27 mars 2009

God disse på en dårlig dag

For en litt småsyk jente kan en dårlig dag trylles om til å romme en ordentlig lykkelig stund ved hjelp av en disse, en ordentlig prinsessekjole, og stoooor fart. Jammen har denne dissen på kjøkkenet vært god å ha de siste dagene!
.
Her hos oss ser vi frem til en rolig helg uten spesielle planer...for en gangs skyld ;) Blir været bra tar vi en tur på hytten og annekset som snart skal tas i bruk. Jeg har nemlig brukt vinteren godt, som en annen hamster har jeg sanket nyttige ting jeg trenger både her og der, og på loftet har det nå samlet seg flere blytunge kasser med ting jeg MÅ ha ut i annekset. Skal bli spennende å se om jeg får plass til alt!
.
Ønsker dere alle en flott helg!

23 mars 2009

HestehovÅrets første hestehov fant jeg idag på en rusletur rundt hagen. Nå er det alvor: våren er her!!!! Hurra!
.
Det er litt travelt hos oss for tiden, vi har fulle jobbeuker og en lillemali som fremdeles hangler og skrangler med øreverken sin stakkars, så vi strekker oss i alle retninger for å få gjort det vi må...og da blir det mindre tid i Blogglandia. Oppussingen må klare seg selv og resten av huset bærer også preg av å være nedprioritert ;) I helgen hadde vi familiebesøk med noen nifse hybelulver i krokene og leverpostei på det meste av møbler. Hihi. Heimen er med andre ord ikke bloggbar, så da knipser jeg i hagen istedenfor ;)
.
Ha en flott mandag!

19 mars 2009

Nytt prosjekt


Her ser dere det neste rommet som står for tur i oppussingskøen her hos oss. Dette er den ene av våre to fremtidige stuer, som ligger vegg i vegg ved siden av kjøkkenet. Etter en grundig nedvasking har vi lutet tømmerveggene, i tre omganger for sikkerhets skyld. Den gamle brune fargen var veldig sjarmerende og hytteaktig, men slukte alt lyset i rommet. Taket er jeg litt usikker på, har lurt på å male det hvitt slik at ikke alt her inne blir treverk..hva synes dere? Bildekvaliteten på de to første bildene er elendig, men jeg kan jo ikke akkurat skru tiden tilbake og knipse nye, hehe ;) Veggene ser også veldig flekkete ut, men de oppleves ikke slik i virkeligheten.
.
Gulvet var vannskadet og råttent, og både det og noen av bjelkene, samt et stykke av den ene veggen måtte skiftes. Dette hadde vi en flink snekker til å gjøre for oss, og han la også det nye gulvet, som er det samme som på kjøkkenet. På bildet nederst er gulvet lutet en gang, og fargeforskjellen til gulvlisten er allerede ganske tydelig. Jeg har tenkt å lute gulvet tre ganger, og så skal mali-mo mannen polere ned hvit gulvolje i noen omganger. Tilslutt blir det matt og hvitt og akkurat som silke under føttene... ;) Så om noen uker har vi ordentlig stue (!) og i mellomtiden koser vi oss i den andre midlertidig-stuen som blir et seinere prosjekt...God torsdagskveld...og kom med innspill på taket da!!!

18 mars 2009

Jordbær og krem...


...er en av mine sommerdrømmer. Noen ganger er ikke de røde norske sommerbærene her når jeg trenger dem, og da må jeg ty til den Belgiske utgaven, som smaker litt mindre sol og litt mer gress. Men når jeg mumser sukkerbrød med krem og jordbær og lukker øynene, så er det nesten sommer likevel.

Ha en flott onsdag alle sammen!

15 mars 2009

Kirsebærblomstring


Foreløbig blomstrer det bare inne, men utenfor her står de gamle trærne fulle av knopper, så det blir nok en vakker vårblomstring rundt huset vårt etterhvert. Nå er det så lyst lenge utover ettermiddagen, og idag har vi vært ute i hagen og ryddet og fjernet masse rusk og rask fra vinteren. Motorsagen kom frem og endel trær som har skygget for lys og sol ble ryddet ned. Vips fikk vi ved til vinteren også! Selvsagt har vi lagt noen planer for hva vi har lyst å gjøre utendørs i år, og selvsagt kommer hageprosjektene inn på bloggen her etterhvert! Det vi iallefall skal gjøre er å...

...utvide bedet med roser og busker til å gå langs hele inngangspartiet (bare 4 meter til med bed altså. Jammen glad jeg har oppdaget bark)
...rydde og ordne i den gamle frukthagen. Den overgrodde frukthagen.
...plante noen nye trær, epler og moreller kanskje? Og plante flere bærbusker, solbær og sånne gammeldagse små røde stikkelsbær som jeg husker fra min barndoms somre
...lage en ordentlig gangvei fra parkeringen og ned til huset, slik at jeg slipper å skli sidelengs ned til huset etter en regnbyge
...få plass til bare noen flere klatreroser og klematis
...og en magnolia


Det blir nok litt annet som må gjøres også, vi skulle jo ha skiftet bordkledningen på låven, og vi har også et gammelt og ganske falleferdig lite eldhus som vi har tenkt å restaurere til å bli et koselig gjestehus...sånn etterhvert. Nok å henge fingrene i hos oss!!
.
God søndag alle sammen!

13 mars 2009

Kjøkken i bruk

Mens vi pakket ut skuffeinnredningen til skuffekjøkkenet vårt, hadde lillemalien det gøy med tomemballasjen. Her ser dere hvordan IKEA kan fortsette å spre glede i hverdagen selv etter at alt er pakket opp og ut!

