28 juni 2012

s o m m e r s t r a n d


Sommerjente på vår faste sommerstrand. På en litt overskyet dag fikk vi nesten stranden for oss selv. Kjolen er fra Chillnorway. Skjellene ble med hjem.


For oss er det ikke ordentlig sommer før vi har vært på Solastranden. Denne tradisjonen startet mali-mo mannen og jeg vår første sommer sammen som kjærestepar. Med studentøkonomi ble det den gang rimelig overnatting i telt underveis og mat laget på primus, noe vi jo nå husker som bare koselig og romantisk. Dengang hadde vi vel både støle rygger og masser av myggbitt synes jeg å huske, når jeg tenker meg ordentlig om.

Tidene endrer seg og vi har oppgradert til hotell. Den gamle kule Mercedesen er byttet ut med en praktisk familiesuv og i baksetet sitter det nå to forventningsfulle unger. Men fremdeles er det minst like koselig å dra hit sammen. Og akkurat like deilig å sette bare sommertær ned  i den nydelige, myke, Solastranden. Sommerstranden vår. Håper dere alle har lange, lyse sommerdager i vente, til å skape de gode sommerminnene sammen med de som betyr noe. Klem fra meg ;)
19 juni 2012

t u s s i


 Tussi- på fregnenesen. De fine rosa gummistøvlene er fra Bisgaard.


Selv om den store sommervarmen glimrer så til de grader med sitt fravær koser vi oss hjemme i hagen, sammen med myggen og diverse annet småkryp. Som dere ser er noen av oss litt ekstra glad i disse små, og denne ble døpt Tussi ;) 

Ved det gamle eldhuset vårt vokser ulike stauder (storkenebb, lammeøre, salvie og akeleier), to ulike sorter klematis (alpina og montana), samt en nydelig lys rosa klatrerose (New Dawn). Denne siste dekker plenen med dalende roseblader litt seinere på sommeren. Nydelig! Jeg laget dette bedet og plantet her for fire eller fem år siden, og nå begynner plantene å bli så store at de virkelig er flotte. De får ikke spesielt mye stell, litt kugjødselkompost og fullgjødsel, og ellers en dusj hjemmelaget lusebrygg iblant for å holde bladlusen på rosene sånn noenlunde i sjakk.

Tusen takk for alle gode ord og oppmuntrende hilsener her inne etter det forrige innlegget mitt- dere må være verdens beste blogglesere! Jeg setter så stor pris på omtanken og sender en stor sommerklem til dere alle sammen!
13 juni 2012

babymage Som dere ser er neglelakken innkjøpt og tatt i bruk, og denne genseren ble erstatning for hjerteblusen jeg har ønsket meg hele våren (den var selvsagt utsolgt- rosa line of Oslo bluse med hjerter ønskes!!). Dere ser nok også at frisøren ikke har fått besøk ennå , kjenner meg igrunnen som dronningen av ettervekst på disse bildene. Små ting sammenlignet med mye annet, men kanskje er det iblant sånn at det er de små gledene som sprer veldig viktige smil i hverdagen.Her hos oss blir det stort sett hjemmesommer i år. Rolige dager uten for mye på programmet, litt pusling i huset her hjemme, noen små hageprosjekter og en og annen spontan helgetur.

Vår bittelillesøster er nemlig bare drøye syv uker unna, og vi teller uker og dager, krysser fingre og tær og bare håper. Så veldig. At det skal gå bra. Det blir nemlig ikke lettere, iallefall ikke for meg. 

Gjennom tapet av Wilma har disse hårfine grensene som bestandig finnes der, mellom livet og døden, blitt så nære og så virkelige at de ikke lar seg skyve bak i bevisstheten. Vi vet det jo egentlig, alle sammen. Det er ikke alltid det går bra. Men det å plutselig befinne seg midt i kaoset, sorgen, tomrommet, og så lære seg å leve videre etterpå, det gjør noe med den troen og tilliten til livet som jeg opplevde i svangerskapet med storemalien. Derfor er det ikke noe enklere å være gravid igjen og kjenne på akkurat det, med hele meg, hele tiden. Det finnes ingen garantier. Bare håp.


