22 oktober 2012

malingsvalg og fargekoder
Her er det ny uke, ny mandag og masse å ta fatt på både inne og ute En blå pute er på plass i sofaen, .og straks bittelillesøster tar seg en lur på litt mer enn fem minutter i strekk, begynner jeg å tenke på nye oppussingsprosjekter. Vips, der var vi igang igjen, gitt. Oppussingsrunddansen.

Det er stuen jeg har sett litt for lenge på. Både veggene og taket har blitt veldig gule etter vedfyring, så nå blir det en god runde med vaskefille og salmiakk, og deretter ny maling. Taket skal få et nytt strøk sperregrunning. Det har riktignok to strøk fra før, men sperregrunningen isolerer den gulningen i malingen veldig bra, slik at den ikke slår igjennom med det samme. Derfor et strøk sperring, og 1-2 med maling, jeg bruker Lady "letthet" i tak og de hvite detaljene.. 

Veggene er jeg litt usikker på. Det blir en ganske matt maling, enten i fargen Dublin, eller NCS 1500-N, eller en litt mer "greige" farge. Idag er veggene lutet/lakket og har en farge som vel må kunne sies å være sånn midt mellom grå og beige, en skikkelig trendy greige, altså. Jeg synes imidlertid den går litt i ett med sofaen, slik at helheten blir litt kjedelig. Jeg har også tenkt på en lys variant av Duck Egg Blue som et alternativ til veggene. Jeg har lett etter et rom å ha denne i, det er en farge jeg synes er nydelig, nydelig, nydelig. Men si stuen, blir den kanskje litegranne heftig? Tror jeg trenger en mer rolig farge, en som jeg ikke blir så fort lei av.

 Ikke lett med fargevalg bestandig, og har du et godt tips må du veldig gjerne dele! Og hva er egentlig best? Jeg har vanligvis valgt Lady, men det finnes jo mye mer! Før maling må underlaget være bra, og nå skal det minnsanten meg vaskes i en fei her, mens de to søteste små ennå sover.


...og en ekstra klem til dere som kommenterte forrige innlegg. Ekstra godt med en hilsen når man er personlig. Takk!


10 kommentarer:

Maria/Javabönan sa...

Jag tycker du ska ta en varm färg, gärna nr 3 eller 4 uppifrån.


Kram kram

Madame Edith sa...

Vad fin tavlan med fjärilen är :)


Kram/M

Johanna sa...

Ja, det finns verkligen oändligt många nyanser av vitt:) Gillar nr 3.

Kram Johanna

Anonym sa...

Hei,dette blir bra!Holder på å male et utflyttet barnerom i NCS1500-N,blir så bra!To trapper,dvs trinnene har fått samme farge tidligere.Ser farven varierer alt etter lys,vinduer sørvendte vinduer eller som i trapp,ikke så mye dagslys.Malingsprøver er tingen:))
Lykke til ed farvevalget!Ønsker deg en god uke!
Wenche

Min lille interiør og hverdags dagbok sa...

off,vanskelig valg.. synst alle fargene så like fin ut jeg!Så ingen hjelp å få fra meg..Lykke til og en riktig fin mandag til deg ☺

Fru Fjeldhammer sa...

Dette valge blir ikke lett!
Dere har det så fint...

Ha en fin kveld.
klem

Anonym sa...

Hei!
Jeg har kikket fast innom mailen din snart to år, og gleder meg over livlige og vakre innlegg om både familieliv og interiør:o)

Jeg bor selv i et hus som er fra slutten av 1800-tallet. Det er laftet "inni veggene" her. Men nå er det heldivis ny isolasjon og panel utenpå laftingen.

Vi har en farge i noen av rommene hos oss, som jeg var veldig usikker på først, men som jeg nå ELSKER!! Det er en nydelig farge som passer veldig godt til gamle hus.

Husker ikke helt koden, men den heter "pastellgrå". Og den ser mer blå ut enn grå. Men den er så delikat og nøytral. Så hvis du har tenkt å gå for noe blått/grått anbefaler jeg deg å se på den.

Lykke til med fargevalg!

-Ingrid

K@ri sa...

Hei og takk for besøket :-)
Ikke enkelt det med de hvite farvene.... Jeg har brukt letthet på vegger her, men jeg har valgt chi for fremtiden... Jeg vet ikke om det er riktig, men nå måtte jeg bare bestemme meg, og da ble det sånn. Ja, det blir spennende med ny bolig, men det er fortsatt litt skremmende også. Vi vet at vi kun får 105 kvadratmeter, og det blir på langt nær så mye skapplass som vi har i dag, så her MÅ det bare kastes!
Det er en utfordring, og jeg jobber med saken hver dag, men det blir ikke enkelt dette, men vi flytter jo fordi vi vil, og ikke fordi vi må, så vi får det nok til på ett vis :-)
SÅ til den dingsen fra Stoff og Stil: Jeg syns den var veldig enkel å bruke, og jeg syns heller ikke at det gikk så mye stoff... Jeg hadde en bit på ca 30 cm, og jeg skar på langt nær opp alt, og jeg fikk skråbånd i massevis. Jeg sydde sammen bitene jeg hadde skåret før jeg laget skråbåndene. Jeg vet ikke om det er nødvendig å skjære de i 45 grader når man skal bruke det til brikker, duker etc, men skal man bruke det på klær, så må det vel være skråskåret....
Gi den en mulighet, for den er faktisk ganske så praktisk, og lykke til med valget av maling!
Vakre tanker fra K@ri*

Tina sa...

Kreative og flinke deg, skjønner ikke hvor du tar all oppussingskreftene fra, skulle gjerne hatt litt av det. Ser men gidder ikke.... hihi jaja fin tirsdag til deg og dine

Hildemor sa...

Hei, takk for besøk hos meg:),
tror ikke vi fikk hilst på hverandre i bergen, vi treffes kanskje på glansdagen:).
vanskelig valg med maling;), jeg ender somregel opp med bare hvit base;) eller med litt grått:).
utrolig fint innlegg under, føler med deg.
Klem Hilde