31 mars 2008

En rosa bobledress på tur

Når jeg ser på der du går og stabber rundt ute i hagen ser du ut som en liten bobble i dressen din, så herlig søt og utrolig syntetisk rosa. Egentlig ligner du vel litt på noe innen tyggis tror jeg. Et sånt tyggis som man kunne kjøpe i løs vekt i gamle dager. Veldig rosa, veldig. Så søtt og sterkt i smaken at tungen umiddelbart slo krøll på seg og sendte sjokkbølger opp i hodet. Søte lille rosaklump. Mamma er så glad i deg!!!!

28 mars 2008

Det satt to hester på et bord..

Nå i disse vårlige oppryddingstider; her er en liten historie fra virkeligheten, et innspill rundt dette med gjenbruk, rydding og lagring;(Mel: "Det satt to katter på et bord". Hvis du synger fort nok).

Det satt to hester i et skap, de drømte om litt havre-mat.
For eieren var blitt så stor, hun fartet rundt omkring på jord.
Og ingen ville leke mer, de var nå blitt pakket ned med gamle klær,
men de drømte om et bedre liv, med lek og gøy og havrekli.

Da sa den ene hesten surt; nå er jeg lei av å bli lurt!
Hvis ingen med oss leke vil, skal jeg jammen ikke være snill.
Jeg vil rømme til et annet hjem, hvor jeg i det minste kanskje får en klem,
og så tok de begge beina fatt og løp så fort at de nok datt.

Til huset kom en jente inn, med smil i øye og i sinn.
De to små venner ble til tre og ingen angrer nå på det.
Moralen er; pass på din hest! Er du lei, så gi den til en liten gjest!
Slik kan du et heste-hjerte gi, sol og varme tidde-li!

God helg!

27 mars 2008

Amerikapakke!


Jeg har fått pakke i posten fra kjempehyggelige Tove! Du kan besøke hennes fine blogg her. Hun trakk ut to overraskelsespakker fra siden sin for en tid tilbake, og jeg var altså den ene av de heldige! Nå har jeg fått hentet pakken på posten og kost meg med innholdet!


Se sååå fin sjokoladeeske, kan nesten ikke åpne denne vel...?Silkebånd, stickers med søte fugle- og øyenstikkermotiver var også oppi pakken. Og en søt brosje, eller pin eller hva jeg skal kalle det; en gulrutet blomst med nål i. Og to små Disney-sjokolader...er kanskje en liten jente her i huset som får sjokoladetrut når hun ser disse...
Også har hun gitt meg oppskrift på hjemmelaget plastelina, og i pakken lå et spesielt middel jeg skal tilsette i oppskriften. Er det ikke bare fantastisk! Jeg formelig KJENTE hvordan jeg klatrer på rankingen som god mor med en halvkilo av denne i kjøleskapet! Der er nok etpar overtidskvelder kompensert tenker jeg. Skal bli spennende å prøve den ut når gullungen har blitt litt større. Foreløbig hadde hun vel spist hele plastelinaen tenker jeg.
Tove skrev i et innlegg om Trader Joe's, og tenk, nå har jeg fått noen chipser fra denne butikken! Deilige og crispy og med en spennende smak...mmmm!

Så flott pakke snille Tove! Tusen takk!!!

24 mars 2008

KrokushagenKrokusen i hagen vår står fremdeles i full blomst og fortjener å få skinne litt her inne på bloggen. Disse blomstene har en histore; de ble plantet for lenge, lenge siden, av to søstre som bebodde huset her gjennom mange år. Disse søstrene ble født her og de levde hele sitt liv her, ingen av dem ble noengang gift (men ryktene vil ha det til at hun ene var forlovet. Det endte trist; kjærlighetssorg og brutt forlovelse). Søstrene er døde nå begge to, men all krokusen de plantet står fremdeles og tindrer i hagen og sprer vårstemning. Et teppe av ulike lillanyanser iblandet gult og hvitt. Nydelig syns nå jeg!


