29 februar 2008

God helg!Måtte bare vise et bilde av denne nydelige blomsten som jeg kjøpte for den latterlig lave prisen 39,90 eller noe sånt på Plantasjen. Deilig vårstemning spredte seg umiddelbart i stuen her. Mmmmm, snart er det atter sol og sommer. Herlig!
Må samtidig vise et bilde av en av favorittkoppene mine. Denne fikk(!!) jeg på et loppemarked ifjor, fordi hun som skulle selge den oppdaget et lite hakk i kanten. Nå har den fått pynte-plass i kjøkken hyllen. Det er en Porsgrund kopp og jeg tror mønsteret heter blå blomst eller blå rose.
Mine helgeplaner er lagt; bunad og atter bunad hehe. Tusen takk for alle positive og oppmuntrende kommentarer her i bloggen min ;) Ønsker dere alle sammen en riktig god helg.

27 februar 2008

Bunad

En av mine nieser skal konfirmeres til våren, og selvsagt tilbød jeg meg å hjelpe å sy til bunaden.


Dumme, dumme meg. Bringeduk, belte og fangband til Hardangerbunad skal det bli. Bare det blir ferdig.

...det er bare det at akkurat det tar litt tid. Spesielt når jeg holder på med altfor mange ulike prosjekter på en gang- Tiden strekker ikke helt til til alt jeg vil. Og allerede er vi kommet langt uti februar og konfirmasjonen er i mai.Familien som skal motta bunadsømmen spurte meg forleden hvordan det gikk med syingen. Joda, kjempeflott, det går fremover, sa jeg og smilte uskyldsrent. Tror det hadde blitt litt krisestemning dersom jeg hadde fortalt hvor mye arbeid som egentlig gjenstår. Men hvis jeg legger inn et ekstra gir nå, så blir jeg nok ferdig...som om jeg har noe valg?!Ser for meg en solfyllt maidag med hele slekten samlet og konfirmanten oppe ved alteret i kirken ikledd sin halvferdige bunad. Presten snur seg mot henne og sagt med høy og kirkelig stemme; " Og hvem eeer det da som er ansvaaaarlig for at dette vesle baaarnet ståååår her i all sin manglende bunadsprakt?" Når min lille niese da peker på meg så synker jeg sammen på kirkebenken etterhvert som alle snur seg og ser på meg med sine sinte blikk og mumler høyt og indignert med iskalde, rasende stemmer om onde og dårlige tanter som svikter sine snille små nieser på en sånn skammelig måte. Huff. Hehe. Tror samvittigheten har begynt å tynge meg alvorlig nå så det er vel best jeg syr istedenfor å blogge! Legger samtidig inn en mental memo om å aldri være så full av manglende selvinnsikt at jeg sier ja til sånne oppdrag i fremtiden.

25 februar 2008

Min første uke i Blogglandia

Jeg feirer min første uke i Blogglandia. Vil si tusen takk til dere som har vært inne og kikket i bloggen min og lagt igjen sånne hyggelige kommentarer. Ordentlig kjekt å være ny i her også få så masse positiv respons!


En bukett roser fra meg til dere! Tusen takk!

23 februar 2008

Nytt sy-prosjekt

Da jeg kjøpte stoff til leketeltet (se over) så kjøpte jeg jo like godt litt ekstra...for det kan jo alltid komme godt med. Det er visst en (u)vane jeg har lagt meg til hver gang noe skal sys, og resultatet er at jeg nå etterhvert har en stor haug med små reste-biter liggende.Nå tenkte jeg å gå igang med å få brukt disse restene til et lite prinsesse-prosjekt (og dermed få frigjort hylleplass til nye rester hehe).
Jeg kjøpte sengehimmel på IKEA for en tid tilbake og syns igrunn den var fin som den var, men hva er vel et prinsesserom uten litt ekstra stash?

Så etter litt grubling fant jeg ut at en liten prinsesse-pyntekant på sengehimmelen, sydd av restestoffet kanskje kunne bli fint. Kastet meg over symaskinen og sydde opp noen trekanter som jeg tenker å få festet til sengehimmelen på et vis.

Vet ikke helt hvorden jeg skal få det til ennå, men tenker kanskje å sy trekantene på et bånd og knyte dem på..? Tenker at de må jo henge jevnt rundt hele kanten men finner nok en løsning.


