28 september 2011

flisevalg


Oppussing fører som kjent med seg noen valg og akkurat nå vakler jeg over et av dem. I den en gang inn i fremtiden fine gangen vår har vi tenkt å ha varmekabler og fliser. Helt fra jeg første gang så at man kunne få tak i mønstrede betongfliser var jeg solgt. Det er nå halvannet år siden jeg fikk den første prøven i posten, men uten et gulv kan man som kjent ikke legge fliser, så fliseprøven fra Sverige ligger her ennå. Etterhvert har denne første prøven fått selskap av tre fliser til, for plutselig er det nå flere forhandlere i dette markedet. Med større utvalg og lettere tilgjengelighet ser jeg jo også at populariteten har økt veldig, og jeg er litt redd for at dette blir en sånn motereie som snart sees overalt og som jeg blir fryktelig lei av etter en stund. Samtidig er det jo disse flisene jeg har ønsket meg så lenge, og jeg jo ikke slutte å like dem fordi om de har blitt populære?

Jeg har som dere ser snevret valget inn mellom disse fire og jeg er veldig i tvil. Jeg har lyst på noe som er litt dempet, enkelt og nøytralt, og fremfor alt varig. Foruten flisene blir det brystningspanel/panel/tømmer her, og lys blågrønne vegger over brystningen. Jeg blir veldig glad hvis noen av dere lesere har noen synspunkter! Hvilken er din favoritt? Har noen av dere vurdert slike fliser, og hva tror dere om holdbarhet, sånn trendmessig? Hehe, det er når man i ukesvis sliter med slike verdensproblemer som dette at man virkelig kjenner at man er i mammapermisjon ;) Nå skal regntøy/regntrekk på her, før vi begir oss ut i det herlige Bergenske høstværet. God onsdag!

Tillegg: Her er link til flisene, trykk på navnet så kommer du frem:
Øverst til venstre: Ulfven, til høyre Historiske fliser.no
Nederst tv.Marrakech design, til høyre Historiske fliser.no


26 september 2011

interiør & boligmessen 2011

Begrepet sild i tønne fikk litt nytt innhold. En stund der følte jeg at vi alle gikk i tog rundt på messeområdet. Interiørtoget ;)


Ååååå, kor kjekt! Så masse flott å se på! Så masse kjekke, skjønne, interiørbloggejenter! Så gysla varmt! Så sjarmerende konferansier, så flink fotograf, så spennende samtaler. Så mange fristelser, så mange engasjerte, flinke mennesker, så god frokost (og SÅ deilig kake). Så masse folk!!! Så lang kø utenfor (heldigvis kom jeg jo før køen, til bloggefrokosten, bare ørlite forsein der). Såååå sein kveld (og så trøtt morgen). Så kjekt!

Jeg er rett og slett litt ør. Jeg snakket med så mange koselige folk, hilste på ennå flere og gikk et eller annet sted der rett og slett litt i surr ;) Og hvis du er en av de mange knallkjekke jentene jeg snakket med igår, og savner en liten takk-for-sist melding på bloggen din fra meg idag, så skyldes det rett og slett det. Så jeg tar det her; takk for igår alle dere koselige interiørbloggere, og alle dere greie interiørjenter uten blogg som jeg pratet med også! Legg gjerne igjen en liten hilsen under her, så jeg finner deg igjen!

22 september 2011

blakkenHer hos oss er vi stadig midt i det uunngåelige oppussingsrotet. Tørketrommelen står fremdeles i stuen, kjøkkenskapene vi skal ha på vaskerommet står som en moderne-kunst-skulptur i midtstuen og snekkeren lar også vente på seg. Heldigvis er vi så vant til oppussingsrot nå, at vi bare flytter litt på kaoset når ungene trenger mer plass til å leke og heller ikke stusser et øyeblikk på å invitere til lunsjbesøk mellom kartonger og klesstabler ;) Det blir nok bra her tilslutt, men enn så lenge må vi jo kose oss i rotet også.

Denne nydelige trehesten har flyttet inn på lillebrorens rom, en gave fra snille lillebrorfarmoren. Jeg fikk rett og slett helt hjertebank da jeg fikk se den, en ordentlig fola blakken. Er den ikke utrolig fin?  Det at den er gammel og har vært leketøy i familien tidligere gjør den jo bare enda mer koselig å ha her. Vi er så heldige at vi har fått overta og arve gamle fine ting både fra min og mannens familie, og det setter jeg veldig stor pris på.

