29 februar 2012

anbefaling

Utsikten fra soverommet vårt på morgenen den dagen vi gravla lille Wilma. Blomstene er selvsagt til henne. Ved siden av blomstene utenfor bildet, står den lille kisten med jenten vår i.Ikveld starter en ny dokumentarserie på TV 2. Beretninger om begynnelser er en dokumentar filmet ved Observasjonsposten for gravide ved Ullevål sykehus.

Selv husker jeg veldig godt min tid ved Observasjonsposten for gravide her i Bergen, vi fikk et rom der og var der sammen med vår lille Wilma etter fødselen, så jeg har mange sterke minner derfra. Jeg var også inne på Obs-posten for oppfølging i svangeskapet med lillebror og husker hvor rart det var å komme tilbake igjen.

Serien handler om at livets begynnelse ikke bestandig er enkel, om kompliserte svangerskap, vanskelige valg, om håp, lykke og helt sikkert om sorg også. Den er i seks deler og første del vises på TV 2 ikveld kl 21.40. Anbefales!

27 februar 2012

v å r


Et lite tips er å plante vårløk sammen med stauder som senere vil vokse opp og skjule de visne løkbladene. Da får løkplantene visne i fred, og blir kraftigere og finere for hvert år. Her er det små minipåskeliljer og krokus som vokser sammen med en hosta. Jeg rydder ikke bort fjorårets blader før faren for nattefrost er over, så får heller bedet se ut som en komposthaug så lenge ;)


De siste dagene kjenner jeg at er vårfølelsen er på plass. Herlig! Selv om kalenderen fremdeles bare viser februar, er det små vårtegn overalt ute i hagen vår. Spirer av krokus, tulipaner og påskeliljer i bedet og snøklokker i blomst overalt på plenen. Jeg er selvsagt full av planer for våronna i hagen allerede, og har begynt å planlegge hvilke nye planter jeg har lyst på denne sommeren og etpar prosjekter vi kan sette igang med ;) Vi har jo 7 mål med villnisshage og der er det absolutt plass til både flere planter, trær og busker.

Igår var vi ute i hagen hele degen, vi brant bål av gamle greiner som har blåst ned fra de store trærne i vinter, og fikk ryddet rusket fra vedhogsten (som har blitt altfor liten i år, bør nok ta en økt eller to til med motorsagen ja...). Middagen ble pølser grillet på bål og bålet brant helt til kvelden. Håper vi får mange flere slike søndager fremover!

Veldig koselig at så mange av dere likte flisene vi har valgt i gangen. Jeg er snart tilbake med bilder av den nye inngangsdøren vår, som endelig er på plass. Der er så deilig at det går litt fremover her hjemme og selv om det er masse arbeid som gjenstår ennå, så begynner jeg liksom å få en følelse av hvordan gangen blir når den er ferdig. Skal love dere at det kjennes litt godt etter en veldig lang renoveringsprosess!!23 februar 2012

betongfliser

Ser de ikke allerede ut som om de har ligget her bestandig? Det er ganske stort fargespill i flisene, det er faktisk knapt to som er like, og jeg synes at det bidrar veldig til at gulvet føles unikt og "ekte".I gangen begynner endelig betongflisene å komme på plass, etter flere års planlegging! En litt pirkete jobb mener mali-mo mannen, men det blir heldigvis akkurat sånn vi hadde sett det for oss (og det er jo ikke bestandig at det er tilfelle da...). Som dere ser er de ikke fuget ennå, men to lag med impregnering er kommet på, og da tåler de å gås på uten å bli flekkete. Imorgen kommer også snekkeren og legger opp ny takbjelke (til den nye trappen, jippi), så da kan resten av gulvet også flislegges etterhvert. Jeg spår mange seine kvelder med jobb for mali-mo mannen etter ordinær arbeidstid i neste uke ;) 

Betongfliser, eller historiske fliser som de jo også kalles, er blitt ganske populært, og til dere som vurderer å legge slike fliser selv, så kommer jeg til å lage et eget innlegg om fremgangsmåten basert på våre erfaringer, litt seinere. For dem som lurer kan jeg legge til at flisene våre er kjøpt fra Sverige, og firmaet heter Marrakech design.
 