23 mars 2008

Påskeliljer
Påskeliljer er påske. Det er tre gule blomster jeg ikke klarer eg uten; smørblomster, hestehov og påskeliljer. Hestehoven står i blomst langs veien her og skal få skinne i bloggen min seinere (bare jeg får skaffet nye batterier til kameraet). Smørblomstene er jo en stund til ennå, men tanken på sommerluktene og en stor eng fyllt av gule solskinnsblomster og surbladstilker varmer så deilig nå som snøen kommmer ned sidelengs utenfor her. Mens vi venter på det kan jo disse gule minililjene få lyse opp i stuen. Fortsatt god påskeferie til dere alle!

21 mars 2008

God påske!Appelsiner er påske!
Nå drar vi straks avgårde på hyttetur. Håper på en fin helg på familiehytten med masse sol og fisketur med kvikk lunsj og kakao i termosen. Ønsker alle som kikker innom bloggen en riktig god påskehelg!

19 mars 2008

Perleblomster i perleseng


Denne lille blomsten er påske-vår-pynt i stuevinduet. Kjekt å ha en fin blomst å hvile øynene på innimellom eksamenslesing.
Perlekransen som ligger oppå glassskålen laget jeg til borddekorasjonene til bryllupet vårt. Det er buksbom fra hagen surret med forskjellige perler i ulike grønne, hvite og rosa nyanser sammen med forskjellige typer sølvtråd. En koselig krans som brukes om og om igjen her i huset. Er jo et fint minne for en som er litt sentimantal og romantisk... Skålen er en gammel syltetøyskål. Er sjelden den får inneholde syltetøy stakkar, det pleier å tømmes fra glasset før jeg overhodet tenker på å få det over i en skål.

Award!
Awarded parties must nominate five people who have not received the award.
The blogs that receive the award must serve some purpose.
Awarded parties must post the award banner on their site.
The banner must remain linked to the above linked site.

Jeg har fått en blogaward!
Av kjempekoselige Tove; lykke og lykkeliten. Så kjekt! Tusen takk skal du ha Tove! Nå var jo reglene sånn for denne awarden at man ikke kunne gi den til noen som allerede hadde fått den, ellers ville du ha fått den av meg! Bloggen din er et selvsagt stoppested hver gang jeg logger på. Du skriver så koselig om deg og dine at jeg nesten føler jeg kjenner deg hehe. Jeg har lyst å sende den videre til disse 6 bloggerne;

Annettenett. Denne blogginnen er en kreativ jente som lager de flotteste ting, og noe av det selger hun også. Ikke bare syr hun de søteste griser du kan tenke deg, hun syr lekre vesker også. Hun er dessuten en racer på hekling, og jeg har nesten klart å lure henne til å lære meg opp (hihi Annette, jeg tolket det som et ja).


Huset i hagen. Fordi hun rett og slett har en kjempefin blogg! Denne jenten lager også fine ting, spesielt dukkesengene hennes har vel havnet hjemme hos endel bloggere etterhvert. Jeg skal kjøpe meg en snart jeg også, bare gullungen blir LITT større.


BO. Denne jenten er etter min mening i en klasse for seg. Det er ikke kvalmt med hemningsløst skryt når det er fortjent? BO skriver varmt og morsomt om livet sitt og hun tar de nydeligste bildene du kan tenke deg. Hun har et blikk for bilder komposisjon og fremfor alt lys som jeg syns er fantastisk. Vakre, vakre bilder.

I count my blessings. Fru Kruse; skriver om ting som gleder henne, og de gleder meg også! Stort og smått fra livet og om livet. Her er det mye å se på og tenke på sånn litt etterpå.

Tante Mimmi sin blogg er det ekstra kjekt å følge med på fordi vi har gått på skole sammen en gang i tiden. Mimmi skriver så nært og varmt og morsomt om barna sine og om livet generelt. Et veldig koselig re-bekjentskap her i Blogglandia!