Gutterommet er stort sett klart for en liten lillebror nå, og vi leker litt her inne nesten hver dag. Han har allerede blitt en mester i å dra ting ned fra bokhyllen (jada, den er festet godt fast i veggen bak...man vet jo aldri).

På lørdag skal jeg HIT. Gleder meg! Er det noen av dere som også har tenkt å suge til seg bolig- og interiørinspirasjon denne dagen? Kanskje vi treffes?


14 september 2011

summerfeeling
I vanlig skal-bare-pusse-opp-bittelitt-i-dette-rommet-ånd sprer nå det altfor velkjente oppussingskaoset seg langsomt fra rom til rom. En stol blir flyttet hit, en haug klær fra garderobeskapet som ble flyttet legges dit, gipsplatene kan stå her så lenge, og alle familiens sko setter vi inntil videre her. Og tørketrommelen, hvor skal vi plassere den forresten? Jo, midt i stuen. Selvsagt. Med skjøteledning og det hele. Juu-huu!

Vår forsiktige oppiffing av det midlertidige vaskerommet har så langt ført med seg flytting av en dør, gipsing, ny tapet og nytt gulv. Jajamennsann. Da vi først holdt på med IKEAs kjøkkenplanlegger (et program som kan brukes til mye mer enn kjøkken) laget vi likegodt en plan for gjestebadet nede og en for badet vårt oppe også. Midtstuen står grundig på stedet hvil samtidig som gangen vår stort sett er full av verktøy og rot, siden vi venter på snekkeren. En god grunn altså, til å vise dere bilder fra soverommet med halvoppredde senger ;) Her hjemme fremstår dette rommet som direkte ryddig sammenlignet med resten!

Soverommet vårt er fremdeles i sommermodus. Jeg får litt sommerfølelse av sånne hvite blondegardinkapper, og denne er fra loppemarked. På sengen er det et sengeteppe jeg kjøpte som 17-åring (!), arvede nydelige hvite putetrekk (takk svigermor!) og hvitt sengetøy fra IKEA. Lillebrors fine stjernesengetøy er fra BabyDan, bamsepute fra Lexington. Som vanlig en fin blanding av dyrt og billig her hos oss :) Den fine mini-sengen som vi låner av min bror må snart byttes ut med ordentlig babyseng, siden lillebror har begynt å dra seg opp etter armene, så da blir det vel kanskje litt høstlig fornyelse i resten av rommet også etterhvert. Jeg har lyst til å henge noe opp på veggene, men vet ikke helt hva. Nye gardiner kunne jeg også godt tenkt meg, så litt kvalitetstid med symaskinen står på ønskelisten.

God onsdag alle sammen
og masse, masse takk til alle dere som legger igjen sånne koselige kommentarer! Jeg skulle virkelig ønske tiden strakk til for å besøke alle blogger tilbake, men det gjør den rett og slett ikke.
09 september 2011

god helg!

Her inne hos malien vår har den nye sofaen ført til litt ommøblering. Dukkehusene har fått ny plass og denne gamle kommoden er nå oppbevaring for endel klær. Kommoden kjøpte jeg forøvrig på Fretex som 18-åring, og var et av de første møblene jeg pusset opp helt selv ;) Maileg-kaninen har fått de gamle dukkeklærne jeg hadde på dukkene da jeg var liten. Lillemalien bryr seg ikke om dukker, men kaninene derimot, de lekes det med nesten daglig.

Som noen av dere sikkert legger merke til, har lillebrors sengehimmel flyttet inn hit, Han er jo ingen prinsesse mamma. Sant nok. Dessuten er flere meter fritthengende tyll og en særdeles aktiv liten gutt en dårlig kombinasjon. Lett å vikle seg inn i for små ivrige guttenhender denne tyllen, men desto vanskeligere å vikle seg ut av igjen ;)

Hos oss går vi helgen imøte med et nystøvsuget hus, nyvaskede gulv og rundstykker i ovnen ;) Vi har kost oss hjemme etpar dager denne uken og har fått ryddet de delene av huset som ikke pusses opp ;) Store-lillemalien er nemlig hjemme fra barnehagen fordi hun skal ha en operasjon på mandag, og jeg vil prøve å unngå forkjølelsessmitting nå rett før. Det er jo ikke noe kjempeinngrep hun skal ha, men med full narkose slå jo mine hønemor-instinkter ut i full blomst og jeg gruer meg skikkelig, mens hun foreløbig tar det hele med stor ro. Usj.

