01 mars 2013

fra babyrom til gutteromIkke dumt med en egen liten skuffe (eller tre) i akkurat passe lillebrorhøyde. Disse rommer stadig flere av en liten guttepjokks små skatter og hemmeligheter. Vi snakker mye pinner og steiner her altså. Litt nytt på det lille gutterommet til verdens besteste lille-storebror. Den fineste fine tallerkenhyllen er fra Hübsch og kan kjøpes hos de aller greieste blomsterjentene på Blomstermiljø, se her. Passet perfekt inn her, jeg fikk akkurat høyden inn mellom vinduet og sengen. Ikke alltid like lett å møblere med skråtak og halvvegger og dører eller vinduer på hver eneste vegg i huset, så da er jeg alltid ekstra godt fornøyd når jeg finner plass til en sånn ønsker-meg-veldig-veldig-ting som denne hyllen. 

Ikke vanskelig å se at det bor en liten villbasse her inne. Kaptein Sabeltann er en stor helt, og den gamle gyngehesten har selvsagt piratteppe på seg. Så han ikke fjyser mamma. Såklart. Pirater passer jo ellers godt inn sammen med den fine Beatrix Potter tapeten. Nåja,kanskje ikke en perfect match der, men jammen er lille-storebror glad i tapeten sin. Den blir gjerne for barnslig etterhvert, men heldigvis hiver flinke mali-mo mannen kjapt opp etpar ruller ny tapet. 

Det begynner å bli et ordentlig barnerom her inne. Sakte men sikkert fylles hyller, skap og skuffer opp med små skatter, med kjære leker og med masse gode minner. Det er jo det som gir et rom følelsen av å ha sjel, dette noe ekstra som ikke er helt enkelt å definere. Jeg tror ikke det bestandig kan kjøpes, men at det handler mer om at rommet er brukt og satt pris på og får lov å gjenspeile den personen som hører til der. Det er vel noe av det som gjør interiør litt spennende?Seng/ Kili. Tallerkenhylle/ Hübsch. Sengetøy/Sebra. Saccosekk/Cocoon Couture. Lekekasse/IKEA, Lysslynge/ House Doctor. Sparkedress på skap/ Burberry/ gave. Kurvstol/ gammel arvet. Bil/ Mitt Rom. Gyngehest/ fra mannens barndom. Andelampe/ Heico (fra en nedlagt butikk). Kunstrykk på veggen/ gave til meg selv. ABC-poster/ Snøstorm. Kommode/ gammel arvet.dukkestol/ arvet. Kanin/ Maileg. Taklampe/ Lene Bjerre. Garderobeskap+ Lekeskap/ IKEA. Tapet/ Jane Churchill. Gardiner/ hjemmesydd lift (stoff IKEA). Skoleplansje/ gammel.


Inne hos Franciska finner du inspirasjon til gutterom, og du kan vinne den fine kalkmalingen ved å dele dine bilder. Trykk her for å se!13 kommentarer:

englemor sa...

Verdens nydeligste gutterom spør du meg!
Flinke deg! Heldige lillebror ;-)
Tenker det er en liten pjokk som trives her!
Hvor nydelig er ikke korgstolen med skinn!!! DÅÅÅN!

Ønsker deg ei stålende vakker helg med solskinn, barnelatter og maaaase sjokolade hihi....
Klem fra Hilde

ralfefarfars paradis sa...

For et fantastisk nydelig rom, og den tallerkenhyllen gjorde seg virkelig;) For ikke å snakke om den fine senga- sukk;) Nydelig den tapeten, må være litt vemodig den dagen det kommer ny tapet over..synes det var veldig sjarmerende med det piratflagget;)Riktig god helg til dere. Stor klem fra meg.

Susi sa...

That flashcard print is too cute! :)

Anita sa...

For et nydelig gutterom! Det er gjerne gamle ting med sjel som sett sjarmen i hvert et rom. Du er flink :)

krist.in sa...

åh, så fiiint !

Hem och Lycka sa...

Underbaraste finaste gutterummet! kram Mia

Mrs.S sa...

Hi, kjempe fint rom :) Du er flink!
Elsker den tapet på veggen.

Velkommen til Valkoisen Talon Tarina blog... :)

Önsker deg alt best :)

LIFESTYLE by Sessan sa...

Jag vill gärna krympa & bli ditt barn så jag får ett så fint lekerum :D

Du är ju helt RÅ när det kommer till inredning av barnerum!!

Kramar i massvis till dig hjärtat

naked snowman sa...

same rockinhorse that i have :)

Tarjas Snowland sa...

I love that bed, we bought similar to our baby boy.

http://tarja-snowland.blogspot.fi/2013/01/vauvan-huoneen-sisustamista.html

Rattan chair is also lovely!

Anne sa...

Nydelig rom! :)
Er stadig innom og titter på bloggen din om det er et nytt innlegg. Men med to små sjøl, så skjønner jeg godt at blogginnlegg ikke kommer hele tiden :) Ville bare fortelle deg at av de bloggene jeg sjekker, er din den jeg liker aller best. Du er så reflektert, inspirerende og god. Selv om bloggen din handler en del om interiør, så kommer det så tydelig frem at du har det jeg synes er den riktige balansen mellom det å være småbarnsmor og prioritere det over alt, også kommer interiørbloggdelen som din lille oase av voksentid når mor har overskudd og anledning. Liker miksen din så godt :)Den gir inspirasjon med din gode smak og øye for interiør, samtidig som du setter fokus på at interiør er gøy, men kun som en "bigeskjeft", når tiden og anledningen er der. :) Ha en god dag :)

marian bjørnstad sa...

Fantastisk fint barnerom:) Og det aller beste var at du har helt lik kurvstol som jeg har! Veldig morsomt. Den har jeg arvet etter min oldefar. Elsker å lese bloggen din, men ikke alltid like flink til å kommentere.
Hilsen Marian.

marian bjørnstad sa...

Nydelig gutterom! elsker stilen din og er ofte innom bloggen din. Men måtte bare kommentere når jeg så at jeg har helt lik kurvstol som deg. Den har jeg arvet etter min oldefar. Så den er godt over 110 år gammel.
Klem fra Marian.