12 desember 2012

Julekalender 2012: meg mot SandkakeneJeg er så heldig at jeg får julekakedeig laget av min mor. En helt fantastisk førjulsgave, synes jeg. Tre sorter deig har jeg fått i år. Med stekeanvisning, ser dere. Perfekt for meg som vil at kakene skal smake slik de skal. Som hjemmefra. Da er det bare bakingen det står på. Berlinerkranser og Sandnøtter er unnagjort. Nå er det meg mot Sandkakene. 

Jammen altså, for en jobb da! Her sitter jeg, med 20 former, hvor deigen skal formes fint til, i et akkurat passe tykt og helt jevnt lag. 20 former, og en s v æ r haug med deig. Tre runder med mine nyinnkjøpte teflonformer og en god del knurring mellom sammenbitte tenner seinere så ligger det altså 60 små sandkaker i boksen min. Den fine Maileg boksen. De er riktignok ikke helt jevne og har litt sånne skakk-frynsete kanter. Men altså, 60 egenproduserte sandkaker. Og de smaker. S l e t t   i k k e   v e r s t.Tusen takk til alle dere som la igjen en hilsen under forrige innlegg. Det varmer. Langt inn i hjertet.10 kommentarer:

Elin sa...

Åh sandkaker det er kjempe godt. Husker min bestemor brukte å lage det til jul:)

Fam.Gab sa...

Så fantastisk å få deigen ferdig levert ! Her har vi bakt kokkosmakroner to ganger, og det er ikke en kake igjen!

Annas röda stol sa...

Åh så gott!!! Vacker burk du förvarar kakorna i. /Anna

Stines Hjem - Livet på landet sa...

Oj, så utrolig bra å få deigen og stekeanvisning!! Moro!!!!
Fiine bilder :)

HannasHörna sa...

Vad gott det ser ut!! Fin burk också!

Anonym sa...

Schööööööööööööööön! Liebe Grüße aus Österreich Eveline

Åshild i bestemors hage sa...

Tips til sandkaker: Hvelves på en stor trefjøl mens de er brennvarme. Så fort du kan ta på formene gi de et lite slag mot fjøla, evnt klem forma bittelitt sammen. Da løsner Sandkakene lett. Det er nesten helt umulig å løsne dem hvis de har blitt helt kalde.

Anette Beversmark sa...

Hvor har du kjøpt teflon formene?

Anette Beversmark sa...

Hvor har du kjøpt formene?

Anette Beversmark sa...

Hvor har du kjøpt formene?