18 desember 2012

Julekalender 2012: DIY juletrepynt

Endelig tirsdag, når min storejente tar fri fra skolefritids og vi koser oss ekstra hjemme. Idag laget vi litt juletrepynt og jeg har laget en liten "oppskrift" her. Nåja, oppskrift behøves vel ikke, egentlig, for dette er enkelt. En kjempekoselig aktivitet å gjøre sammen nå før jul, lett å få til og ikke koster det mye i materialer heller. Det jeg har brukt her er alt sammen rester jeg hadde liggende fra andre prosjekter.
Klipp strimler av tyll, omtrent 10 cm brede, tråkle langs den ene siden. Dra sammen tråden og fest, som en rosett. Legg på en opphengssnor (jeg har brukt silkebånd, organzabånd og gullsnor), under pappen, la endene henge ned. Lim på et lite pappstykke midt på, på begge sider, se at snoren kommer under. Lim glansbilder på oppå pappen. Tre perler på snorendene. Tada! 

Og da kunne en stolt jente ta en ny runde med pynting av det lille treet hun har på rommet sitt. Ble det ikke fint da?
18 kommentarer:

Anonym sa...

Går hun på skolefritidsordningen selv om du er hjemme ? Koselig blogg :) gosj hvor vakre barn du har :)

mali-mo sa...

Hei Anonym!
Ja, det gjør hun, etter skolen, hvis hun har lyst. Vår SFO er en kjekk "lekeplass" med mange jevnaldrende jenter, og det har hun ikke i nabolaget vårt ;) Vi har en liten skole og en liten SFO, så det føles ikke som "oppbevaring" akkurat ;)
Takk for fine ord- god førjulstid til deg!

Ida sa...

Jeg kan skrive under på at barna syntes det er kjekt med SFO! Jeg jobber jo natt og har fri noen dager i uken, og da kan i utgangspunktet eldstemann komme hjem etter skolen. Han velger det innimellom. Men på SFO står barna mye friere til å gjøre det de vil, nemlig leke med vennene! På skolen sitter de mye i klasserommet, og friminuttene virker korte når de har det så kjekt. På SFO bygges vennskapene! Det er jo slik at det var i "gamledager" at barna løp rundt i gatene og hoppet strikk og lekte bom-gjemsel FØR middag ;-D

Uansett, det jeg egentlig ville si var: SÅ FINT! Og så herlig å se barna så opptatt av det de lager :) Jeg hadde ett miniverksted med eldstemann i går. Han sydde juletre..hihi.. vi fortsetter idag.. kan ikke akkurat si at han liker å sitte lenge i ro ;-D
Kanskje jeg skulle forsøke deres variant, kan vel funke med silkepapir også disse?!?

Ha en kjempefin dag!
Klemmer fra Ida

mali-mo sa...

Hei Ida!
Takk for fine ord og kjekt innspill ;) Dine erfaringer har jeg også.Vi har masse barn her hjemme i gaten også, men de er alle enten endel større eller mindre, så da er det kjekt å være med venner etter skoletid.

Ja, silkepapir fungerer fint, jeg så noen lignende med silkepapir i et blad, var slik jeg fikk ideen. Da var de brukt til å dekorere pakker med.

Ønsker deg en kjempefin jul!

Idun // Breidablikk sa...

Så søte dei vart!! :)
Det er så kjekt når barna har skaparglede!
minstemann elskar å putle med alt mulig, så nå han fekk eit perlebrett forma som eit ekorn i kalenderen sin i dag vart han hoppande glad! :D
Eldsten derimot er ikkje fullt så begeistra, så om eg skal lage noko ilag med han må vi sette av rikelig med tid.. over fleire dagar ;)

Eldsten min var kjempefornærma for at vi ikkje hadde SFO til han i første klasse... Då var eg heime og tenkte at det var kjekt for han med kortare dagar.. I tillegg til den økonomiske fordelen med å ikkje ha SFO.. No i andre klasse har han SFO 1t kvar mandag og fredag fram til bussen går heim, og full dag når mannen er i Nordsjøen. SOM han kosar seg då! Han kunne gjerne hatt full plass, heile tida ;)

Vi har heller ikkje så mange ungar rundt oss, så denne leiketida er gull verdt for han!

