03 februar 2013

søndagsfrokost og svar på spørsmål

Smoothie, omelett med spekeskinke, ost og sopp, nybakte rundstykker og etpar liter kaffe som drivstoff for mammaen. Og når flinkeste Storemalien hjelper til å dekke bordet blir det rosa Lillefe servietter. Såklart. Lillebror skal neeeei, klare jeg mamma, og får bare litegranne hjelp med osten av en tålmodig pappa. En god søndag med god tid og en god start på dagen. Her blir det straks middags- og kakebesøk og bursdagsfeiring på forhånd (hurra for meg imorgen). Og mannen skal fikse ferdig på badet. Jippi.

I innboksen min ligger det massevis av mailer fra koselige blogglesere som jeg absolutt burde ha besvart. F o r l e n g s t. Men dere vet hvordan det er. Med den tiden, og alle burde ha, skulle ha og ville så gjerne hatt tid til å... Så jeg tar derfor en liten spørsmål-og-svar-runde her. Her og nå. Nedenfor finner du kanskje svar på en mail du har sendt, på noe du lurer på, og om du ikke gjør det legger du igjen spørsmålet i en kommentar, så svarer jeg i komentarfetet. Ok? Da setter vi igang; Strikkejakken lille-storebror hadde på seg på julekortfotoene er hjemmestrikket av min mor, garn og oppskrift er fra Sandnesgarn.

Leketeltet på Storemaliens rom har jeg sydd selv. Jeg har ingen oppskrift, desverre, da. jeg fant på teltet litt etterhvert som jeg sydde det, men Stoff og Stil har nå en oppskrift på lignende leketelt.

Vimplene på rommet hennes ar jeg også sydd. Jeg kan desverre ikke ta på meg å sy vimpler og telt på bestilling, det har jeg rett og slett ikke tid til, desverre. 

Bringeduken til bunaden min har jeg brodert i et mønster jeg har kjøpt på Husfliden i Bergen. Fargene valgte jeg ut selv, tråden er også derfra. 

Gulvlistene våre er laget av flere ulike lister som er satt sammen. På kjøkkenet og i den ene stuen er det to lister, i midtstuen og gangen tre. Jeg kommer til å lage et blogginnlegg med fremgangsmåten etterhvert (har rett og slett glemt det bort, jeg  vet dere er flere som har spurt...). Bilder som viser listene på litt nærmere hold finner du HER.

Gulvet i huset vårt består både av malte gamle furugulv og nye gulv. De gamle har vi slipt selv, og malt i Jotuns fargekode 0801-Y25R, en dus gråaktig hvitfarge. De nye gulvene er i furu, vi har bestilt ekstra brede gulvbord, i ubehandlet furu. Disse har vi lutet og oljet selv (Produkter fra Faxe og Trestjerner). De må vaskes med spesialmiddel (oljepleie). Furu er jo et mykt treslag, og gulvet får derfor merker, etter for eksempel trehjulssykler og hamring med lekehammer. Vi har et ganske barnevennlig hjem og tar ikke det så altfor tungt. Et hjem er best som et hjem og ikke som et utstillingslokale, synes jeg da ;) Se tips om fremgangsmåten vår HER.

Hvitfargen på veggene her hjemme er stort sett 0501-Y.

Tapeten med Beatrix Potter motiver på lille-storebrors rom er fra Jane Churchill. For å finne en forhandler der du bor, kontakt agenten for Jane Churchill i Norge, som du finner HER.

Ytterdøren vår har fargekode R80B. Den er kjøpt HER.

Kjøkkenet vårt har benkeskap fra IKEA, og kjøkkenhyller og ventilatorhette laget av en flink snekker. Inni ventilatorhetten er det en 90 cm bred  ventilator med ekstra mye effekt, fordi jeg ikke kan fordra stekeos. Fysj. Benkeplaten er spesialbestilt (grunnet lang lengde) i eik fra IKEA. Vi fjernet oljen som var på den (trerens) og har lutet og oljet den på samme måte som med gulvet. Skal du gjøre dette selv er det lurt å polere med maskin og herde den ekstra godt.

Betongflisene / sementflisene / de marokkanske flisene i gangen er kjøpt hos det svenske firmaet Marrakech design, se HER. Vi har importert dem fra Sverige og fikk god hjelp fra Marrakech design til det. De er behandlet med impregnering / gulvsåpe og vaskes med gulvsåpe ( Flügger).

Er det flere ting dere lurer på? Legg igjen spørsmål i en kommentar etter dette innlegget, så skal jeg forsøke å svare så godt jeg kan!

18 kommentarer:

ANETTESHUS.COM sa...