Tusen takk for så mange kjempekoselige kommentarer på kjøkkenet vårt. Vi er veldig fornøyde selv også, hihi, og faktisk så trives vi så godt på kjøkkenet at vi ennå ikke har kommet igang med innredning av en stue... Flere har spurt hvilket kjøkken det er, og det er altså IKEAs Ädel, kun med underskap, mens hyllene over er laget her hjemme av vår kjempeflinke snekker. Benkeplaten har jeg skrevet om i et tidligere innlegg (se her) , og gulvet er et nytt furugulv som vi har behandlet på samme måte som benkeplaten. Blandebatteriet er fra Tapwell. Og til dere som har spurt: JAAAA! Smeg-kjøleskapet lever opp til alle mine forventninger...og litt til. Hihi. Det er jo så fint å se på..at jeg hadde nok vært like begeistret uansett om det ikke holdt maten kald en gang (men det GJØR det altså!!).


Ønsker dere alle sammen en kjempeflott helg!
08 mars 2009

Kjøkken i bilderHer kommer endelig noen utsnitt fra kjøkkenet vårt, som nå er så godt som ferdig. Iallfall så blir det nok ikke mer ferdig enn dette på lenge! Men planene er klare til fritiden tynger og arbeidslysten kommer tilbake; sy liftgardiner i lin til vinduene, snekre en kjøkkenhylle til lillemaliavdelingen, og så må muren få nye fuger før denne gamle ovnen skal på plass...når den blir ferdig...forhåpentlivis før vinteren!
.
Smeg kjøleskapet er prikken over i`en syns jeg, det hadde jeg ønsket å kjøpe i mange år, og nå som det er mitt (okei...vårt da) blir jeg glad bare av å se på det. Gasskomfyren, som også er fra Smeg, er rett og slett fantastisk å lage mat på, og jeg tror jammen jeg skal klare å helsteike et lam i den enorme stekeovnen...bare så synd at det er så sjelden (aldri?) man gjør nettopp det!


Møblene er ellers de samme gamle, ikke noen nyinnkjøp der, selv om det å sette seg ned på de vaklevorne kjøkkenstolene nærmest må regnes som en risikosport, hehe. Kjøkkeninnredningen er fra IKEA, mens viftehetten er laget av en kjempeflink snekker. Gulvet er heltre furu, som vi har lutet og oljet på samme måte som benkeplaten i eik. Vi har forsøkt å være bevisst på husets alder, egenart og sjel i utforming, farge- og materialvalg. Stikkontaktene er derfor runde, med "gammeldags" vri-bryter, litt sjarmerende selv om det er nylaget synes jeg.
.
Den gamle trekassen i hjørnet er både sittebenk og lekeoppbevaring, her gjemmes duploklossene og BRIO-tog unna når de ikke er i bruk. Lillemalien har fått egen kjøkkenkrok, og en disse som hun klarer å få opp i en svimlende fart. Dette skal være et kjøkken for alle, og da syntes vi det måtte være et rom som kan skape glede hos både liten og stor.

07 mars 2009

V Å R : snøklokker
Jammen er våren kommet utendørs også! Snøklokker må vel være en av de vakreste vårblomstene? Lillemalien plukket selvsagt en god håndfull av hagens små, hvite topper til meg, og overrakte dem med et veldig høytidelig ansiktsuttrykk sammen ordene "elskel dei mamma min". Sukk. Godingen!!!!

06 mars 2009

Endelig vårEndelig vår!!!! Iallefall innendørs...Ute er det fremdeles ikke mye som minner om lysere tider, idag har vi en av de dagene hvor det aldri blir skikkelig lyst, og i tillegg regner det jevnt og trutt. Men inne blomstrer det! Jeg er egentlig mest glad i lyse tulipaner, men når alt er grått ute er det fint med litt farger også syns jeg.
.
Det er litt stille på mali-mo bloggen for tiden, av flere årsaker, men det er bare midlertidig!!! Det er ikke meningen å være veldig hemmelighetsfull (eller...joda, hehe), men jeg kommer tilbake til dette og ditt og datt om en stund ;) Ellers har vi fått kjøkkenet ferdig nå, og også startet opp et nytt prosjekt (ingen vinterferie her) nemlig: stue!!! Så heng med jenter...bilder kommer i helgen!
.
Ønsker dere alle en god helg!

01 mars 2009

tantegave


Disse flotte bokstavklossene kom i hus takket være en snill malitante. Akkurat sånne klosser hadde jeg også som barn, og jeg blir helt hensatt til dengang da av å se på dem.
.
Responsen på det forrige innlegget, om lillemaliens nye rom var kjempekoselig! En liten oppklaring er likevel kanskje på sin plass til alle dem som nå tror at vi lever i et deilig sukkertøysfarget, avdempet og alltid-like-ryddig hjem....sorry! Men er ikke det noe av det fine ved å ha en interiørblogg da? Vi velger selv hvilke utsnitt fra virkeligheten vi vil dele, og koser oss med vakre og inspirerende bilder av ryddige rom. Også er det gjerne flere av dere der ute som gjør som meg når bildene skal tas? De verste fingermerkene fjernes forsøksvis ved hjelp av en dæsj med Jif-spray, og alle ting som ikke passer inn, som grelle plastleker, knallrosa dukkevogner og en meter store skikkelig plasssticc dukkehus skufles raskt unna; inn i et hjørne utenfor kameraets rekkevidde, eller de kastes rett og slett hulter til bulter ut av rommet. Hehe. Og der ligger de ennå. Ellers har man jo alltids detaljbilder som disse her...til de dagene man ikke er i skuflemodus.
.
Ønsker dere alle en flott uke!