28 juli 2010

på gang
Her er solen forsvunnet bak hauger av skyer, sommerregnet er tilbake. Det gode med det er at vi får gjort litt mer inne. Loftsstue/gang prosjektet går med andre ord igjen sakte fremover ;) Nytt rekkverk er kommet opp i den nye, store åpningen oppe. Rekkverket som går ned trappen må også byttes ut fordi det nåværende rekkverket både er veldig lavt og har så stor åpning  mellom spilene at lillemalien til stadighet putter inn hodet. Ikke så veldig bra akkurat det. Vi får imidlertid ikke skiftet det før gulvet i gangen nede er ferdig, og der gjenstår masse jobb, men vi håper det blir på denne siden av jul ;)

Den gamle tømmerveggen er beiset og både ny og gammel panel er malt. Lister og foringer mangler her og der, men det får vi kanskje gjort noe med det i løpet av dagen (leser du dette kjære mali-mo mann?). Det nye furugulvet har vi lutet hvitt og oljet, jeg synes det ble utrolig fint. Også så deilig å gå på! Som dere ser gjenstår maling av det nye rekkverket. Etter å ha kjempet med maling av trappen er det en jobb jeg ikke akkurat ser frem til kjenner jeg ;)

Det nederste bildet er tatt inne fra lillemalien sitt rom. Vår lille faste linselus har kledd seg ut som dere ser, og holder ballettoppvisning mens jeg maler. Hun har fått plass på ballettdansekurs fra høsten av og gleder seg voldsomt! Håper dere andre også har en flott sommer, og at solen skinner litt mer hos dere ;)
25 juli 2010

hjemme


Vi er hjemme igjen etter en koselig Danmarksferie. Vi bodde i et kjempehus på den koselige øyen Morsø og bildet over her er fra en liten danskestrand. Minimalt med handling, ikke et enda bruktmarked i sikte, men desto flere late dager. Ikke så verst likevel med andre ord!

Etter å ha jobbet meg gjennom fjellet av ferieklesvask så kom endelig solen til Vestlandet. Juu-huuu! Dagens to-do liste ser derfor slik ut:

Solfaktor på liten og stor: check
Fryseren full av is: check
Plaskebassenget til lillemalien fyllt med vann: check
Vannmelon på fat og iste i kjøleskap: check


Vi er i hagen!

11 juli 2010

sommerjente
Late sommerdager venter! Vi drar på Danmarksferie og er tilbake om en drøy ukes tid. Dette året har vi leid hus sammen med størsteparten av familien på mali-mo mannen sin side, og blir 20 personer med smått og stort. Litt spennende å reise på ferie med så mange, ferieønskene er nok litt ulike når halvparten er barn mellom 2-16, men jeg tror nok vi får kost oss :)

Lillemalien vil se Legoland, bade og spise is og jeg drømmer om å finne en fin strand og noen flotte bruktmarkeder...mali-mo mannen tenker vel allerede på hvordan han skal pakke i bilen for å få alt med hjem igjen. Vi har nemlig kjøpt ny og større bil siden dette innlegget ble laget, og jeg ser denne turen som en kjempefin mulighet til å få testet bagasjekapasiteten i nyebilen på en skikkelig måte. Hehehee.

Bildene her ble tatt på St. Hans. Det er jo en stund siden allerede, men jeg syns de har en sånn deilig sommerferiefølelse i seg. Ønsker alle dere som er innom bloggen noen kjempefine sommerdager, og er snart tilbake med stemningsrapport fra Danmark!


09 juli 2010

trapp


Oppussingen av gangen vår går fremover, om ikke akkurat med stormskritt. For hvem orker å bruke sommeren til å ligge på kne og male trappen i utallige strøk? Det dekker jo aldri???? Som dere ser har den nå iallfall fått tre strøk, og begynner så smått å bli den fine hvite trappen vi har ønsket oss. Rekkverket på selve trappen skal byttes ut litt på sikt, så det får bare et strøk maling inntil videre. Veggen rett frem på bildet blir hvitbeiset tømmer, mens veggen med vindu såvidt har begynt å få på ny panel. Denne maler jeg før jeg setter den opp for å slippe de der irriterende krympesprekkene. Et lurt tips!

I taket her blir det en åpning med synlige bjelker, og oppe i gangen blir det altså tv-stue, og det er denne vi gjør ferdig nå først. Gulvet nede i første etasje er en egen historie...det er nå et assortert utvalg etter at vi har revet vegger. Vi håper å bli ferdige her nede før jul engang ;) Det tar nemlig tid når man forsøker å gjøre mest mulig selv og samtidig må granske "Gjør-det-selv" sine hjemmesider for å finne ut hvordan...hihi. Men vi er ved godt mot og synes vi liksom ser "slutten" på dette langvarige prosjektet. 

Som dere ser har jeg fått nye knallrosa crocs av snille mali-mo mannen som har vært utenlands på jobb. Idag begynner sommerferien og jeg nyter en småkjølig sommerkveld med litt panelmaling i kjelleren og en deilig pavlova som belønning ;) Det er vel flere som begynner ferien idag tenker jeg, håper dere har et bedre ferievær enn oss! God fredag alle sammen!

06 juli 2010

frydefullt pip


Endelig er jeg et lykkelig medlem av PIP-klubben. Og det har jeg jammen hatt lyst til lenge! Snille, snille Jannicke! Denne nydeligheten dukket opp i postkassen hjemme hos meg etter at jeg trakk vinnerloddet hos Hjem og Lykke. Jeg så for meg en bitteliten rosa fløtemugge som kunne stå så fint på hyllen sin, men herlighet, denne var jo STOR! Også så FIN!!!! Den var selvsagt fint pakket inn, og det fulgte med et koselig kort, men i gaveiveren flerret jeg den opp før jeg fikk tatt bilder. Tusen tusen takk Jannicke, you made my day!

Som dere ser av bildene har vi stue på kjøkkenet for tiden. Stuen er nemlig midlertidig blitt soverom for oss alle tre, og det hele skyldes naturligvis at vi holder på å jobbe oppe i den fremtidige tv-stuen. Det nye gulvet er ferdig lagt, lutet og oljet av flinkeste mali-mo mannen. Trappen er nesten ferdigmalt og jeg er igang med å spikre ny panel på veggene. Ikveld begynner vi å snekre det nye trapperekkverket...juhuuu ;) Jeg ser faktisk for meg en ferdig tv-stue før ferien er over! Her hos oss begynner sommerferien nå på fredag, og jeg tenker å være tilbake med en oppdatering før det, det er nemlig på tide å komme tilbake i bloggemodus ;) God onsdag alle sammen!