Hei ! Høres ut som en perfekt søndagsmorgen !
Fortsatt deilig søndag :)

STOR KLEM

Anonym sa...

takk for tips! fikk svar på noe jeg lurte på, og noe jeg ennå ikke visste at jeg lurte på :) Super blogg, inspirerende!

Anonym sa...

takk for tips! fikk svar på noe jeg lurte på, og noe jeg ennå ikke visste at jeg lurte på :) Super blogg, inspirerende!

Pink lady sa...

Gratulerer med dagen din i morgen:)
Klemmer

Guro sa...

Bare et lite spørsmål :)
På et av bildene i dette innlegget er det en bordkniv. Er den fra merket "Skaugum"?
Uansett, vasker du de i maskin eller for hånd?

mali-mo sa...

Hei Guro!
Kniven på bildet er av typen Sheffield, som var ment å brukes sammen med sølvtøy. Perfekte kniver til brødskiven, synes jeg. Og ja, jeg vasker de i maskinen. Tror ikke det er så lurt da. Min mor har Skaugum, som hun vasker i maskin.

Anonym sa...

Hei! Helt fantastisk blogg,virkelig! Lurte på hvilken forhandler de flotte vinduene i huset deres er fra? Vi har nesten helt likt hus selv, men vinduene er veldig gamle. Har lenge sett etter noen fine vinduer i gammel stil,så hadde satt veldig pris på svar :)

Anonym sa...

Fantastisk inspirerende blogg ;) ;) jeg vurderer å bruke slike vinduer dere har i huset vi skal bygge,men mannen er skeptisk.. Hvordan er deres erfaringer? Mtp vask ol. Er det gjennomgående sprosser? På forhånd takk :) og ha en fiiiin bursdag skjønne deg :) mvh Sigrun

mali-mo sa...

Hei Pink Lady!
Tusen takk ;)

mali-mo sa...

Hei Guro og anonym!

Vinduene er fra Gilje og vi er godt fornøyde med dem. De er i hhv 4 og 6 "åpningsdeler" pr. vindu, og altså litt triksete å vaske. Men god bøy og tøy er det å nå to av rutene på de største. Jeg syns det går greit da, men det er lett å løfte av et vindu og ta inn for vask. Nå vasker ikke jeg vinduene så ofte da. Hihi.

De har en barnesikring innebygd som jeg er veldig fornøyd med. Den sprossen på den nederste ruten e rikke gjennomgpående, men man kan få det. Vi hadde egentlig tenkt å ha dem uten sprossen, da det er det som er originalt for huset, men det ble finere med sprosse ;)

Takk for koselige ord og lykke til med vindusvalg!

ralfefarfars paradis sa...

Gratulerer så masse med dagen;) Håper du har fått mye fint da;) Ser ut som dere har herlige søndagsfrokoster- der kommer jeg som regel til kort;) Blir spennede å se hvordan badet har blitt- flink mann som ordner opp;) Stoor bursdagsklem fra meg;)

lavendel mio sa...

Herlig søndagsfrokost:)
Gratulerer med dagen, håper den blir superbra:)
Klem Hanne

Mats sa...

Ser myssigt ut !

http://www.bytabostad.eu

M sa...

Takk for hyggelig kommentar! Bloggen din var ny for meg, men jeg ser at vi har omtrent like gamle hus så jeg kommer nok innom her flere ganger for å samle ett og annet tips. (",)

Marthe sa...

Hei fine du!

Det der hørtes ut som en god søndagsmorgen. Og en kjent en: her skal jentene mine også "hjelpe" til med alt;-) Herlig, men ofte litt mer tidkrevende enn å gjøre det selv;-)

Du spurte om hvor peisen vår er fra. Den er fra Nordpeis og heter Roma. Den er satt sammen av runde deler, som du ser på bildet inne hos meg, og den er i utgangspunktet satt sammen av fire slike deler. Vi ville imidlertid ha den enda høyere, og det var ikke noe problem å få satt på en ekstra del.

Lykke til med peisvalget!

Klemmer fra Marthe

Susanne sa...

Hei! Jeg lurer på noe mer angående den nydelige strikkejakken til broren i huset: Hvilket hefte finner man mønsteret i? :)

Du har en kjempefin blogg, Mali-mo! :) Jeg er ofte innom og leser, men tror dette faktisk er første gangen jeg kommenterer.

Klem fra Susanne.

Anonym sa...

Hei til bloggen og deg, takk for fine bilder, gode ord og nytige tips og inspirasjon i hverdagen! Vi skal ha en oppussingsrunde nå fremover, og jeg er veldig nysgjerrig på å høre mer om listverket. Stor klem!

Anonym sa...

Hei til bloggen og deg, takk for fine bilder, gode ord og nytige tips og inspirasjon i hverdagen! Vi skal ha en oppussingsrunde nå fremover, og jeg er veldig nysgjerrig på å høre mer om listverket. Stor klem!