30 mars 2010

Påskebord
I helgen hadde vi en førpåske-middag med koselige gjester her hjemme. Lillemalien fikk være med å dekke bord og pynte, syns det er så gøy at hun er så glad i å være med på sånt. Små krokus og forskjellige avklipte greiner fra hagen puttet opp i noen små glass. Ganske så fint syntes vi, og veldig enkelt å få til.

Slutten på middagen ble derimot riktig så utrivelig...og dramatisk. Lillemalien klarte på en mystisk måte å få en eldgammel veggklokke ned fra veggen og rett i hodet. Denne klokken har en spiss pendel av metall, to blytunge lodd av støpejern og skarpe kanter. Skrekk og gru. En skjelvende mali-mo med lillemalien i armene og mannen i hælene løp til bilen i beste sprinter-stil, og suste til legevakten. Her ble det konstantert hjernerystelse, to kutt og en svær hevelse inne i det blodige håret. Nå er kuttene limt og stripset og lillemalien så smått på bedringens vei. Dermed blir det rolig hjemmepåske for oss i år. Siden hun også skal ta det ekstra med ro fordi kuttene bare er limt, så har vi skaffet en bunke tegnefilmer og kjøpt nok popcorn til hele påsken.

Et påsketips fra meg? Bruk fridagene til å bolte fast alt som henger på veggen. En bolt, viser det seg, er ikke nok. Og det hjelper heller ikke, viser det seg også, at ting henger to meter oppe på veggen. I etterpåklokskapens alltid like skinnende lys blir huset vårt nå trippel-barnesikret i påsken. Anbefales!24 mars 2010

Blomster til dereTusen takk alle dere som stemte på meg inne hos NIB! Jeg syns det var så knallkjekt å få være med i finalen jeg, og det å havne på en andreplass midt blant alle disse flotte spiseplassene synes jeg er veldig stas. Så tusen hjertelig takk til alle dere som gav meg deres stemme. Hele 287 stykker valgte å stemme på meg, og det ble jeg virkelig glad for! Nå gleder jeg meg til å få lampe i posten ;)

Her kommer et lite utvalg sommerblomster fra fjor...dette var de blomsterbildene jeg har her på laptopen  (den stasjonære pc'en har nemlig blitt stuet bort siden pussemaskinen&meg skal ha litt kvalitetstid sammen i påsken). Man gir jo gjerne en blomst til dem man ønsker å takke for noe, så her er et knippe takk-for-din-stemme blomster fra meg til dere ;) 

Bildene tok jeg på hytten i fjor sommer. Det er et av blomsterbedene, med masse steiner fra fjæren og en hvit staude. Midt i alt det hvite og grå er det plutselig en enslig lilla storkenebb som stikkker hodet frem. Fint!

...og ja, nå holdt jeg på å glemme meg her; gratulerer så masse til Loppe-Leah og Cathrine!


23 mars 2010

Finaleplass!
Spiseplassen vår på kjøkkenet har blitt plukket ut til finalerunden inne på NIB. Så gøy! Knallkjekt av de tre flinke jentene å lage en samling full av spiseplass-inspirasjon.

Spiseplassen vår er litt sånn hjemmegjort på lavbudsjett ;) Bordet har jeg hatt siden jeg var 17 år, dengang slipte jeg vekk dype merker etter øks og vasket vekk masse gammelt blod! Bordet har nemlig vært brukt til slakting, og ble mitt da jeg bodde i en bitteliten koselig bygd. Stolene fant vi på låven, og de pusset jeg opp nå i høst. Lampen var et vrak, men er pusset opp av meg og mali-mo mannen i fellesskap. Det høye skapet er kjøpt for en billig penge på Finn. Det er litt ekstra kjekt synes jeg, at det ikke absolutt MÅ være tipp-topp nytt og dyrt for å bli med i en spiseplass-avstemning! (når det er sagt har jeg noen splitternye knallflotte stoler på ønskelisten...).

Spiseplassen vår er iallfall et koselig samlingspunkt her i huset. Men er den NIBs flotteste? Tja....du avgjør! Trykk her for å finne din favoritt og stemme. Konkurransen er åpen frem til 24 mars kl 18.

20 mars 2010

Vimpler- et minikurs
Jeg får ofte mailer med spørsmål. Alle mulige slags spørsmål! De fleste handler om hvor jeg har kjøpt ting, malingsfarger eller lån av bilder. Jeg svarer så godt jeg kan, selv om det noen ganger tar litt tid (savner noen et svar fra meg må dere gjerne spørre en gang til). Men av og til er det noen som har lyst til å lage noe, men ikke vet hvordan de skal gjøre det. Jeg er jo selv glad i å skape ting og vil selvsagt gjerne at andre skal kjenne på den deilige følelsen det er å ta i bruk noe hjemmelaget. Her kommer derfor, på oppfordring, et lite mini-kurs. Hvordan syr du vimplene dine? lurte Hildegunn på. Her er min oppskrift.

Begynn med å klippe ut trekanter i den størrelsen du synes passer. Her har jeg valgt noen litt avlange, du kan se en annen utgave her, og en tredje variant her. Hvert "flagg" består av to deler. Sy disse sammen i de to langsidene med tett sikk-sakk eller overlock om du har det (bilde 2), vreng og stryk (bilde 3). Sy sikk-sakk over kanten oppe (bilde 4) . Sy et skråbånd brettet på langs over kanten oppe (bilde 5) . Og: VIPS!