Heimdal. Fordi Marie tar sånne nydelige bilder av så mange spennende blomster og planter i den flotteste hagen. Vårstemning garantert i denne bloggen, uansett vær og føreforhold på de hjemlige trakter.
...ble visst 6 stykker det. Jaja. Fine blogger alle seks.

17 mars 2008

Krakken hennar mor


Denne er jeg så glad i. Hver morgen sitter jeg på krakken min og kikker ut av vinduet og gomler i meg frokosten. Den har hørt til huset her så lenge noen kan huske og er etterhvert blitt gammel og slitt. Goe krakken!

13 mars 2008

Lille speil på veggen der

Dette speilet henger i spisestuen. Jeg kjøpte det for mange år siden og det har skiftet utseeende flere ganger. Opprinnelig var det hvitt, men det har i årenes løp også vært sølvfarget, gullfarget og hatt en mystisk brungrå farge som ingen (meg selv inkludert) helt forstod årsaken til, før det nå har blitt gråhvitt med en gullkrakelert overflate. Prismene er egentlig julepynt fra House Doctor som nå lever et nytt og bedre liv som helårspynt."Eg syns no det er fint med prinsessejul hver dag hele tiden eg" sa en liten jente som var på besøk. Er litt usikker på om hun egentlig mente det som en slags trøst fordi hun syns jeg var lovlig sein med å få ned julepynten.

TALL & TELLERE

Er det noen der ute som har greie på dette? Jeg har brukt SUSNET tellere og trodde at dette fungerete greit, men har fått tips om at besøk ikke ble registrert. Ikka at det er så viktig, men når man først har en teller så er det jo greit at den virker? Så jeg installerte en annen teller (nederst på siden) og denne teller helt anderledes. Hmmm. Noen som vet?

11 mars 2008

VårsolIdag har vårsolen varmet i bakkene her hos meg i Bergen. Dynene fikk henge ut av vinduet en stund og kjenne litt på solen de også. Nå lukter de sånn deilig og skarp vårluft blandet med sol.

Sammen med gullungen har jeg tilbragt størstedelen av dagen utendørs, for liksom å få størst mulig utbytte av denne nydelige dagen. Hun var riktignok noe skeptisk til sol og alt det skarpe lyset (stakkar, hun har vel knapt SETT solen før...), mens jeg derimot var blid som en...sol ja. Hehe.

Ønsker dere alle sammen en kjempefin tirsdagskveld.
10 mars 2008

Norgesglass


Gamle Norgesglass har en sånn vakker bågrønn fargetone synes jeg. Mine står på utstilling på kjøkkenet og innholdet varierer ut fra smak og sesong.
De to Løve krukkene mine står også på kjøkkenet. Gamle og fine glass som jeg blir glad av å se på.
09 mars 2008

Vennemiddag


Lørdag kveld var det vennebesøk som stod for tur her hjemme hos oss. Herlig å finne helgeroen sammen med hyggelige mennesker, en fantastisk avkobling etter en travel uke. Bare synd at sånne kjekke sammenkomster som dette blir altfor skjelden.

Det gamle slaktebordet får som regel stå som det er uten å bli tildekket av noen duk. Det er noe med denne overflaten som har en karakter man etter min mening ikke finner i nye møbler. De kjempefine vinglassene er bryllupsgaver kjøpt hos Hjartholm i Bergen, mens serviset er en sann blanding av gammelt og nytt strå-mønster av ulike merker.

Bildene ble ganske mørke, beklager det, men det gjenspeiler altså stearinlysvirkeligheten. Man har da ikke vennemiddag i flomlys?
Ovnsvarmt olivenbrød hører med, sammen med en frisk aioli, godt krydrede kjøtttboller, svinegrillspyd og hvitvinsdamede blåskjell...mmmm. Vi koste oss med maten, men det er det å være sammen i en avslappet atmosfære, glemme tiden fordi man trives sammen som er det viktigste etter min mening. Jeg er sikker på at en ordentlig latter, en sånn som man kjenner i magen etterpå vet du, fjerner det aller meste av stress fra kroppen etter få sekunder!!

