29 juli 2009

Stjernehimmel








Her hos oss er årets sommerferie så langt ikke den beste sånn vær-messig, men trøsten er jo at da får vi nå iallfall puslet på med forskjellig innendørs i regnværet ;) Taket i dukkestuen på hytten har nå fått stjernehimmel, og som dere ser er vimplene jeg sydde i vår på plass. En liten skipsklokke har kommet på veggen, og gardinene jeg har syddd kan også skimtes. Jeg er kjempefornøyd, spesielt med tanke på utgangspunktet (se her). Litt mer maling nå, så er dukkestuen fiks ferdig-men den er selvsagt tatt i bruk for lenge siden. I helgen serverte lillemalien selvplukkede blåbær til alle som kom forbi ;)
.
For de som måtte lure, så er stjernene laget ved hjelp av en sjablong og litt blå hobbymaling blandet ut i en glitter-lakk. Enkelt og greit! Det gir en veldig fin effekt som desverre ikke synes så godt på bildene her ;)
.
Vi skal være hjemme etpar dager nå og male litt her også, jeg håper å få noen strøk både på det fremtidige babyrommet og på vårt soverom. Og mali-mo mannen har bestilt gulvsliper, så helgeplanene våre er i boks ;) Håper alle dere koselige bloggejenter også har en fin sommer, med eller uten sol/oppussing!

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/5b8fefa30436093a4b1d40bcb789218f45507136



20 juli 2009

Regnværsdag


.

.

.

.

.

.

.

.

.


Her hos oss har vi hjemme-sommer i regnværet og selv om solen ikke skinner kan det være fint å dra på skogstur. Vi gikk tur 200 meter fra huset og hadde en kjempefin ettermiddag. Fine blomster, markjordbær på et strå, bringebær og blåbær i koppen, stooore søledammer, fersk hestebæsj samt et møte med skogens ville brunsnegler var mer enn nok action for en 2-år gammel eventyrer i røde gmmistøvler. Jeg kjenner at vi er utrolig heldige som bor slik til at disse opplevelsene finnes rett utenfor døren vår ;)
.Imorgen drar vi en tur på hytten og når vi kommer tilbake skal vi ta ibruk nyestuen vår, som nå kun mangler de siste malingsstrøk på lister og vinduskarmer. Bilder kommer når møblene er på plass. Hurra!

15 juli 2009

Klematis




Utenfor mali-mo huset står det nå to rosa klematis og blomstrer i krukkene sine. De klarer vinteren fint og blomstrer finere for hvert år, selv om jeg ikke er så flink til å huske å dekke dem til. Jeg er ikke så god på plantenavn heller, men jeg tror den med gult heter Nelly Moser...og den andre...hmmmmm?
.
Her hos oss er det feriestemning til tross for skyer og regnbyger...men med regnvær ute får vi jo masse tid til å ta fatt på oppussingen her inne da ;) Det har ikke skjedd så mye hverken i vår fremtidige stue eller på babyrommet nå når dagene har vært fulle av sol. Men hekken har kommet på plass, har bare ikke fått tatt bilder av den ennå ;)



11 juli 2009

20 meter hekk




Her ser dere mali-mo heimens siste hageprosjekt. 45 planter med Junisøtmispel står nå utenfor huset og venter på å få ny jord på røttene ;)Vi skal altså få oss hekk, og mali-mo mannen kastet seg igår over spade og hakke for å lage hekke-grøft. Vi har nemlig fått endel råd og tips, som jeg gjerne deler med andre som har hekke-planer... Istedenfor å lage et hull til hver plante har vi blitt tipset om å spa en lang renne til hele hekken. Dette skal visstnok gjøre at den vokser jevnt og blir mest mulig lik hele veien. Vi blander kugjødselkomppost og blåkorn i jorden, også det etter råd fra de med grønnere fingre enn oss ;)
.
Planen er at denne hekken skal skjerme og gjerde inn den øverste plenen vår, slik at vi her med tid og stunder kan lage et lite lekeområde for våre (snart) to små ;) Vi må jo ha en lekestue her hjemme også etterhvert, sammen med disser og sandkasser og små hagemøbler.
.
Det er ellers ikke så mye spennende som skjer på interiørfronten her hos oss. Det går laaangsomt fremover både med stuen og babyrommet, for vi kan jo ikke bruke disse nydelige sommerdagene innendørs ;) Sommermodusen har visst truffet bloggen også, jeg ser at det er flere enn meg som har mange dager mellom innleggene ;) Håper å komme tilbake med en liten oppdatering på hekken snart! Må ellers bare få si tusen takk for alle utrolige koselige ord om kjøkkenet til lilllemalien...det er knallkjekt at så mange av dere likte det, for det var en sånn kjempekjekk ting å lage, jeg koste meg skikkelig mens jeg holdt på. Og hvis noen lurer, så har jeg planene klare for den andre IVAR-kassen også ;) Mini-hagebenk med oppbevaring...kommer... ;)
.
Håper dere nyter sommerdagene!
.

