10 oktober 2012

k n e k k e b r ø d med oppskrift















Hjemmelaget, sunt og godt. Deilig bakeluft i hele huset. Fine knekkebrød på gammelt håndmalt Porsgrund porselen, da smaker det liksom så ekstra godt. Jeg har flere gamle blåhvite fat, men bare dette ene som er håndmalt. Litt ekstra kjekt å spise på. Ny Porsgrund termokopp, og lyslykt fra Holmegård.

Dagens lunsj. Mmmmm. Knekkebrød med massevis av smør og med rørte bringebær. Disse har blitt en ny favoritt her hjemme, den første ladningen er allerede spist opp, og en ny er bakt og fylt i boksene. 


Her er oppskriften:
3 dl grovt rugmel
2 dl havregryn
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
2 dl solsikkefrø
1,5 dl kruskakli
2 dl havrekli
2 ts maldonsalt
2 ts brunt sukker
8 dl kaldt vann

Rør sammen, la stå i 15 minutter og smør tynt utover bakepapir. 
Dette fyller 2 store (90 cm bred ovn), eller 3 vanlige stekebrett. 
Du kan ha alle i ovnen samtidig (varmluft).
Stek 15 min, ta ut brettet og rut opp med pizzahjul
Stek 1 time til, det blir best om du lufter litt hvert kvarter for å slippe ut fuktighet.
Avkjøl på rist, oppbevar i tett boks. Nyt!







10 kommentarer:

Hulda sa...

Mange flotte bilder og innlegg har jeg sittet og sett på nå. Så koselig du har det. Herlig bord i stua, likte også måten du har mikset gammelt og nytt på. Fine kombinasjoner. :) Knekkebrødene ser forresten veldig gode ut!

Mari sa...

Oj va fint kök!! Super vackert!! :)

Haust sa...

Mmm...heimelaga knekkebrød er så godt! Det vil eg prøve å få laga før haustferien er slutt.

Og kjøkkenet ditt er berre heilt utruleg fint!

Ha ein god torsdag! :)

Sivs hus sa...

Hei, WOW dette skal jeg prøve:-) klem Siv:-)

Olstad sa...

mmmmm dette så supergodt ut. Det vil jeg prøve. Har bakt knekkebrød noen ganger den siste tiden men brukt bare toro pose flau... så fin kaffekanne jeg også ser i bakgrunnen hos deg. Superfint og trivelig har du.

ralfefarfars paradis sa...

Elsker kjøkkenet ditt- og takk for knekkebrødoppskriften- den skal jeg prøve når vi kommer hjem igjen- vi skal opp og besøke grava til B også skal vi videre til mine foreldre en tur. Stor klem til deg og dine;)

Anonym sa...

Deilig:-) Kan du fortelle litt om hvor du kjøpt inn til kjøkkenet ditt. Liker dette sååå godt og håper du kan dele med deg?
Ha en fortsatt fin kveld.
Marita

Hilde. sa...

Hei. Masse flotte bilder, prøver meg på knekkebrødene i skrivende stund, men hvor mangen grader skal de steikest på???? Klem fra Hildehg

alveveien sa...

Ser Porsgrunds Porselænsfabrik på Facebook har lagt ut linken din ;) fine bilder!

Linda sa...

Well that bread looks wonderful.