06 mars 2008

Vårstemning i hagen
Idag har det luktet vår i hagen! Selv om det ligger noen snøklatter her og der kjenner jeg helt tydelig lukten av jord som varmes opp og kan nesten høre meitemarken jobbe.

Klematisen har fått små grønne skudd, rosene også.


Som nevnt tidligere bor vi i et gammelt hus som engang har vært en gård. "Hagen" vår er derfor på 7,5 mål....og ikke noen hage i det hele tatt. Ennå. Men vi er optimister, trives utendørs og tenker at alle endringer bør skje langsomt og ut fra husets "sjel", slik at både denne gamle hagen og vi som bor her opplever forandringene som riktige.
Grønske på en gammel låvedør kan være vakkert syns jeg.
Mange år uten stell har ført til forfall på uthus og tilgroing av gammel åker, jorde og blomsterbed. Samtidig kan dette skape farger og overflater som er helt unike.Nydelige saftige irrgrønne knopper. Hmm. Det var et eller annet jeg plantet her i høst.

Men jeg aner ikke hva!

Krokusen blir bare vakrere med en ramme av snø.

Jeg må tilslutt få sende en stor takk til deresom har lagt igjen alle de utrolig hyggelige kommentarene her i bloggen min. Så inspirerende det er å få så mange tilbakemeldinger! Dere gjør meg utrolig glad og jeg blir helt overveldet av alt det positive dere skriver. Tusen takk!

04 mars 2008

Rommet til prinsessen, del 2Denne sengen er et bruktfunn som kostet nesten ingenting og har sengehimmel fra IKEA som (fremdeles) venter på litt pynt.


Men leketeltet har såvidt fått på noen små vimpler ( som dere ser ut fra knappenålene er jeg på forsøksstadiet).

 
Vi kjøpte et lite garderobeskap på IKEA og jeg sydde gardin til å ha bak glassfeltet. Ble litt mer ryddig da syns jeg, når alle stablene med klær ikke synes gjennom døren... Dørhåntaket er fra House Doctor, mens den fine rosa prismen er kjøpt på Skeidar.

Spilledåsen er fra Laban og Labolina og har kjempefin lyd.
Er det noen som husker "Tumman" fra Barne-TV?


Babyuroen er fremdeles med. Den har nå fått nytt liv som musikk-og-underholdningsstasjon for 1-åringen.

Liten prisme i vinduet også.
Koselig med gammeldagse leker syns jeg.En liten bamsevenn er god å ha.

Et dryss av snø i hagenVi våknet til et florlett teppe av nysnø i hagen.

Alt ble plutselig så lyst og rent og hvitt og nytt.Så deilig med litt vinter i mars!02 mars 2008

Bytur


Etter en liten handlerunde i Bergen ble det nok ingen Tilda påskefigur på meg (finnes det?). Påskepynten her i huset går dermed en litt usiker fremtid i møte. Kan ikke helt se for meg at jeg får så fryktelig mye tid til å lage noe selv, siden dette bunad-prosjektet jo har invadert alt jeg har av fritid. Men...jeg fant jo andre ting jeg bare måtte ha med meg hjem, selvsagt fordi jeg virkelig trengte dem.Lekker boks til småtingene til gullungen. Hun har bæring av gjenstander som hobby for tiden, og da skulle vel denne lille boksen med håndtak passe bra?
Stoffet klarer jeg nok helt sikkert å finne et syprosjekt til. Syns de var så koselige og vårlige. Både boksen og stoffene er kjøpt på Panduro.
Koselig motiv. Kanskje dette ender med at jeg blir hektet på Tilda. Har falt litt for figurene etter å ha sett dem i så mange flotte blogger her i Blogglandia. Må nok lage både damer og harer og hunder etterhvert.Og gullungen måtte selvsagt være med å utforske nyanskaffelsene.