27 oktober 2011

vaskerom

Litt dårlige bilder tiltross; institusjonsfarget gulvbelegg og gul strie er snart bare et blekt minne ;)

Også på det snart ferdige vaskerommet er innredningen fra IKEA. Selvsagt ;) Det blir litt ulike skapfronter, da vi har noen ekstraskap stående og vi bruker selvsagt dem istedenfor å kjøpe alt nytt, så bytter vi heller ut etterhvert. De som er nye er med fronten Ramsjø. Foreløbig blir det to garderobeskap der hvor høyskapene er tegnet inn, siden gangen vår ikke er ferdig, men etterhvert blir det ekstra kjøleskap og støvsuger-/vaskebøtteskap her. Benkeplatene blir de samme som på kjøkkenet, hvitlutet eik (vi fjerner oljen på IKEAplatene, luter dem og oljer dem på nytt i hvitt).

De tre hyllene på veggen viser hvor det kommer vegghengt tørkestativ. Jeg skal også ha en stang over tørketrommel/ frys for å henge skjorter til tørk. Vi skal ha sokkelskuffer (= skittentøykurver) under tørketrommelen og skapet ved siden av, som er en integrert frys. Veldig kjekt for store-lillemalien og lillebroren med ispinner rett innenfor døren om sommeren tenker jeg ;) Som dere ser er det to dører i dette rommet, den ene er inn til badet her nede i første etasje, og den andre er ut på en liten veranda. Tanken er at barna skal bruke denne inngangen sånn til hverdags, og det blir også lett å løpe inn her for å bruke badet når man er liten og leker utenfor og må på do i en fei ;)

På sikt vil vi også flytte vaskemaskinen inn hit, den står nå rett innenfor døren til badet. men uten sluk i gulvet synes jeg det blir for risikabelt. Siden dette skulle være en midlertidig oppussing, så legger vi ikke penger i masse rørleggerarbeid nå, siden dette rommet jo skal rives igjen om noen år;) Det gjenstår litt listing, vi venter på en levering fra IKEA, men det begynner å ligne et vaskerom ;) Jeg er så fornøyd! Jippi!

22 oktober 2011

endelig bedring- og tusen takk!

En mye bedre lillebror herjer i sofaen oppe i tv-stuen i andre etasje idag.

Her er det endelig en god lørdag igjen. Etter fire besøk på legevakten og barnepoliklinikken, adrenalininhalasjoner og forskjellige medikamenter, er lillebroren bedre av den falske kruppen. Stakkars.

Tusen takk til alle dere som har kommet med gode råd og tips og oppmuntrende hilsener, det setter jeg virkelig stor pris på. Det er godt å lese at dette går bra og at det finnes masse som hjelper. Medisiner står nå parat i kjøleskapet her i tilfelle dette gjentar seg!

All den kalde luften foran åpne vinduer de siste dagene har imidlertid gitt han en ny forkjølelse, og siden jeg jo er den hønemoren jeg er, så er jeg jo litt bekymret for at kruppen nå vil komme tilbake igjen, men jeg krysser fingrene for at han iallefall får kommet litt til hektene igjen først.

Som om ikke han har slitt nok de siste dagene så ramlet han også ut av sengen og knakk hjørnet av den ene fortannen. Akk.

Idag snekrer mali-mo mannen lister på vaskerommet, de to gullungene  leker akkurat nå på lillebrorrommet mens jeg sitter i pysjen (fremdeles, ja!) med kaffikoppen og softer foran bloggen. En god lørdag!

18 oktober 2011

søndag: oppdatert, igjen


I halvannen uke nå har basillene herjet grundig i mali-mo familien. Idag er alle endelig feberfri, penicillinen virker og snilleste mali-momannen har latt meg få to sovemorgener på rad etter en uke med nattevåk. Vi er altså ved godt mot, klar for en ny uke. Jeg har naturlig nok ikke masse hjemlige interiørnyskapninger å vise dere, så det blir isteden et halvrotete søndagskjøkken og litt virkelighetsblogging med de tre beste i verden ;) Akkurat nå står rundstykkedeigen her og hever seg, hjemmelaget blomkålsuppe putrer i pannen og vi har planlagt Disneyfilmkveld med popcorn foran tv-en. Ønsker dere alle en flott søndagskveld!

...og en liten oppdatering mandag 17. oktober:
Huff, det er visst ikke lurt å senke skuldrene for tidlig. Etter en natt på legevakten ser det ut til at lillebroren nå har fått falsk krupp, og han er skikkelig dårlig stakkars liten. Vi har fått åpen innleggelse på sykehus, men er foreløbig hjemme. Blir kjempeglad hvis noen av dere har noen gode krupp-råd! Jeg gleder meg ikke spesielt til natten kjenner jeg. Stakkars lile vennen.

..og tirsdag 18. oktober:
Vi har tilbragt natten i dyne foran vinduet ;) Det vrker som om det går litt bedre med han nå, heldigvis. Etter å ha fått adrenalin inhalasjoner og en sprøyte kortison første natten (virket bra), klarte vi oss uten i natt. Tusen, tusen takk for at dere deler gode råd og erfararinger.For noen knallgreie jenter dere er!! Det er jo så fælt når de blir så syke, og da er det veldig godt å høre fra andre at det går bra tilslutt. Nå satser vi på bedring utover dagen!

05 oktober 2011

skogstur

Nå mens jeg er i mammapermisjon prøver jeg å ha minst en dag i uken hvor lillemalien er hjemme fra barnehagen og hvor vi gjør noe kjekt sammen vi tre. Dette er jo siste året hennes i barnehagen før hun begynner på skolen neste høst (hvor ble tiden av?) så det gjelder å bruke dagene mens hun ennå kan ta fri litt.

For en stund siden var i på skogstur, i skikkelig ruskevær. Til tross for litt vind og noen skikkelige skurer med pøsregn, så ble det en kjempefin tur. Med ordentlige klær som tåler vær, god niste og litt ekstra kose-godt på lur, så spiller egentlig ikke været så stor rolle ;) Dette fine tur- og lekeområdet finner dere som bor i Bergensområdet på Arboretet. I ukedagene er her stort sett veldig lite folk, spesielt hvis ikke været er så bra, så det er et godt tips til andre som har fri på dagtid ;)

Tusen takk for alle innspill på flisevalget i gangen vår! Vi har ennå ikke klart å bestemme oss, og bare sånn for å komplisere det ytterligere har jeg funnet et alternativ til. Tror nesten jeg må lage et innlegg og vise dere? Idag står rydding av det nesten ferdige vaskerommet på planen her hjemme. Litt mer jobb, så er det klart til bruk! Jippi! Flinke mali-mo mannen! Og til dere som lurer; jepp, tørketrommelen har flyttet ut fra stuen! ;) Ønsker alle sammen en flott onsdag!