21 januar 2013

b a d


Joda, absolutt rom for forbedring her. Sprukne gulvfliser, gammel avflasset folieinnredning med en ødelagt skuffe, en demontert dusj og et grelt lystoffrørlys som levner svært få illusjoner om at man ser sånn noenlunde ut om morgenen. Enhver tro på eget utseende forsvinner nemlig som dugg for solen når en million watts lyset får hver pore i ansiktet til å fortone seg som et månekrater. Få oppbevaringsløsninger, lite knagger (og hauger med klær overalt). Joda. Definitivt rom for forbedring. 
Badet vårt har hittil levd en skyggetilværelse her på bloggen, litt gjemt unna i all sin mangel på bloggbarhet. Ifjor ble den gule glassfiberstrien malt lys, også ble det liksom med det. Totalrenoveringen er fremdeles en drøm. Her og nå blir det minifacelift på budsjett. Kanskje blir det også noen tips for dere andre som vil ha litt piff på det gamle badet, uten at det skal koste altfor mye tid og penger. 

For liksom å stå i stil til prosjektet poserer jeg likegodt med ubørstet hår, usminket ansikt og i flekkete malerhabitt øverst her. Skal det være, liksom. Jaja. 

Som dere ser, utprøving av maling på bildet under her. Er snart tilbake med planer, tips og ideer. Her skal det bli piff!

16 kommentarer:

Ida sa...

Huff, ja..det badet!! En kostbar affære!! Blir spennende å se hva dere får til på budsjett:)
Vi har pusset opp 3 bad de siste 8 årene, og heldigvis er det sånn at min kjære er elektriker og pappa er rørlegger! Og når man først er i håndverkerbransjen, så kjenner man alltid murer og flislegger som det byttes arbeid med:) megaflis har rimelige og gode løsninger!!!
Lykke til:) håper små og store har komme seg på beina igjen!!! Klem fra Ida

Lisa Moen sa...

Så flink!;) Jeg prøver også å tenke budsjett, men alt koster..! Klem:)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
Bad er dyrt, men det finns mange rimeligere varianter, hvis man er litt kreativ! Vi hadde en grell farge på flisene på vårt bad (de var malt...), og malte oppå med en lysgrå farge - det ble veldig fint! Og innredning fra Ikea er veldig budsjett-vennlig! Se her http://cathskreativehjorne.blogspot.no/2009/05/badet-vart.html Nå har vi gjort noen forandringer siden den gang, men de var ved hjelp av bruktfunn på finn!

Ønsker deg en flott vinterdag!

Klem Cathrine :-)

Anonym sa...

Jeg vil også anbefale Finn. Mye rimelig å oppspore der. Vi har også store planer om å pusse opp bad, WC og vaskerom! Da har vi vært over hele huset. Men så er det det da - alt er i grunnen helt og fint. Det er fargene som er så fæle! Eller hva sier du til en stooor blomsterbukett på flisene på den ene veggen og en litt mindre bukett inne i dusjen?? Det er ikke noe særlig å male heller der. Og en flisbord midt på veggen rundt hele rommet? Heldigvis er min bedre halvdel en flink håndtverker som gjør mye selv, men det er klart vi må leie inn elektriker og rørlegger. For øyeblikket manner vi oss opp til å sette i gang. Gruer meg litt til å slå ned alle flisene! Lykke til - er sikker på at dere får det kjempefint. Hilsen Berit

Therese {moonbeams and cloudberries} sa...

For et spennende prosjekt. Oppussing av bad på lite budsjett er en utfordring men morro og slettes ikke umulig. Gleder meg til å se hva dere får til. Utgangspunktet ser bra ut da å så lenge vinduskarmene er hvite kommer man langt ;)

Gleder meg til å se resultatet og lykke til. Jeg har forresten byttet bloggadresse. Håper du har lyst til å følge meg videre kjære du :)

Klem fra Therese (www.moonbeamsandcloudberries.blogspot.com)

Drømmeboden sa...

Så kjekt med et ekte innlegg! Det er jo sånn det er, ikke alt er perfekt, hele tiden! Kanskje lett for meg å si med nytt hus, men det er da ting som er på halv åtte her også. Og rom som ikke har fått vise seg på min blogg pga nettopp det! Spennende med baderomsplaner!! Et dyrt rom, men et fantastisk rom å jobbe med, synes iallefall jeg :-)

God tirsdag til deg fra meg!

ralfefarfars paradis sa...

Så spennende;) Her er lever vel over halvparten av huset en skyggetilværelse...men badene var ganske nyoppusset da vi flytttet inn- men jeg har malt litt på badet oppe, og drømmer om en mer praktisk baderomsinnredning, så får vi se- det tar nok laang tid. I mellomtiden kan jeg kose meg med faceliften din;) Du ser flott ut i malerhabitten synes jeg da;)

Anonym sa...

Hei, lykke til med badet! Kjøp et skikkelig godt dusjhode, det gir mye hverdagsluksus for pengene, syns jeg! Anbefaler hansgrohe raindance med fem forskjellige stråletyper, alt fra myke stråler fint for små kropper, til skikkelig hard massasje som hjelper til å løse opp mors og fars skuldre når det trengs.
Liker bloggen din!

Le Trung Thanh sa...

Nice blog. I will keep visiting this website very often. I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog.
My name is Thanh Le, i am the owner of blog http://www.homedesignlove.com
I'd be happy if you allow me to your blog list.

Ninas Interiør sa...

Hei på deg!

Tusen takk for hyggelig hilsen inne hos meg!:-)

Godt at det er flere som kan vise fram ting som ikke er helt perfekt!! Lykke til med badet, blir spennende å se hvordan det blir til slutt!:-)

Klem Nina

Anette Willemine sa...

Deilig å skulle pusse opp bad. Jeg er helt sikker på at du finner fine løsninger!

Ønsker deg en fin ny uke!

Klem,
AW

Anita sa...

Dette blir spennende og følge med. Vi har også gjort et lavbudsjett oppussing på badet. Har ikke enda lagt det ut på bloggen, men fikk lyst til det nå. Må bare vaske og shine det litt for det ser ikke ut pr dags dato. hehe det er vell sånn det er med småbarnsfamilier.

Anno 2009 Hjem og sånt sa...

Bad er et blandt de dyreste rommene å pusse opp dessverre. Men, utfra hva jeg har sett på bloggen din nå, så tviler jeg ikke på at du kommer til å få det lekkert på badet, også på budsjett;).

Tusen takk for fargetipset. Skal absolutt ta med fargen Tidløs i vurderingen, når penstuen skal males om.

Ha en fin helg videre og lykke til med oppussingen av badet. Spennende å se hva dere får til:-)

mali-mo sa...

Tusen takk for dusjtips Anonym, vi hadde faktisk akkurat kjøpt Hansgrohe dusjhode når jeg leste denne kommentaren! Takk!

mali-mo sa...

Berit; hihi, høres da flotte ut de flisene dine, ja, lykke til med oppussing hos deg, det høres ut som et mye større prosjekt enn vårt. Må si jeg gleder meg til vi skal ta badet skikkelig vi også! ;)

mali-mo sa...

Hei Cathrines kreative! Ja, finn.no er gull verd altså. Ble ikke så mye derfra til badet i denne omgang, men vi er jevnlig der inne og kikker, og jeg legger mye ut for salg / gis vekk der selv også. En veldig grei måte å få ryddet på er å gi ting bort på Finn!