Men jeg hadde jo fremdeles masse stoff liggende og fant ut at et lite prinsesse-lappeteppe sikkert hadde vært både pent å se på og hyggelig å sy...
Noen ganger er det kort fra ide til handling hos meg (selv om mengden halvferdige, for ikke å si såvidt påbegynte prosjekter er stadig økende..) og denne gangen kastet jeg meg over lappene med liv og lyst.
Selvsagt kunne jeg ikke være smart nok til å velge et pent maskinsydd teppe. Neida. Inspirert av en barndom med litt for mye lesing i "Huset på prærien" og lignende bøker, fant jeg ut at et håndsydd amerikansk quilteteppe sikkert hadde vært kjempepent for datteren min! Ruset av mine drømmer om meg selv i hovedrollen som den gode mor på prærien, med lykkelig barn som sover søtt inntullet i sitt vakre lappeteppe, kastet jeg meg over prosjektet med friskt mot.
Vel. Vel. Vel.
Behøver jeg å si at drømmer ikke alltid beholder stjerneglansen når man forsøker å overføre dem til virkeligheten?I ettertid ser jeg at disse lappeteppene kanskje ikke ble sydd av utearbeidende mødre med 100 jern i ilden. Og at teppet heller ikke ble ferdig den første uken. Eller måneden.Adskillige sene kveldstimer senere innser jeg at gullungen kanskje kan få teppet til konfirmasjonen. Eventuelt til bryllupet.
Men det blir jo fint? Et skikkelig prinsesseteppe syns jeg. Hvis det noengang blir ferdig. Trøsten får være at jeg ser at flere av medbloggerne her i Blogglandia har pågående teppeprosjekter de også.
I mellomtiden koser jeg meg med å sy og lar resten av alle de tingene jeg egentlig burde gjort seile sin egen sjø (hvem trenger forresten egentlig nyvaskede gulv hver helg?)Så aktivitetene for helgen min er i boks og jeg ønsker dere alle en riktig GOD HELG og lykke til med alle små og store prosjekter!

18 februar 2008

Rommet til den lille prinsessen.

Hei!

Jeg starter "bloggingen" min med å vise det siste opppussingsprosjektet her hos oss. Den lille prinsessen vår har nettopp blitt 1 år og har fått sitt eget rom.Det er ikke så mange kvadratmeter, men da gjelder det å utnytte den plassen som er best mulig hehe, og jeg syns nå egentlig at det begynner å bli bra;)Her er bilde av bokhylleprosjektet mitt. Har faktisk snekret og malt den selv (litt stolt hehe). Kjøpte lister på Byggmakker og satte igang (veldig optimistisk som vanlig). Det viser seg at det nok er en fordel å være helt nøyaktig, så min hylle ble nok litt skjeiv, men bøkene står nå der iallfall. Gir uansett en deilig følelse å tenke ut et prosjekt og få det til syns jeg :)

Malte den med lys rosa siden resten av rommet hennes er hvitt, og så gned jeg hyllen inn med antikkvoks etterpå slik at den ser litt slitt ut. Skal finne noen bilder seinere som viser det litt bedre.Et annet prosjekt var å sy leketelt. Hadde sett noen lignende tilsalgs i forskjellige butikker, men hadde lyst å prøve å lage et selv. Tror nok jeg er bedre på søm enn snekring hehe, så dette gikk jo relativt greit selv om det tok litt tid.

Gullungen storkoser seg med å leke her inne så da er jo mor strålende fornøyd!


Disse gamle emaljekrukkene stod i huset her da vi flyttet inn. Syns de er kjempesøte! Tenkte at veslejenten kunne bruke dem til fargeblyanter og sånt når hun blir litt større.


De er litt rustet nedi, men det går det kanskje an å få bort? Bare kom med tips hvis noen vet noe om hvordan! Er litt redd for at emaljen skal bli ødelagt, men der hvor rusten er ser det ut til at emaljen har forsvunnet..

Taklampen var jeg så heldig å finne på salg på Living. Litt stilig med krystaller i taket samtidig som denne ikke er sånn altfor yndig da. Er ltt redd for å lage et altfor "søtsuppe-rom", samtidig så er hun jo jente da og det er litt vanskelig for en fersk mor med interiør-dilla å begrense seg....hehe.Englebilde over sengen er litt koselig syns jeg. Hadde det samme motivet over sengen da jeg var liten husker jeg, men dette er et postkort som jeg har satt inn i en gammel ramme funnet på Fretex.Denne nattlampen kjøpte jeg på nettet. Husker babar figurene fra min egen barndom og syns det er artig at de har dukket opp igjen. Lampen gir akkurat passelig mye lys når jeg skal inn til vesla som står i sengen klokken tre om natten og roper mammaaaaaa...
Dette var det jeg hadde å vise denne gangen!