29 juni 2009

h j e r t e s k o


.
.

.
Disse kloggene brukte jeg selv da jeg var liten, og jeg har også blogget om dem før. Nå er de vinduspynt på dagtid, og racerklogger for lillemalien etter barnehagetid. Klikketi-klakk...i full galopp rundt hele huset med tresåler. Gjett om det høres! Klart at knallrøde sko med hjerter på er perfekt for en toåring...kanskje er dette det nærmeste en kan komme lykkesko?
.
Kloggene passer perfekt sammen med den fine Dalahesten jeg har fått av Tove som har den flotte bloggen Lykke og Lykkeliten. Hun har også denne nettbutikken, som absolutt er vel verd et besøk. Ser dere forresten litt nærmere på Pelargoniene i vinduet...to har overvintret fra ifjor...og den tredje...en avlegger! Juhuu, jeg har grønne fingre!!?
.

.

.

25 juni 2009

Sommermat

.


Mali-mo bloggen ser ut til å ha tatt et lite sideskjær fra interiør- til landbruksblogg. Idag ser dere bilder av dagens middag i mali-mo heimen; fersk makrell på grillen og kokte nypoteter. Sammen med agurksalat og en diger jordbærbløtekake ble dette en liten feiring av at det er sol og sommer og snart ferie og at livet er godt å leve.
.
De siste par dagene har nemlig vært litt strevsomme, jeg har vært utredet for svangerskapsforgiftning og er sykemeldt. Heldigvis viser det seg å ikke være så alvorlig, men sånt er jo alltid litt skummelt. Dagene fremover blir derfor av det rolige slaget. Håper dere alle sammen koser dere i sommeren...og så er jeg forhåpentlig snart tilbake med et innlegg som handler litt mindre om landbruksprodukter og litt mer om interiør. Hihi. ;)

22 juni 2009

MataukVi forbereder oss på at min inntekt blir på 80% av det normale det neste året, samtidig som mitt behov for innkjøp av prikkete kopper, noanoa-kjoler og søte ting til små jenter ser ut til å øke. Lillemalien tar sin del av ansvaret for økonomien og planter potet. Ja, potet, ikke poteter. Dette ekseplaret dukket hun frem med fra kjøleskapet (bør jeg ta dette til meg og rydde oftere i grønnsakskuffen tro?). Men hvor har hun fått ideen fra? JEG har da vitterlig aldri satt henne inn i landbrukets finesser? Uansett, en enslig pote får derfor plass i urtebedet vårt i sinkbaljen. Her skal den få vokse i sommer, og forhåpentligvis lage massevis av småpoteter og sikre oss matauk til vinteren.
.
Ha en flott mandag alle sammen!

18 juni 2009

yoohooo.

.


Is og hjemmebakte muffins. Egenhendig dekorert av lillemalien, 2 1/2 og selverklært kakeelsker. Mye farger, mye smak, mye glede og en fin sånn helt-vanlig-dag som plutselig fikk litt fest drysset over seg.
.
Det er litt stille på mali-mo bloggen for tiden, og jeg er kraftig på etterskudd med å svare på kjempekoselige mailer og kommentarer. Beklager det! Jobb i kombinasjon med bekkenløsning krever sin kvinne kjenner jeg, og min nedtelling til ferien er i full gang.
.
Jeg pusler med litt småprosjekter innimellom, så det blir nok både lekestue på hytten og stue her hjemme i løpet av sommeren. Mali-mo mannen er en helt og stiller opp som bare det (takk snillingen). Og så har jeg kjøpt jeg maling til babyrommet!
H a e n f l o t t d a g !

12 juni 2009

Sommerkjolestemning


Dette bildet tok jeg i helgen og jeg synes det er så herlig sommerlig at jeg bare måtte legge det ut her og dele stemningen med dere. Sol, sommer, en lett bris inn den åpne døren på sommerannekset og en litt krøllete men nydelig kjole fra NoaNoa med en passform som skapt for oss med en real kulemage. Den fine lysegrønne trådkurven er fra Frk. Doris.
.
Her har jeg hatt en travel dag. Jobben min idag var organisere og åpne en kunstutstilling med bilder laget av mennesker som har behov for ekstra oppfølging og hjelp i hverdagen. Dette prosjeket har jeg jobbet for få til i lang tid...så når åpningsdagen endelig var her var det både spennende og litt skummelt. Jeg er ikke sånn som stortrives når jeg må snakke og snakke og snakke foran en stor forsamling, men det gikk nå bra. Tror jeg. Veldig koselig med alle de gode tilbakemeldingene og ut fra responsen tror jeg alle var veldig fornøyde med dagen. Det er iallfall jeg! Og nå er det helg igjen, værmeldingen lover knallvær og hytten og annekset venter. Herlig!
.

God helg alle sammen!

09 juni 2009

Lekestuen-igjen


.
Helgen på hytten ble akkurat som jeg hadde håpet på, med masse sol, is-spising, bading for de tøffeste (ikke meg, nei) og litt pusling i lekestuen. Vinduet ser nå ut som et vindu, og har fått glass og kitt. Dette var egentlig to gamle små vinduer, som er gjenbrukt og bygget sammen til et større vindu av min far og mali-mo mannen. Etterhvert får vi nok malt dem også. Veggene, taket og gulvet har vi jo skiftet og malt (se her og her), og nå i helgen fikk vi på noen lister også. Fremdeles gjenstår litt maling, også skal jeg snekre en dør. Og en liten kjøkkenbenk.
.


..
Som dere ser har jeg sydd iskrem til lillemalien, og hun har hatt salgsbod ut gjennom vinduene til alle som har hatt penger nok (eller småstein, som vi andre tenker på dem som). Isene er sydd ut fra mønster i Tildas Landsted, en bok jeg er sikker på at mange av dere har. Jeg har ikke sydd noe Tilda-ting før, men fremover blir det nok både mus og kaniner tror jeg. De to boksene er også fra Tilda-serien. Fargene er så herlig sommerlige, synes jeg. Perfekt for en lekestue!
.

04 juni 2009

SommerkjolerDet er lenge siden jeg har sydd noe særlig nå, men med 17 mai og to konfirmasjoner på programmet så kom syinspirasjonen tilbake. Jeg hadde egentlig tenkt å få klar bunaden til lillemalien til 17 mai, men siden jeg ikke kommer inn i min bunad grunnet magen (middels hval), og mali-mo mannen sin bunad ikke rakk å bli ferdig, så utsatte jeg hennes til neste år. Og da må jeg nok lage to ;)
.Isteden ble det altså to bomullskjoler. Mønsteret er fra Stoff og Stil, og det er noe av stoffet også. Ellers har jeg brukt rester av et Tilda-stoff. På den ene kjolen har jeg brodert litt på forstykket, mens den andre har fått silkeroser. Utrolig koselig å lage noe nusselig og søtt. Og små lillemaliklær blir jo ferdige på null-komma-svisj ;)
...
.
.
.
Magen vokser, og nå er det bare tre mnd til lillemalien blir storemali, og storesøster ;) Tusen takk for alle koselige kommentarer, jeg stikker innom bloggene med ujevne mellomrom. I helgen skal vi ut på hytten, og som vanlig tror jeg på knallvær ;) Håper å komme litt lenger på lekestuen, og kommer tilbake med bilder derfra snart ;)