♥ Så derfor håper vi alt vi kan, håper og håper ♥  . 
07 juni 2012

prioriteringerIkke vanskelig å prioritere disse to ;) Unger i full fart og racerbilder ute av fokus ;)


Juni, nesten ferietid, og for min del dette året: endelig feriepengetid. Siden desember har jeg skrudd forbruket ned. Kraftig ned. Ikke at vi har levd et liv i sus&dus&luksus tidligere altså.

Utfordringen: ulønnet mammapermisjon, med kun 20% jobb og ditto lønn.

Oppskriften: Kun hjemmelaget (og veldig sunn!) mat. Ukemenyer. Planlagte (og disiplinerte) turer på matbutikken. Billigmatbutikken only. Null innkjøp av interiør, blader, klær, sko og andre morosaker til oss voksne. Ungene har fått det de virkelig trengte selvsagt, og endel av dette kjøpte jeg på salg før permisjonen startet (som utedresser, regntøy osv). Omprioriteringer i faste utgifter, så langt det har latt seg gjøre.

Belønningen: Rolige morgener der ungene får sove til de våkner selv. Null stress. Null dårlig samvittighet.  Et ganske strøkent hus og kvelder uten husarbeid. Fridag for Storemalien fra barnehagen når det er ekstra fint vær. Eller når hun rett og slett har lyst til å være hjemme. Lillebror+mammatid. Bare vi to sammen når Storemalien er fulgt til barnehagen, sånn litt utpå dagen. Lange formiddager med god tid. Det å få være der når lillebroren klarer å beskrive sine opplevelser gjennom et helt nytt ord. Få være med når han klarer alle deførste-gangene. Få lov å være der sammen med han, forklare verden for han, dele opplevelsene med han. Ingen shopping i verden kan måle seg med det!

Men nå er det altså feriepengetid. Endelig får jeg ny neglelakk. Og en bluse (vær så snill å ikke vær utsolgt da, rosa-hjerte-drømmen min...). En tur til frisøren blir det også. Og jammen kommer jeg til å glede meg så utrolig mye mer over disse tingene enn jeg ville gjort for bare et halvår siden! Anbefales! 


(ja, jeg vet at jeg er heldig og at dette ikke er gjennomførbart for alle. Jeg trodde ikke egentlig at det kom til å gå rundt for oss heller. Men jammen klarer man mye når man vil!)

02 juni 2012

h y l l i sDen gamle murveggen fant vi bak den løse pussen, og den skal få nye fuger...etterhvert ;) Ingen bloggepen Kitchen Aid her som dere ser, men husmor Kenwood som gjør jobben sin. En Kitchen Aid blender derimot- den får gjerne flytte inn (litt tidlig å komme med julegaveønsker til nissen?)


Hyllis fra våre faste møbelleverandør IKEA kom på plass her i huset for en stund siden.. Jeg syns den passet bra inn her, med en børstet overflate i stål som matcher komfyren og knottene på kjøkkenet. At den i tillegg dekker hullet i pipeløpet hvor den gamle ovnen etterhvert skal stå er også et absolutt pluss. Selv om denne åpningen jo er dekket av en pappplate, så er det altså en lillebror med ivrige fingre som har funnet ut at sot er skikkelig gøy å leke med. Hyllen er altså ikke bare fin men veldig praktisk også!

Det nydelige Belle & Boo kortet som står øverst i hyllen fikk jeg fra fineste Monja for leeenge siden, men jeg har ennå ikke somlet meg til å få det inn i en ramme. På to-do listen! Belle& Boo har utrolig masse flott, jeg har en lang ønskeliste i hodet med ting jeg gjerne ville handlet derfra. Er det noen av dere som kjenner til norske forhandlere kanskje? Tips meg gjerne!!!

Idag pakker vi oss i bilen og drar på hytten til imorgen. Solen skinner, og selv om ikke temperaturene er så veldig sommerlige blir det fint med litt rolig-tid. Pålsegrilling på bål, myggstikk og bølgeskvulp fra sjøen. Herlig! God helg til dere alle sammen!