04 desember 2013

Julekalender 2013: i all enkelhet
 Joda, julegaven min fra ifjor, BOMBAY av Ehrenstråhle, henger fremdeles på veggen med tape. Pingvinputen er fra New York baserte Areaware, og bytter på å bo i stuen og på jenterommet. Sånn er det å være ettertraktet pink-pingvin. 


Julestemning kan være så mye. Akkurat hva det er som skaper den gode julefølelsen i et hjem, er jeg ikke helt sikker på. Er det luktene? Granbar på døren, lukten av mandariner som skrelles, pepperkaker. Pinnekjøttet som damper i grytene. Maten, kanskje? Smakene? De rettene som er selve julen for deg og dine? Eller er det kanskje tradisjonene? Pynten som hentes frem igjen? Repetisjonene, denne runddansen av skikk og hevd og vaner og omattatt av de vi gjorde ifjor og året før? For meg er det nok litt slik. Den trygge julen. Det kjente. Gjentagelsene. Smakene, luktene, og de gamle og litt medtatte julekulene som har vært med en stund. som vekker minner og samtidig skaper forventning. Og den glede-seg-følelsen.

Hos oss er det jul i all enkelhet. Vi har det vel ganske "rent" her til vanlig, og julen er intet unntak, egentlig.(og her må jeg bare skyte inn at jeg snakker om en visuell renhet. Vaskingen er noe helt annet). Lysglassene fra Tine K. Den store julestjernen i vinduet. Små hint av rødt. Og så litt julerosa. En Waltherengel her og et perlehjerte der. Sånn som jeg liker det. Selv om jeg egentlig elsker julemaksimalisme, så blir det sånn. Antydninger. 
4 kommentarer:

Ericca Gabrielle sa...

the penguin is super! :)))))
e.g.

Pink lady sa...

Du formidler en helt herlig stemning med dine bilder. Og jeg gleder meg sånn over at du har julekalender her på bloggen. Gleder meg mer til å åpne bloggen din om kvelden enn å skrape flaxkalenderen :)

Håper du har fine desemberdager!

Klemmer

Anonym sa...

Heidan. Nydelig julekalender du har : Gleder meg til hvert nye innlegg, Nydelig hjem personlig, lunt, varmt, sikker på at alle som kommer på visit føler seg velkommen iditt hjem.mvh karjis

Szaba sa...

I love the penguin pillow. It's so cute.