På det øverste bildet ser dere den ferdige vimpelrekken jeg har sydd til dette lille tantebarnet mitt. Stoffene jeg har brukt er diverse rester, og noe fra Stoff og Stil, de har også strykemerke-monsteret. God lørdagskveld!


16 mars 2010

Ballettblomster
Det er noe med ranunkler...de skjøre blomsterbladene som siler lyset, de sarte fargene, fyldigheten og enkelheten... Jeg tenker på dem som ballettdanserblomster. Yndige.

Her hjemme er hverdagen langt fra yndig;) Vi springer litt hit og dit mellom jobb, barnehage og alt vi skal og bør og må for tiden. Roligere hverdager står på timeplanen, jeg tar 10% permisjon  og prioriterer hvilepuls-morgener sammen med lillemalien og tente stearinlys på frokostbordet hver dag. Det merkes jo på økonomien, men vi får heller forsøke å være sparsommelige (null prikkete kopper frem til sommeren...). Kjølskapsmagneten er ny. Innkjøpt før sparsommeligheten slår til ;)

Veien vår ligner fremdeles et katastrofeområde, men nå er jo de verste kraterne dekket av vår-snø. Jeg har begynt å tenke på den som det nemlig. Vår-snø. Da gjør det kanskje ikke så mye at det er hvitt utenfor? Jeg for min del satser på vår innendørs og er igrunnen glad til så lenge det ikke regner ute ;)12 mars 2010

NIB utfordring: spiseplassen


Jeg blir selvsagt med på NIBs entusiastiske utfordring om å vise frem spiseplassen vår, så her kommer det noen nye bilder fra kjøkkenet. Vi spiser på kjøkkenet både til hverdags og fest vi. Det er jo et ganske stort rom, det dere ser på det nederste bildet er omtrent halve rommet, resten er lekekroken til lillemalien, dør ut til gangen og kjøleskap. I kjelleren står det ekstra stoler og bord, og det er god plass til 25 mennesker rundt bordet her inne. Ikke at jeg har 25 mennesker til middag til stadighet altså ;)

Stolene rundt bordet er gamle og stod her i huset da vi flyttet inn. Opprinnelig var de i enslags mørk eikefiner med sennepsgult fløyelstrekk... Så jeg malte dem hvite og trakk dem om nå i høst. En klar forbedring! Bordet vårt er et gammelt slaktebord, etter min mening et helt perfekt valg for en barnefamilie. Hakk etter tromming med bestikket, tusjflekker og modellkitt blir igrunnen som dråper i havet. Deilig vedlikeholdsfritt.

Vårstemningen er på plass nå, noen fine lubne fylte påskeliljer er plantet i det gamle spannet. Litt ekstra pynt med en gammel sølje jeg brukte da jeg var liten og en silkesløyfe på hanken ;) Utenfor her er det i overkant mye vårstemning, hele veien vår har faktisk blitt tatt i snøsmeltingen. Hvis noen kjenner en gravemaskinmann med fritidsproblemer kan han bare ta kontakt med meg. God helg jenter!


04 mars 2010

Leketelt- en oppskrift
Jeg får ganske ofte mailer fra lesere av bloggen som lurer på hvordan jeg har sydd leketeltet som lillemalien har på rommet sitt. Jeg har ikke laget noe mønster på dette, men skal forsøke å gi en forklaring her likevel.Trykk på bildene for å se større format

Utgangspunktet er en rocke-ring, jeg husker at jeg trålet lekebutikkene og kjøpte den største jeg fant. Den trakk jeg med hvitt stoff. Du lager så størrelsen på taket og veggene til teltet med utgangspunkt i ringens størrelse og hvor høyt opp det skal fra gulvet (omkretsen på ringen pluss litt er de fire veggene, og det samme er ytterkantene på tak-delene).

Taket på dette teltet består av fire trekanter, hver sydd av to stoff, blomstrete ytterst og med hvitt for. Taket er festet til ringen med hvit strikk med knapphull, og en knapp. Teltet har fire vegger, av hvitt stoff kantet med blomstret bomull. Vinduene er  av hvit tyll, kantet med hvitt skråbånd. Veggene er sydd sammen som en rynkekappe, og ganske enkelt festet til ringen med små sløyfer av bomullsbånd. Teltet er festet til en kjetting som henger i en solid krok i taket, kjettingen er trukket med stoff. Håper dette var til hjelp for deg, Hanne, og for andre som lurer!

Som dere ser er det enkelt å ta teltet ned for en vask ;) Litt lurt! Og siden jeg er en interiør-blogge-sydame, så har jeg selvsagt også sydd matchende dukkesengetøy. Og sengetøy til lillemalien. Og vimpler. Og puter. Og (tro det eller ei), matchende kjole til lillenmalien str 1,5 år. Bare se her. Akk ja, du vet at moren har interiørblogg når barnets klær matcher leketelt og øvrige interiørdetaljer...

Her har vi vært hjemme med sykdom hele uken. Satser på en flott helg!