16 februar 2012

skoleplansjer


Tre små gamle skoleplansjer pynter opp på kjøkkenbenken mens de venter på glass og rammer. Skapene skal få nye knotter også, kjekt med litt vårfornyelser på kjøkkenet og det er ikke bestandig så mye som skal til heller når en kjenner for litt forandringer ;) Det har blitt litt masse "pynt" her inne på kjøkkenet etter min smak nå, så jeg får ta en liten ryddeøkt på hyllene her før noe mer kommer opp. Liker det jo best litt "tomt" og åpent og med luft rundt meg jeg vet dere.

Med sykdom i hus får imidlertid kjøkkenrydding vente. De siste dagene har vi ligget utslåtte her i tur og orden hele gjengen. Lillebroren med en ny tøff runde falsk krupp har det verst stakkars, håper, håper at han får en rolig natt nå og er i bedre form imorgen. Må være så ærlig og si at jeg ikke hadde sagt nei takk til en god natts søvn nå jeg heller ;) Krysser fingre!

God helg til dere alle sammen!


11 februar 2012

bamsekopper

Bordet har fått på litt prinsessegull her og der, og glitrer som bare det, til stor begeistring for lillemalien. Gullet er sånne løse folie-ark som festes med spesiallim (Panduro) og lakkes etterpå. Lett som bare det. Stolene er fra IKEA.


Her er det ruskevær idag. Planen var å ta med nistemat og unger ut på tur, men når jeg ser været utenfor tror jeg nesten jeg må finne på noe annet. Idag skal nemlig mali-mo mannen begynne å legge flisene i gangen her (jippi) og da tar jeg mer enn gjerne med ungene ut og overlater jeg huset til han.

Det fineste bamsedukkeserviset på bildet her dro snilleste feen-Linda med seg hele veien fra Stavanger. Snille, skjønne Linda. Jeg hadde ønsket meg dette serviset siden jeg så det i Stavanger, men i et anfall av sparsommelighet kjøpte jeg det ikke (du vet sånn; nei...ungene har nok leker...). Selvfølgelig angret jeg som bare det etterpå, og da er det jammen greit å få spesiallevering fra Linda. I tillegg til å være fint, er det veldig solid også, og har så langt tålt en ganske så hardhendt lillebror som tegjest, og det er jo litt greit.

Tusen takk for alle koselige bursdagshilsener! Nå skal frokosten ryddes unna her, og dagen planlegges. Håper at du som er innom også får en flott lørdag!
06 februar 2012

hurra for meg

Rakk akkurat å slenge meg på bordet før selvutløseren knipset. Etter sånn cirka tretti forsøk klarte jeg et bilde med både meg og stolen, der jeg ikke ser fullstendig sprø ut. Ikke lett altså


Å, det er så kjekt å ha bursdag! Det er sikkert mange av dere andre også som kjenner den følelsen av at man ønsker seg så veldig noe som man strengt tatt egentlig ikke har råd til. Sånn er det iallefall for meg. Og da  er det jammen bra å ha bursdag/ kjærestedag/ morsdag og bryllupsdag sånn i løpet av etpar uker. Etter et lite spleiselag mellom min mor, min svigermor og mali-mo mannen/familiebudsjettkontoen ble drømmeEamesen min. O lykke. Valget mellom gyngestol og spisestol var ikke helt lett, men som dere ser valgte jeg den uten meier. Det er liksom litt fremtidstro i det; nå trenger jeg bare fem stoler til rundt bordet her. Jajamennsann.

Egentlig får jeg litt dårlig samvittighet når jeg bruker så mye penger på en strengt tatt litt unødvendig ting som bare er til  meg. Men så er den er jo så fin!Og det kjennes så godt å ha den her, hehe, jeg går bare og ser på den og smiler jeg (nå høres jeg altså fryktelig materalistisk ut her, ja). Men man kan bli glad av en stol! Og det er neimenn ikke dumt på en sluddete, grå mandag! Håper alle dere som er innom får en smilende dag dere også!