Ønskjer deg ei strålande siste veke før jul! :)

Mrs S sa...

Så koselig <3 Kan jeg spørre hvor du hat kjøpt butikk-dukkehuset? Nydelig :)

Anonym sa...

Hei.
Takk for noen flotte inspirerende innlegg i bloggen din.
De gir en god førjulsro i sjelen!
Ønsker dere en riktig god jul, og god bursdag til prinsn, og riktig godt nyttår til dere alle.
Hilsen Siw Kristine G.

mali-mo sa...

Hei Mrs C!

Dukkehuset på bord er fra Playmobil, de to på gulvet (tror det er det du mener, med grønt tak??) er begge Sylvanian serien, kjøpt på vanlig lekebutikk (husker ikke hvilken, mulig Toys R us).

God jul!

mali-mo sa...

Hei Idun!
Ja, dette høres kjent ut, vi har nok erfart det samme. vi startet her også uten SFO, men det ble fort litt kjedelig å "bare " være med mammaen og de to små hver dag.

I tillegg er det jo slik at vennskap bygges gjennom samvær og lek, og jeg ble rett og slett litt usikker på om hun ville bli litt utenfor i det sosiale fellesskapet om hun ikke var med de andre på SFO. Så da ble det halv plass på henne, og det fungerer kjempefint for oss alle.

Man har vel ulike behov, og så må en nesten finne det som fungerer for stor og små i den enkelte familie, tenker jeg ;)
Takk for innspill, og riktig god jul til deg!

mali-mo sa...

Hei Siw!!

Blir kjempe-kjempeglad over å se at du er innom og legger igjen noen ord i blant. Du er med oss i hjertene litt ekstra nå før Nikolaj sin bursdag.

Ønsker deg og dine den aller beste førjulstiden, og en riktig, riktig god jul. Stor klem, fra oss alle.

Datt sa...

Åh, så søte de ble på treet! :)

Hvit Villa sa...

Nydelige barn! Var på julekonsert i kirken igår, og når de fremførte en nydelig versjon av "mitt hjerte alltid vanker" tenkte jeg litt ekstra på Wilma og på dere. God jul til deg og dine, måtte den bli vakker!

Anonym sa...

Hei!

Gratulere med fin reportasje i boligplus!

Kan jeg spørre hvor dere har kjøpt de høye lister dere har i gangen? ( de som dere malte selv)

God Jul til deg og dine!

mali-mo sa...

Hei Anonym!
Vi har laget listene selv, av tre ulike mindre lister som vi har satt sammen.

Anonym sa...

koselig å se dere i boligpluss, nydelig!
vi venter vårt 3barn i januar og flytter inn i nytt hus til sommeren. nå er det renovering;)
elsker flisene dine. mitt spørsmål er, hvordan fungerer de praktisk mtp å holde de fine?? tenker på små barn som kommer gjørmete og møkkete inn... du må jo være rette personen å spørr eom det med dine søte små....
hvor er dine fliser fra og hva heter de???
koser meg veldigf me dbloggen din.
klem marit:)

Anonym sa...

Takk for fine svar :) var ikke for å være ufin eller at jeg mente det var noe galt med at hun gikk på sfo ,SFO her vi bor er ikke så bra som den du beskriver ! Nydelige barn har du , koselig du blogger ! God jul :) klem Janne

mali-mo sa...

Hei Marit ;)
Du, de flisene er geniale. Gangen er nå faktisk det rommet i huset der det går lengst mellom hver gang jeg vasker gulvet!!! Yey! Jeg bruker naturell flugger såpe, og behandlet gulvet med endel impregnering fra produsenten før bruk + såpen. Det fungerer helt flott. Vi kjøpte flisene fra Sverige, Marrakech design. Anbefales! Og god jol!


mali-mo sa...

Hei Janne!
Du, det går helt fint det altså, jeg ble ikke fornærmet ! Jeg synes det er kjempeflott at du legger igjen kommentarer og blir glad når folk har meninger og innspill på det jeg skriver. Kjempekjekt!

Jeg vet at SFO varierer mye i kvalitet. For de fleste er den jo en nødvendighet, mens vi er så heldige at vi kan velge. For oss fungerer den bra, iallefall foreløbig, så jeg håper det fortsetter slik ;) Håper du får en fin jul!