29 april 2009

memory laneEn liten gjestevisitt til fortiden, med bilder av noen gamle "skatter" fra min barndom. Mine foreldre holder på å flytte, og jeg har derfor brukt mye tid de siste ukene på å "pakke ned" barndomshjemmet mitt. Det er egentlig utrolig hvor mange minner som dukker opp når skap og kasser skal tømmes. Jammen meg er det mange ting jeg har glemt fantes som dukker opp igjen! Jeg fant en hel pose med "bestevenn-bøker" og dagbøker fra barneskolen, utrolig fornøyelig lesing etter så mange år. Sommerferiebrev fra bestevenninner, og kjærestebrev fra "kjiket". Og den lille pusekatten på bildet her var vel et av de aller første håndarbeidene jeg gikk igang med helt på egenhånd...gjett om jeg var stolt når den omsider ble ferdig! En hel liten eske med mine gamle glansbilder har blitt lillemaliens nye favoritt, hun sitter og blar i dem med en høytidelig mine. 70-talls pysjamas og hjemmeklippet pannelugg hadde jeg også! Etter litt forsøksvis hoderegning har jeg kommet frem til at jeg gjerne er rundt 5 år på dette bildet.
.
.

Selv etter at jeg ble voksen har barndomshjemmet mitt forstatt å være en trygg havn, et samlingspunkt for oss alle uansett hvor i verden vi ellers har oppholdt oss, så har vi alltid kunnet komme hit, komme hjem. Selv om jeg jo er over tredve, så merker jeg at det er både vemodig og også litt sårt å tenke på at dette huset, hvor jeg har vokst opp og har så mange gode minner fra, nå skal bli hjemmet til en ny og ukjent familie. Andre barn skal sitte på mitt gamle rom og hviske hemmeligheter med venninner, andre barn skal leke gjemsel på det store loftet vårt og bygge hytter og leke indianere i hagen vår. Jeg tror nok at jeg må snike litt i buskene og se om de passer godt nok på huset "mitt"!
.
Vi har altså travelt hverdagsliv for tiden, og da blir det mindre tid til mali-mo bloggen. Jeg har ikke fått lagt igjen så mange kommentarer som jeg hadde hatt lyst til i det siste, for tiden blir merkelig nok spist opp av "hundre" prosjekter...og litt til...men jeg kikker innom dere! Det blir stille her den neste uken også, vi drar nemlig på en liten tur til Hellas i en ukes tid, for å nyte forsommeren der. (HURRRRRAAAAA) Gleder meg til litt ferieliv!!!

20 april 2009

Påske i annekset

.

Her i mali-mo bloggen har det vært stille i det siste...og som mange sikkert har gjettet, så har vi altså hatt en ny runde med host, hark og nys og bare unntaksvis kikket frem fra dynene. Er det flere enn meg som synes vi får lite tilbake for å ta tran hver dag??? Forhåpentligvis er tidenes sykdomsvinter nå tilbakelagt, slik at vi kan nyte våren friske&opplagte. Så...en uke forsinket; her er noen bilder fra påskeannekset!!
.
Denne påskeferien har vi endelig kunnet overnatte i det vesle annekset vårt for første gang. Mye av sommeren ifjor gikk med til å rive ned og bygge opp igjen både tak og vegger i dette vesle huset, så da er det kjempegøy å endelig ha fått det klart til bruk! Siden det ligger like ved mine foreldres hytte, blir de fleste måltidene nok inntatt i fellesskap der, men vi syns vi ville ha en liten mini-kjøkkenbenk og en liten spiseplass likevel. Så blir det liksom litt sånn koselig vår-egen-lille-hytte følelse.

.


.

.
Kjøkkenskapene har vi tatt med oss hjemmefra, de stod på det gamle kjøkkenet vårt før. De skal selvsagt få en sokkel under, og gulvlister limt på utenpå. Et lurt tips! Benkeplaten skal vi legge fliser på, sånn utpå sommeren en gang... Etterhvert skal jeg også få sydd et forheng der hvor det var skapdør før, syns det blir mer koselig enn en sånn glatt hvit dør. Benken ved siden av kostet 50 kr på loppemarked, og den skal jeg sy en sittepute til, slik at den kan bli en liten mini-sofa til å lese bøker og spise sjokolade i på regnvåte sommerdager. Den fine puten kjøpte jeg hos den søte danske jenten Maria. Den utrolig sjarmerende bloggen hennes finner du her. Bordet med de røde bena er gammelt, og det tok vi med oss hjemmefra. Et kjempebillig lite kjøkken med andre ord!
.
Vi har vært så heldige å ha fri hele påsken, og har fisket, drukket Solo og spist marsipan..fått fregneneser ved sjøen og fisket uten å få en eneste fisk (okei, to små, men de fikk svømme videre). Altså en perfekt påskeferie!! Tusen takk for alle koselige hilsener fra dere som er innom her!
.
God uke til dere alle sammen!

.

12 april 2009

Frokost fra Strandlykke


Jeg her lenge kikket etter leker i tre til å ha her hjemme, så da koselige Lena som har denne bloggen, tok inn disse flotte frokostsettene i nettbutikken sin var jeg straks klar med Visakortet ;) Dette nydelige frokstsettet kunne jeg rett og slett ikke stå imot, det var jo som skapt for lillemalien sin vesle kjøkkenkrok. En smart investering, viser det seg, for hun leker med dette nesten hver dag. Et nykokt egg, noen? Eller litt påskegul melk? God påskefrokost!

