bustete håret mitt havnet overalt. Og hvorfor har jeg plutselig fått nesen til Pinocchio her...nesen min er jo myyye mindre i virkeligheten. Sant? SANT?"
" Joda mamma."Dette er nok det beste vi  klarer idag folkens! God mandag til dere alle sammen!

PS: Husk konkurransen!!! Trykk HER for å vinne emaljeskilt sponset av Ramsign!

16 februar 2011

gutterom
Vi har så smått  begynt å pusle med gutterommet her hjemme. Lillebroren sover jo inne sammen med oss, og vil nok fortsette med det det nærmeste året, men et lite gutterom kan han jo ha alikevel? Jeg tenker at det kan være lurt å ha et sted hvor noe av babyutstyret, klærne og lekene hans kan oppbevares. Praktisk og greit. Den egentlige grunnen til at han trenger et gutterom i en alder av syv uker er jo selvsagt at jeg gleder meg sånn til å innrede det ;)

Dette rommet ligger vegg-i-vegg med lillemalien sitt, dere ser døren mellom rommene på bilde nummer tre ovenfra. Som dere ser på bildet over her bor vi i et gammelt hus, hvor vegger, gulv og dører er bittelitt på skjeve. Jeg synes det er kjempekoselig og veldig sjarmerende ;) Vi forsøker uansett å ta vare på og beholde de gamle detaljene så godt vi kan. Det er jo det som er med på å gi huset "sjel", synes jeg.

Gulvet her inne slipte mali-mo mannen for etpar år siden, og nå har jeg såvidt begynt å male litt i ledige stunder. De ledige stundene er det ikke så mange av for tiden, så det går ikke akkurat fort, hehe ;) Vi hadde først tenkt å ha tømmerveggene og panelet hvitt, slik som inne hos lillemalien, men det kan jo være spennede å forsøke noe annerledes. Derfor velger vi nå å bruke tynne rehab plater av spon eller gips utenpå de to tømmerveggene, og tapetisere dem. Den gamle panelen skal males. Dette blir nok etterhvert et skikkelig nusselig lite baby-nursery kjenner jeg ;)

Akkurat nå sitter jeg og blogger i loftstuen mens lillemalien stuper rundt i badestampen sin og lillebroren sover søtt. Etterpå er det hun som skal i seng, mens det er hans tur til å få et bad. Å ha to barn i huset er supertravelt, og rett og slett helt herlig ;)

Jeg må samtidig minne om at du her på mali-mo bloggen kan vinne et knallfint emaljert skilt. Reglene er enkle, finn ditt favorittskilt og fortell hvorfor du ønsker deg dette! Kom til trekningen ved å trykke HER. Skiltutloddningen er i sin helhet sponset av Ramsign og du finner hjemmesiden deres HER.


10 februar 2011

vinn!Disse nydelige emaljeskiltene har vært å se på flere blogger i det siste og jeg gleder meg så mye til mitt skilt kommer opp på veggen her (eller blir det på døren?). Jeg synes disse skiltene gir den helt rette følelsen av litt gamledager, både enkle men likevel så vakre. Man kan se at de er håndlaget og har høy kvalitet, eller hva? Jeg har ikke helt bestemt meg for hvilken modell jeg vil ha ennå, men den klassiske svart-hvite blir man vel ikke lei av med det første? Jeg synes også den blå utgaven var veldig fin, og hvor er det nå jeg har sett hus med sånne røde emaljeskilt?

Som leser av mali-mo bloggen kan også du vinne et valgfritt emaljeskilt. I samarbeid med Ramsign deler jeg nemlig ut et skilt til en av dere. Reglene er enkle, du klikker deg inn på Ramsign sine sider, her, og velger nettopp ditt favorittskilt. Så legger du igjen en kommentar under her og forteller meg hvilket skilt du ønsker deg og hvorfor akkurat dette er din favoritt. Det er altså like store vinnersjangser både for dem med og dem uten blogg ;) Lykke til!

Her hos oss er det idag mildt sagt pøsregn ute, så vi koser oss heller inne ;) Her bakes det hauger med boller, litt hjemmediktete og verdens godeste, synes vi! Lillemalien har vært på kontroll på helsestasjonen idag, og har fått resten av dagen fri fra barnehagen. Akkurat nå bygger hun hytte i midtstuen, med samtlige stoler, puter, tepper, bamser... Igår var det lillebroren som ble veid og målt...to kilo pluss på seks uker...ikke så verst det vel? God og rund...han er rett og slett blitt en skikkelig liten trille ;)


Alle foto: Ramsign

04 februar 2011

hurra!

Akkurat nå står bolledeigen til heving her og det ryktes at mali-mo mannen er  på vei hjem med blomster. Hurra for meg, 37 år idag! Ny lampe i hus...en gave til meg selv i anledning nytt familiemedlem, bryllupsdag og bursdag. Tre ting på en gang og derfor mente jeg helt klart at jeg hadde fortjent en lampe til ;)

Gangen nede i første etasje er uten lys foreløbig, og vi har bestemt oss for å ikke begynne arbeidet med den før til sommeren. Med ny baby i hus og mali-mo mannen (snart) igang med masteroppgaveskriving, så er igrunnen fritiden vår litt fullbooket ;) Litt mer lys her oppe var derfor helt nødvendig for å slippe å snuble rundt i tussmørket, og denne lyser som om en ufo skulle ha landet i nabolaget. Nesten litt i overkant ;) Inn døren ser dere litt av badet vårt her oppe i andre etasje, med stellebordet til lillebroren såvidt synlig. Det er den gamle lyseblå kommoden jeg har vist tidligere,  med en ny stellematte oppå.

Nå knirker lillebror i vuggen sin, og lillemalien trenger hjelp med puslespillet ;) God helg til dere alle sammen!