22 november 2012

julekortbilder i boks


Etter en litt kranglete start på uken, med forkjølelser, omgangssjuke og mannen på jobbreise, er vi liksom igang her hjemme. Også viser det seg jo at det faktisk er torsdag og omtrent helg allerede jo!Det evige Bergensregnet herjer utenfor, snekkerne hamrer løs på den ene veggen vår, hvor alt må skiftes grunnet en stor vannlekkasje. Jeg steker vafler til meg (og våte snekkere) og redigerer julekortbildene jeg klarte å få tatt på tirsdag. Litt småslappe, småsjuke unger, og en fotoseanse med mye sånn vent litt, stå der, mamma skal bare tørke nesen din. Hektisk, som vanlig, det gjelder jo å skynde seg før lyset forsvinner om dagen. Ikke helt optimalt, men noen bilder ble det iallefall. 

Bildene jeg viser her kommer nok ikke med på julekortene, som faktisk allerede er bestilt(!). Jeg er vel utrolig tidlig ute i år? Vanligvis sitter jeg småsvett og knurrer over printeren vår sånn omtrent tre dager etter at julepostfristen har gått ut, men i år altså, så er jeg der! Flinkis-ute-i-god-tid-moren! Endelig er det meg! 

Siden den stasjonære pc'en ennå ikke er koblet opp, og jeg fremdeles ikke har Photoshop, så måtte jeg forsøke meg på litt redigering i Photoscape. Jeg får jo heller ikke printet kortene her hjemme som jeg pleier, så da har jeg laget ferdige kort, og sendt hele smøla til Fotoknudsen for trykking. Litt spent på det, kjenner jeg, har ingen kontroll  med hvordan de blir seende ut. Det eneste som gjenstår da, det er jo bare å få sendt dem i tide. Satser knallhardt på å klare det også.13 november 2012

tirsdag

Syns de passer så godt sammen, gammel og ny. Eamesene, og det gamle fine bordet vårt. 


Rett og slett en regntung og grå tirsdag her hjemme. Skikkelig tirsdag, kjenner jeg, sånn litt for lenge til helgen, og ikke helt kommet igang med uken, men vi gjør det beste ut av det. Vi fyrer på peisen, spiser oppvarmede farsdagsboller fra frysen til lunsj, og jeg tar noen nye runder med ting-som-ikke-ligger-der-de-skal-flyttes-tilbake. Rydding og atter rydding, en evig jobb her i huset, som i de fleste andre hjem med små barn, tipper jeg. 

Jeg har planer om å male et strøk eller to med hvitt på stuetaket i løpet av uken og få opp en grå fargeprøve på veggen også. Det går ikke i racerfart med sånne ting som ikke er barnerelatert her om dagen altså! De blå sofaputene har kommet et lite skritt nærmere job well done i løpet av helgen, og babyteppet jeg strikker på er...ferdig nesten ferdig da! Det er strikket i Lanett fra Sandnes garn, i det samme mønsteret jeg laget til lillebrorteppet som du kan se her. Deilig med noen avsluttede prosjekter kjenner jeg, selv om jeg (desverre?) klekker ut nye så fort før de gamle er i mål. God tirsdag til dere!
01 november 2012

litt soverom igjen

Bittelillesøster Olivia (mange som lurer på det navnet), skal liksom tilbringe nettene i denne vuggen, som min far har laget til malien, og jeg har malt. Men neida. Hun sover helst i midten der til venstre hun. Midt i mellom. Ler og skratter og koser seg gjennom nettene og sover om dagen. Gullungen.

Nyvasket og nyryddet soverom, nesten litt fredagsfølelse allerede her kjenner jeg. Noen av de siste rosene fra hagen står på nattbordet, de klarte seg gjennom de siste dagers frost og snø. Denne har en helt spesiell farge og heter Lavender Dream. Bamsen er gammel og arvet, og ranglen er en gave fra denne søte jenten. Ikea-lampen på nattbordet har jeg tidligere spraymalt, enkel, billig fornyelse og litt sånn hjemmelaget Bestlitekopi, men det duger det. God torsdag!