29 januar 2009

Benkeplate




Jeg har fått noen henvendelser om benkeplaten vår på kjøkkenet. Hvorfor kjøpe dyrt hos en fancysmancy kjøkkenbutikk, når IKEA i moderert utgave blir like fint? OG MYYYYE billigere ;)
Benkeplaten er altså en heltre eikeplate kjøpt hos IKEA. Disse benkeplatene kommer ferdig oljet, så første steg er å vaske med trerens for å få oljen bort. Deretter må den pusses ned, lutes, pusses, lutes, og deretter påføres 3-4 strøk gulvolje, som poleres ned... Og tro meg: dette høres verre ut enn det er. Tilslutt får den en hvit-antikk finish, og den kjennes ut som silke. Jeg er kjempefornøyd!!!!!
Det er litt stille hos meg for tiden, og jeg har ikke så mye tid til å besøke blogger eller kommentere. Lover å komme sterkere tilbake!!!!!! Og jeg blir utrolig glad over alle koselige hilsener dere legger igjen. Kjekt med bestillinger til mali-mo ( b u t i k k e n ) også!

21 januar 2009

...engler daler ned i skjul...









Disse søte englene kommer fra Wallas verden. Er de ikke fine? Er ikke helt sikker på om det var meg eller lillemalien som hadde størst behov for å kjøpe dem...men ;) Tusen takk for rask levering og koselig (men helt unødvendig, da!) ekstragave Ragnhild! Du er så grei atte!
.
Her hos oss har vi gått over fra å være mer eller mindre konstant sjuke til å hangle oss gjennom dagene for halv maskin. Tror dette må være en vårslapphetsforkjølelse som aldri slipper taket (for det ER vår nå, er det ikke....?). Håper på å snart komme tilbake med bilder av ferdig kjøkken! Bildene over her er tatt på lillemalirommet, og somdere ser gjenstår det litt maling der også. Men jeg gidder ikke! Jeg er rett og slett møkka lei (unnskyld uttrykket) av å male lister, tak og vegger. Så ikeld skal jeg bare kose meg!

PS: Englene er fra Maileg, og den superlekre dukkestolen er et loppisfunn til 40 kr som jeg har malt med hvit Folkart maling.

18 januar 2009

Ranunkelknopper


En liten gave, noe vakkert som pynter opp på frokostbordet nå disse morgenene hvor det fremdeles er mørkt, grått og kaldt ute. Vi tenner lys og venter på våren og da er ørsmå ranunkelknopper i en sølvvase lykken for meg.
.
Nå er det slik her i huset at mali-mo mannen kanskje ikke er den største blomsterkjøpingtilkonenmannen verden har sett, men han venter nå iallfall tålmodig i blomster&gavebutikkene (uten å klage det aller, aller minste) mens jeg kikker og sukker og plukker før jeg tilslutt kanskje endelig kjøper noe. Eller kommer med (ikke veldig godt kamuflerte) antydninger om hva han kunne kjøpe. Og det duger for meg ;)
.
I min lille ufrivillige bloggepause har det ramlet inn med oppmerksomheter. Fra Rod i hob fikk jeg denne awarden sammen med fine ord som fikk meg til å smile. Takk snille du! Jeg er kommet litt på etterskudd merker jeg, denne utfordringen fra Sessan har jeg ikke fått kastet meg på ennå. Men helgen er ennå ikke over! Verdens koseligste østlendingsbergenser, Iden, har gitt meg selveste nobelprisen i mammaskap (er det et ord?)!!! En koselig jente som er et ganske nytt bloggbekjentskap, nemlig Sophie, har gitt meg denne fine awarden. Og sist men ikke minst har Gamlå utnevnt meg til å være kreativ! Tusenhjerteligtakk for alle de fine ordene! Også må jeg bare si: 55 kommentarer fra alle dere koselige mennesker på bildene av lillemalien!? Utrolig koselig!!! Tusen hjertelig takk!

Her har vi hatt en travel, men koselig helg, med masse familiebesøk og bursdagsfeiring. Og vi er fremdeles friske! Juuhuu!
.
God søndag!
.




15 januar 2009

Dukkevogn






Inspirert av Den Gode Feen sine flotte dukkevogn-bilder av minifeen sin nye lekre dukkevogn, kastet jeg meg over symaskinen og sydde full-fart dukkedyne og pute til lillemalien sitt nye røde vidunder. Syns denne dukkevognen var så utrolig søt! Og med dobbeltsidig sengetøy, så kan en skifte side etter humør (og interiør). Haha.
.
Her hos oss har vi hatt besøk av en ny runde med feber&hals&snørr, men satser nå på en sykdomsfri helg. Det er lov å håpe! Og ja...vi tar tran!!!!! Har ikke vært innom en blogg på noen dager nå, og har faktisk litt abstinenser, så ikveld håper jeg på litt kvalitetstid sammen med data'en :) Og på kjøkkenet går det fremover, igår fikk vi innlagt vannn (HURRA!)!

09 januar 2009

tidtrøytetrøst





Vi venter på å bli friske igjen av feber, vonde halser og tette neser. Hva er beste trøsten for en syk liten mali? Ligge i sengen? Spise is? Nei!!!!! Plukke skruer og jobbe. Mamma sin jente! ♥


Ønsker dere alle en fin helg!