Sender en ekstra god helgeklem til alle dere som har kontaktet meg, lagt igjen hilsener og spor i innleggene jeg har skrevet i det siste, både kjente og ukjente. Det er så godt å føle omtanken fra dere, og jeg setter uendelig stor pris på det! Jeg har en liste med mailer å svare på, men svar kommer til dere alle etterhvert! Jeg har nok mere på hjertet og flere tanker jeg vil dele rundt det å miste et barn, så det kommer nok flere innlegg med disse temaene etterhvert. Akkurat nå står imidlertid lillebror, malien og jeg på farten ut døren her, med nistekurven pakket for en liten høsttur til Aboretet, håper solgløttene holder!

En riktig, riktig god helg til alle dere flotte mennesker som er innom bloggen idag! Ta vare på dagen og gi en klem til noen du bryr deg om!

03 september 2011

to år uten- om livet etter

Lilebrors tottelotter en sommerdag for litt siden. Hverdagslykke sammen med et strøk av sårhet over det som kunne vært.

For ikke lenge siden  satt jeg utenfor huset her og kikket utover dalen og vannet. Det var kveld, men lyst ennå, fremdeles litt summerfeeling, varmt. Jeg satt der alene, på en solvarm steinhelle i hagen, i et sånt øyeblikk med bare stillhet og ro. Huset inne noenlunde ryddig, ungene fredelig sovende i sengene sine, ikke så masse som skulle gjøres de neste dagene og der plutselig kjente jeg på en følelse av at livet er godt. Bare det. Livet er godt.

Det er første gang på nesten to år at jeg har hatt et slikt øyeblikk hvor jeg har kjent en følelse av total ubekymret lykke over bare det å være til.  Du vet, en sånn fornemmelse som plutselig kommer uten at man kjenner etter. Det var en følelse av lykke uten at sorgen var med på lasset og kastet skygger inn over gode øyeblikk. Et øyeblikk med glede over selve livet. Slike øyeblikk er gode og viktige. Det betyr ikke at jeg ikke sørger mer. Det betyr ikke at jeg ikke savner henne. Jeg feller fremdeles tårer over at Wilma ikke er her. Over alt vi ikke får oppleve sammen. Over minnene om det som var. Sorgen er ikke ferdig, liksom. Men det var et fint øyeblikk der i hagen.

Tiden etter at vi mistet Wilma har endret meg som menneske gjennom at jeg har lært meg å leve med sorgen. Det er ikke slik at jeg har lært meg å leve livet med dager bare fulle av tårer, tristhet og savn. Jeg vandrer ikke rundt som en dyster hulkinnet utgave av meg selv. Nei, det har blitt godt å leve igjen- jeg lever et godt liv. Og dette livet er Wilma en del av. Hvordan jeg tenker om ting, hvordan jeg føler for ting og hvordan jeg opplever og reagerer på dagliglivets mange små hendelser, alt dette er endret, fordi Wilma var her. Alle disse korte øyeblikkene gjennom en dag, da jeg ser livet. Og kjenner, at bare det, å være sammen, å ha hverandre, er større enn noe. Livet er så skjørt. Plutselig er hele den kjente verdenen en annen, og man tvinges til å bli en annen selv også.

Jeg er stolt av den fine lille jenten min. Takknemmlig fordi jeg fikk kjenne henne inntil hjertet mitt i ni måneder. Lykkelig fordi jeg så godt husker øyeblikkene sammen med henne på sykehuset. Glad fordi jeg tok så mange bilder. Jeg lever med henne inntil hjertet fremdeles. Et godt liv, der Wilma er med. Sårhet, tomhet, men også så mye takknemmlighet, stolthet og glede. Amelie har fanget akkurat disse følelsene i to linjer. Jeg leste dem og tenkte, ja, akkurat sånn er det jo. Lett omskrevet kommer de her;

jeg skulle gitt hva som helst for å slippe,
men jeg ville aldri vært foruten Wilma.

Det er i disse dager to år siden vi mistet vår elskede datter Wilma i svangerskapsuke 37. Jeg kommer til å poste noen innlegg her på bloggen om mine tanker og refleksjoner rundt det å miste et barn. Disse vil være merket to år uten og ligge under etikettene Wilma og sorg. De som har mest lyst til å lese om interiørrealtert stoff kan jo kikke litt i arkivet så lenge- så kommer interiørinnleggene tilbake om en stund ;)