06 juli 2009

Minikjøkken

.

.
.
.


.
.
Det nye utekjøkkenet i mali-mo familien...? Neida, men jeg er omsider ferdig med lillemaliens kjøkkenkrok til lekestuen. Utgangspunktet er en skikkelig Pimp my IKEA historie.
.
Ifjor kjøpte jeg nemlig to IVAR-kasser på salg. Meningen var å oppbevare leker i disse, men siden de er uten lokk så fungerte det liksom aldri helt. Så...istedenfor å ganske enkelt skru på et lokk, bestemte jeg meg for å bygge den ene om til minikjøkken. En hobbyplanke i furu, noen finèr-biter og malingsrester senere kunne minikokken endelig ta kjøkkenet i bruk i dag. Full jubel!
.
Komfyrbryterne er noen gamle, avsagde knotter fra en gammel kommode, forhenget er sydd av restestoff. Malingsfargen har jeg blandet selv av rester. Jeg syns kjøkkenet ble skikkelig flott, og er samtidig godt fornøyd med at det nesten bare er laget av resirkulerte ting og rester, slik at det ikke har kostet noe heller ;)
.
Jeg får ofte mye spørsmål om hvor jeg har kjøpt tingene, så jeg skriver det bare ned her, mens jeg ennå husker det. Så til de som måtte lure;
.
"Vasken" er en emaljebolle fra Living
Såpen er fra House Doctor
Knaggen og koppehåndklet er fra loppemarked
Oppvaskkosten, måleskjeen og kaffekannen er kjøpt hos Bånsull
Oppbevaringsposen er Cath Kidston, fra Sweet Memories
Egg og trefat/bestikk er kjøpt hos Strandlykke
Krydderkrukken er gammel (og kun med på bildet for bloggifiseringen sin skyld. I tilfelle noen trodde lillemalien fikk strø rundt seg med antikviteter. Haha).
.

.

04 juli 2009

Rabarbra





.
Min mor har bestandig sagt at man ikke må spise rabarbra etter St. Hans...det er visst noe med en syre som ikke er spesielt bra for tennene... Vel, mamma...jeg er jammen glad du er på hytten uten internett. De siste to dagene har jeg nemlig kost meg med litervis av denne deilige rabarbrasaften. I tillegg til å smake fantastisk, så synes jeg denne rosarøde fargen er så utrolig fin. Rosene på bildet plantet jeg ifjor, de heter Lavender Dream og allerede i år er de helt dekket med lys lillarosa blomster. Anbefales! Den fine lille flasken på bildet er en gammel Isi Cola flaske som jeg fant under en opprydning i kjelleren. Fin sant? Den krøllete blondeduken er egentlig en gardin som jeg heklet for noen år siden. Som dere ser har strykejernet ferie ;)
.
.
.
Jeg hadde aldri laget rabarbrasaft før, men etter litt inspirasjon herfra og herfra satte jeg igang. Min oppskrift ble sånn:
.
12 stilker rabarbra, kuttes i ca 1 cm store biter, ha i en panne sammen med
1 liter vann, kok opp og la koke 10-15 minutter. Sil saften og ha den tilbake i pannen sammen med
5 dl sukker og
saften av en sitron, kok opp. Avkjøl.
Blandes ut med vann og ha i isbiter......
.
Knallgodt!!!!!!!!!!!!
(og fremdeles har jeg tennene i behold. Men skulle mamma få rett har jeg nå iallfall en veldig flink tannlege). God helg!!!
.