06 januar 2009

Vinterhjerte







Disse vakre hjertene i tynn benhvit keramikk kjøpte jeg hos Marianne. Jeg gikk virkelig og gledet meg til de skulle komme dalende ned i postkassen, og da de kom var de enda finere enn jeg trodde. Tusen hjertelig takk snille du! Jeg har pyntet dem med en tynn streng i sølv og perler i ulike nyanser. Hmmm...enda en julepynt som blir helårspynt? Du finner Mariannes makeri her.
.
Jeg har funnet frem to kjoler til som er klar for et liv i mali-mo butikken, men får ikke tatt bilder av dem nå i disse mørke ettermiddagstider. Har nemlig gått opp i 80% stilling nå etter jul, og det merkes! Skal få lagt ut litt annet også etterhvert håper jeg ;) Og jeg har notert alle hint om tunikakjoler for voksne og i større størrelser ;)
.
Her hjemme er vi ferdige med halve kjøkkenbenken, til tross for litt plunder&heft underveis. Heldigvis finnes fomtre! Skal komme tilbake til det, akkurat nå skal jeg krølle meg opp i sofa-sengen vår (vi har fremdeles ingen stue nei...), se på de frustrerte husmødrene og strikke på alpakkabuksen til malien. Og drikke glass-cola og spise kokosboller. Ingen nyttårsforsetter her som dere skjønner (og det er ikke det at de ikke trengs hehe). God TV- kveld!

04 januar 2009

Badekar


Nygammelt støpejernsbadekar har ankommet mali-mo familien! Syns det er så fint og enkelt i linjene. Det har tidligere stått i en gammel direktørbolig som nå blir totalrenovert og ombygget til leiligheter. Da jeg gikk forbi og så det lå ensomt&forlatt der ute i hagen øynet jeg et håp om at karet var slengt ut for å kastes. Tror dere jeg var tøff nok til å trampe bort til den nåværende direktøren å spørrre om å få det? Nei. Huff. Sånt syns jeg er kjempeskummelt. Men jeg fikk skjøvet mali-mo mannen vennlig, men bestemt, i retning av badekareieren. Jeg tror de snudde seg og kikket bort på meg etpar ganger i samtalen, og det hørtes ut som de flirte litt og sa noe om "interiørgale damer", men karet ble iallfall med oss hjem. Men, som dere ser så er det ikke helt bade-klart ennå. Det er endel hull i emaljen, så her må vi finne på noe lurt. For det kan sikkert fikses? Er det noen av dere som kan noe om dette?

Men badekaret må vente ennå en stund. Her er, i tilfeldig rekkefølge, de viktigste interiørplanene for 2009 fra mali-mo familien.
.
gjøre ferdig det nye kjøkkenet. Nåja. Klart til bruk iallfall
restaurere denne flotte ovnen og sette den inn på kjøkkenet
få ferdig rommet til lillemalien
reparere og trekke om en vakker måneskinnslampe vi har fått hos min snille svigermor
få den fremtidige hallen til å ligne litt mindre på en byggeplass
innrede dette vesle sommerannekset
få skiftet gulvet i stuen...
...og slipt og malt gulvet i midtstuen
....og så badekaret da. Tenk å kunne ligge der i lavendelduftende badevann med en glass vin og nyte utsikten fra baderomsvinduet...

Vi har altså nok å henge fingrene i. Men dere kjenner oss vel etterhvert...alt går i laaangsomt tempo og vi prøver å la oppussing være kjekt og ikke stress. Av og til lurer jeg litt på om unge par som drømmer om et gammelt restaureringsprosjekt på landet vet hva de egentlig ønsker seg. Hehe. Men man slipper iallfall å kaste vekk fritiden på å kjede seg! Jeg har vært lite rundt på bloggene de siste dagene, vi jobber nemlig med kjøkkenet! Rørleggeren skulle nemlig komme uti uken, og da må vi være ferdige! Så...snart får vi kjøkken!!!!!

02 januar 2009

Ristekule






Her hos oss ble det nye året ønsket velkommen i ro og fred med en champagneskål på nyekjøkkenet. Det hadde vært skikkelig romantisk hadde det ikke vært for at en småsjuk lillemali selvsagt våknet av rakettene og måtte få være med å skåle hun også. I vann ja, ikke champagne ;)
.
Helgen skal brukes til å jobbe litt rundt i huset. Gulvet til lillemalien skal få siste strøk maling, og benkeplaten til kjøkkenet skal lutes og oljes. Hadde tenkt å få lagt ut flere varer i mali-mo butikken også...men vi får se hvor mye vi får gjort. Vi må jo kose oss med helgefri etter den første arbeidsdagen på lenge ;) Det har vært veldig kjekt med så mye positiv respons på butikken, takk for alle fine kommentarer!
.
Juleengelen på bildene over her står inne i en ristekule, en sånn gammeldags en med glitter som daler ned i skjul. Den ble kjøpt på Nille for noen år siden. Et røverkjøp!

Ønsker dere alle en god helg!