08 april 2009

Romeren Rudolfo...og nytt skap
Her hjemme har vi etterhvert fått på plass små tegn til påske rundt omkring i huset. Det siste tilskuddet påskepyntfronten er denne sjarmøren, som jeg har døpt Romeren Rudolfo. Han er en fyrrig italiener, laget i den hviteste sjokolade. Svigermor har nemlig vært på Roma-tur, og med seg hjem i kofferten hadde hun blant annet dette store, flotte påskelammet til lillemalien. Fin, sant!? Lurer på hvor lang tid det tar før Rudolfo bare er et fjernt minne...for vi er glade i sjokolade her i huset nemlig ;) Passende nok får han stå i et hav av påskeliljer så lenge.
.
Skapet under her kjøpte jeg for en liten stund siden på Finn.no. Vi trengte noe å gjemme vekk alt sølvtøyet i nemlig...haha. Nei, det er ikke så mye av det her i huset, men med nysydde hvite gardiner på glassdørene får jeg nok gjemt unna både servise og rot, håper jeg. Som dere ser er skapet pyntet med malingstape...for sånn er det med meg når jeg kjøper noe brukt, da SKAL det liksom pusses opp. Jeg lurte på å blande til en lys grågrønn farge, men malelysten er totalt fraværende, så det får nok være gulhvitt en stund til. I vinduet kan dere såvidt skimte de to gammeldagse pelargoniene fra ifjor som har overvintret i et kaldt vindu..nå står de her og vokser alt de kan. De ser litt stjælkete ut, men jeg håper jeg får lokket dem til å blomstre igjen!
.
God palmeonsdag alle sammen!
.

06 april 2009

Vår i annekset...


...endelig! Disse bildene ble tatt da vi var på hytten forrige helg, og selv om værutsiktene ikke er de aller beste håper vi på litt påske i annekset også. Vi har såvidt kommet igang med innredningen, og selvsagt kunne jeg ikke vente til all maling og listing var helt ferdig før jeg begynte å fylle på med ting...hehe. Vi skiftet ut vegger og gulv i denne vesle ett-roms hytten ifjor, og i år får vi endelig tatt den i bruk. Serviset på bildene er fra Green Gate, innkjøpt på en koselig handletur hos Berheim i Sandnes ifjor sommer. De røde blomstene er min favoritt, selv om jeg synes det kanskje aller mest sjarmerende med Green Gate er å blande ulike mønstre.
.
To gamle kasser fra Vinmonopolet har fått jobb som skohylle, og selv om oransje ikke tidligere har vært en av mine innredningsfavoritter, så har jeg ikke tenkt å male dem. Eller hva synes dere? Posen ved siden av er fra Cath Kidston. Jeg synes hun har så utrolig flotte gammeldagse stoffer. Utover våren kommer nok resten av møblene på plass her inne, og kanskje blir vi (en gang) ferdige med listene også !
.
God palmemandag! (eller kanskje det ikke heter det?)
.

05 april 2009

Hjemmepåske

Endelig påskeferie! Vi skal være hjemme den første halvdelen av påskeferien, så vi lager litt påskestemning her mens vi gleder oss til å dra ut på hytten og annekset i neste uke. Sol, tursjokolade, appelsiner og bål med svartsvidde grillpølser på en pinne er vel ganske påskete? Vel hjemme etter jobb på fredag innledet vi derfor påsken med pølsegrilling i hagen. Vi har en stor, gammel hage, med masser av gamle greiner overalt, så vi behøver ikke gå langt for å finne ved ;) Jeg kan bare slå fast at man ikke trenger å ha gått milevis å ski for at pølsene og Kvikk Lunsjen skal smake påske ;)

03 april 2009

Rosa påske
Her er påskeferien igang om 20 minutter, og med sol og skyfri himmel ser det ut til at den starter bra! Ikke mye som minner om påske hjemme hos oss ennå, jeg er igrunnen ikke noen påskepynter. Tror ikke jeg har en eneste kylling i huset jeg....selv om jeg lenge har ønsket meg noen sånne flotte gammeldagse påskeskåler med høner på. Vi satser på hjemmelaget pynt her i år også, og den blir sikkert ikke ferdig før påsken nesten er over kjenner jeg meg selv rett ;) Litt gule blomster kommer vel også i hus etterhvert, og i mellomtiden er jo de nydelige rosene fra snilleste mali-mo mannen flott som rosa påskepynt. Kanskje rosa blir årets påskefarge hos oss?

.
God fredag alle sammen!

01 april 2009

Igang med bedetEndelig er vi igang med et uteprosjekt også! Fire meter grastorver med rikelig ugress skal bli til fire nye meter med rose- og buskebed ved inngangspartiet vårt. Dette er selvsagt en arbeidsoppgave som mali-mo mannen får gleden av å utføre helt på egenhånd ;) Jeg melder meg heller på til arbeidsinnsats når roser og rhododendron skal kjøpes og plantes. Er det flere enn meg som gleder seg til plantesesongen virkelig er igang på hagesentrene?