21 april 2012

g u l l g u t tHavregryn og yoghurt...yummi ;) Og all mat smaker selvsagt best når man kan smøre den utover ansiktet selv, eller?


Som dere ser på bildene her har lillebror blitt stor gutt, og en skikkelig skøyer, full av leven, fart og latter.  gullgutten vår   Her ser dere noen bilder av lillemalien da hun "spiste selv", på omtrent samme alder. Ligner de litt, eller hva synes dere?

Hos oss blir det en rolig helg uten andre planer enn familiekos og avslapping, tiltross for at halvferdigprosjektene  i huset nærmest står i kø ;) Akkurat nå sitter lillemalien på kjøkkenet innsmurt i fingermaling, lillebror sover ute i vognen og jeg går og tripper og venter på å bli tante når som helst. For en gangs skyld har jeg med meg mobilen overalt, klar for babynyheter. Jeg holder på med en liten babystrikkegave til ungenes nye lille fetter og er nesten ferdig. Ikke verst, for jeg er absolutt ikke noen racerstrikker, jeg har flere strikkeplagg til lillebror som han rakk å vokse ut av før de ble ferdige ;)

God helg til dere alle sammen!

(PS: har fremdeles problemer med å legge igjen kommentarer hos mange av dere, orbekreftelsesboksen mangler for de av dere som har det. Aner ikke hvorfor. Så savner du en hilsen fra meg, kan det være grunnen!).


16 april 2012

nygammel kommode
Her ser dere maskeringstapen, litt av en jobb å klistre på alt, men da gikk jo malingen lett etterpå. Som dere ser målte jeg opp og laget streker med blyant først, for å få det beint. Deretter tre strøk med en liten skumrulle med nestensvart maling, og så av med tapen igjen. Da jeg dro av tapen fulgte også litt av gråmalingen med, men det får vi rett og slett skrive av på gamle møblers sjarm-konto. Og ser dere nyetrappen?


Nå når den nye gangen er (nesten) ferdig, trenger vi selvsagt litt møbler her. Oppbevaring-oppbevaring-oppbevaring, er langt på vei løsningen til en hverdag uten med litt mindre rot, iallefall her hos oss. Men nye møbler koster jo penger, og ikke er det bestandig så lett å finne det jeg liker innenfor et akseptabelt budsjett heller, så da gjorde jeg som jeg pleier, pusset opp noe gammelt vi hadde fra før.

Denne kommoden var opprinnelig en sånn gammeldags mørkebrun trekommode, slike det finnes i haugevis av på finn.no og som ofte er tilsalgs på loppemarkeder. Den manglet et av håndtakene på skuffene og var i tillegg blitt ganske stygg i lakken/ beisen, etter flere års oppbevaring i en langt fra tett låve. Klar for en make-over!

Jeg vasket den med salmiakk og pusset lett over. Deretter et strøk heftgrunn og tre strøk gråmaling, (hjemmeblandet farge av diverse rester). Etter at sjakkmønsteret kom på satte jeg den inn med bivoks for å få en matt overflate som er lett å holde ren. Lurt å være praktisk i en gjennomgangsgang med små sølete fingre som stadig er på farten. Håndtakene har vi kjøpt hos Molo a/s, et kjempefint sted for oss med gamle hus. De har dessuten nettbutikk (litt gratisreklame her!). Syns den ble fin, jeg. Også rommer den haugevis av sånt rot som alltid finnes i en gang! Oppå står blant annet den fineste Hagedornhagensommerfuglen, bildet jeg fikk i posten av søteste Sessan. Tusen takk, du er en skatt! God mandag til dere!09 april 2012

påskeeggPåske = egg, hos oss også. Minieggene er påskefrokostdessert...sjokolade ;)


Frokostene våre den siste uken har inneholdt rikelig med egg i forskjellige varianter, noen svært fargerike malt av en ivrig og kreativ femåring, og noen farget på ulike måter. De brune over her laget vi med løk (som jeg ikke hadde tålmodighet til å koke lenge nok = brune egg, ikke påskegule...), og de rosa er laget med konditorfarge i kokevannet. Rødbeter fungerte ikke spesielt bra, men jeg tror det muligens skyldes at man skal bruke ferske rødbeter og ikke de syltede rødbetene vi helte opp i eggevannet ;)

Påskeferien er slutt, tomme godteegg og pynt lagt unna for i år, skisko og turutstyr pakket ned og imorgen er det barnehage for store-lillemalien, jobb for mannen, og kose-oss-hjemme-hverdag for lillebror og meg. Jeg har planer om å få gjort unna masse småplukk i uken som kommer, slike kjedelige nødvendige ting som bestandig blir utsatt og utsatt; male ferdig listene i stuen, rydde bort altfor små barneklær og fikse litt i garderobeskapene. Satser på at lillebror fortsetter med lange formiddagslurer i vognen ;) God ny uke til dere alle sammen!


08 april 2012

fremgang

Det siste bildet av den gamle trappen ser dere over her, og over der igjen ser dere gangen vår etter at trappen var tatt bort. Merkelig hvor god plass det ble- nesten så vi vurderte å fortsette å bruke stige ;) Den nye trappen er på plass nå, men litt listing og ettermontering gjenstår fremdeles.


Her kommer noen oppdateringsbilder fra arbeidet her hjemme, heldigvis er vi nå kommet litt lenger enn det disse bildene viser. Som dere ser er den nye døren på plass, og vi er fornøyde både med fargen og størrelsen. En fin blågrå farge og jeg syns den passet fint til flisene også. Det er jo ikke alltid like lett når man sitter der med ørsmå fargeprøver og skal bestemme seg, så det var deilig å se at de fungerte sammen. 

De tre øverste bildene er fra gangen vår, mens på bildet under ser dere veggene i midtstuen iferd med å bli malt eller sparklingen. Som dere ser maler jeg rett på sponplatene, det har jeg også gjort på kjøkkenet. Riktignok må det endel strøk til, og man må være nøye på sparkling, men jeg synes overflaten blir veldig fin også slipper vi å sette opp tapet da. De fine gulvlistene lager flinke-mannen selv, de er satt sammen av tre ulike lister og vi har dem i gangen også.

Forrige helg hadde jeg knallkjekt besøk her hjemme av to herlige jenter. Skjønneste Solveig & Ann Helen sjarmerte rett og slett både lillebror og meg i senk, og jeg er veldig spent på å se bildene de tok her hjemme. En liten sniktitt ser dere her. Håper dere alle har en flott påskehelg!


05 april 2012

utevafler


Kaninørevarmere er tingen!


Når huset innvendig er fullstendig nede for telling i byggekaoset, flytter vi likegodt vaffelkosen ut i hagen. Ikke så mye ryddigere her ute som dere ser, men kose oss gjør vi likevel. I bakgrunnen ser dere den gamle trappen vår ligge i en haug sammen med den gamle utgangsdøren. Begge deler er nå skiftet ut. Jippi!

Etter en datapause er jeg tilbake igjen på nett med kameraet og i tiden fremover kommer nok blogginnleggene herfra på løpende bånd, jeg har jo mye å vise dere! God påskehelg til dere alle sammen!

PS:HJELP! Er det noen av dere som vet hvorfor jeg ikke får opp godkjenningsvinduet i kommentarfeltet på endel blogger? Jeg får altså ikke trykket "publiser" på kommentarer hos mange av dere, og da får jeg jo ikke kommentert. Noen som vet?